LG G6 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LG G6

LG G6

Era 18:9 ekrana

Uz veći ekran i veću bateriju, LG G6 donosi i zanimljiv omjer stranica ekrana.

Najveći G model na prvi pogled i ne izgleda tako velik, zar ne? Tajna je u većoj pokrivenosti prednje površine ekranom, tako da se 5,7 inča ekrana u suštini vrlo lako koristi čak i jednom rukom. LG je pribjegao svojevrsnom triku kakav očekujemo od još nekih proizvođača u ovoj godini, a cilj je imati što manje neiskorištene površine, pa da se ekran doslovce rasteže od ruba do ruba. Jasno, ne radi se o pojmu bezel-less odnosno da ekran nema rubova, ali cilj je vrlo blizu.

Glavna lgg6

DVODJELNO Ekran u omjeru 18 prema 9 može biti praktično iskorišten pri fotografiranju

I iznad i ispod ekrana nema veće neiskorištene površine, tipke su virtualne, smještene na dno ekrana, a ona glavna tipka, kojom se telefon uključuje smještena je na stražnjoj strani kućišta. Sve to prati ekran u omjeru 18:9, odnosno 2:1 pa u pojedinim situacijama izgleda kao da imamo ekran podijeljen u dva jednaka dijela, s omjerom 1:1. Širina ekrana u pikselima je ista kao i na prethodnom LG G5, 1440, ali je ekran narastao po dužini pa sada umjesto 2560 piksela ima 2880.

Kamera u dva dijela

Prva aplikacija koju smo testirali s ovim omjerom ekrana je kamera. LG G6 koristi dual kameru na stražnjoj strani kućišta pa se u pojedinim načinima kao što je „Grid shot“ na gornjem dijelu ekrana nalazi ono što vidimo kroz objektiv, a u donjem dijelu ekrana prethodno snimljena fotografija. Ili se u gornjem dijelu ekrana prikazuju preview sličice prethodnih snimaka. Ako se snima više fotografija, na donjoj polovici se nalaze četiri 1:1 fotke. Zgodno za korisnike koji koriste Instagram i Snapchat te odmah imaju spremnu fotku koja se dijeli pritiskom na opcije na dnu ekrana. Stražnja kamera inače koristi dva objektiva od 13 megapiksela, s tim da je jedan standardne širine te lovi sliku do 71 stupanj, a drugi je širokokutni s kutom do 125 stupnjeva. I prednja kamera je širokokutna pa lovi kut do 100 stupnjeva. Dobiveni rezultat je vrlo dobar do odličan, ovisno o uvjetima u kojima se snima.
Podjela ekrana na dva dijela moguća je u više situacija - u kalendaru kada je lijevo mjesečni prikaz kalendara, a desno detaljan prikaz upisane stavke. Zatim kod emaila, na isti način. Pri dolaznom pozivu na gornjem dijelu je fotografija osobe, a u donjem ime i broj telefona.

Staklo i metal

Kućište je izrađeno u kombinaciji koja je trenutno najčešća na tržištu – staklo i metal. Naprijed se nalazi Gorilla 3 staklo, straga je kućište zaštićeno Gorilla 5 staklom dok je na boku metalni okvir s prolazima za signale. Straga se ispod dual kamere nalazi prekidač sa senzorom otiska prsta, što je praktično izvedeno. Telefon je otporan na prašinu i vodu pa udovoljava standardu IP68, što znači da se može potopiti u vodu u trajanju do 30 minuta i na dubini do maksimalno 1,5 metara. LG je u G6 ugradio vrhunske komponente, ali je izostao najnoviji Snapdragon 835 te se koristi aktualna verzija Snapdragon 821 s četiri procesorske jezgre uparene s 4 GB radne memorije, a podržan je HDR10 uz optičko zumiranje stražnje kamere.

LG G6 3

DVA U JEDAN Na tipki za pokretanje telefona nalazi se i brzi čitač otiska prsta jer nema mjesta na prednjoj strani

Interna memorija može biti 32 i 64 GB, uz proširenje do maksimalnih 1 TB, iako na tržištu ne postoje toliko velike kartice. Promjene u odnosu na G5 su zaista velike – veći i drugačiji ekran, izrada je više premium, nema više modularnosti s kojom se krenulo i stalo, telefon je vodootporan, baterija je kapaciteta većeg za čak 500 mAh, ima instaliran Google Assistant za pomoć koju će nam telefon svakodnevno pružati trateći i učeći prvo naše navike, a zatim će nam biti pravi pomoćnik u mnogim situacijama. Čime nam sve G6 može uljepšati i olakšati život saznat ćemo uskoro kada uređaj dobijemo na detaljan test.

Više informacija

  • Model: G6
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: LG
  • Operativni sustav: Android 7.0
  • Procesor: 2 x 2,35 + 2 x 1,6 GHz, 4 jezgre, čipset Snapdragon 821
  • Pohrana: 32/64 GB (microSD utor max 2 TB)
  • Memorija: 4 GB RAM
  • Ekran: 5,7’’, 2880 x 1440 px, IPS 16,7 mil. boja, 564 ppi
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, optička stabilizacija, 4K video, LED, prednji 5 megapiksela
  • Komunikacija: 4G LTE Cat.12, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, GPS
  • Baterija: Li-Ion 3300 mAh
  • Dimenzije i masa: 148,9 x 71,9 x 7,9 mm, 163 g
  • Ostalo: FM radio, senzor otiska prsta, IP68 standard
  • Plus: Izrada kućišta, dizajn, kamere, baterija
  • Minus: Ništa bitno
  • Ustupitelj i cijena: LG (www.lg.com), nije formirana
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG G6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG G6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.