LG G6 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LG G6

LG G6

Era 18:9 ekrana

Uz veći ekran i veću bateriju, LG G6 donosi i zanimljiv omjer stranica ekrana.

Najveći G model na prvi pogled i ne izgleda tako velik, zar ne? Tajna je u većoj pokrivenosti prednje površine ekranom, tako da se 5,7 inča ekrana u suštini vrlo lako koristi čak i jednom rukom. LG je pribjegao svojevrsnom triku kakav očekujemo od još nekih proizvođača u ovoj godini, a cilj je imati što manje neiskorištene površine, pa da se ekran doslovce rasteže od ruba do ruba. Jasno, ne radi se o pojmu bezel-less odnosno da ekran nema rubova, ali cilj je vrlo blizu.

Glavna lgg6

DVODJELNO Ekran u omjeru 18 prema 9 može biti praktično iskorišten pri fotografiranju

I iznad i ispod ekrana nema veće neiskorištene površine, tipke su virtualne, smještene na dno ekrana, a ona glavna tipka, kojom se telefon uključuje smještena je na stražnjoj strani kućišta. Sve to prati ekran u omjeru 18:9, odnosno 2:1 pa u pojedinim situacijama izgleda kao da imamo ekran podijeljen u dva jednaka dijela, s omjerom 1:1. Širina ekrana u pikselima je ista kao i na prethodnom LG G5, 1440, ali je ekran narastao po dužini pa sada umjesto 2560 piksela ima 2880.

Kamera u dva dijela

Prva aplikacija koju smo testirali s ovim omjerom ekrana je kamera. LG G6 koristi dual kameru na stražnjoj strani kućišta pa se u pojedinim načinima kao što je „Grid shot“ na gornjem dijelu ekrana nalazi ono što vidimo kroz objektiv, a u donjem dijelu ekrana prethodno snimljena fotografija. Ili se u gornjem dijelu ekrana prikazuju preview sličice prethodnih snimaka. Ako se snima više fotografija, na donjoj polovici se nalaze četiri 1:1 fotke. Zgodno za korisnike koji koriste Instagram i Snapchat te odmah imaju spremnu fotku koja se dijeli pritiskom na opcije na dnu ekrana. Stražnja kamera inače koristi dva objektiva od 13 megapiksela, s tim da je jedan standardne širine te lovi sliku do 71 stupanj, a drugi je širokokutni s kutom do 125 stupnjeva. I prednja kamera je širokokutna pa lovi kut do 100 stupnjeva. Dobiveni rezultat je vrlo dobar do odličan, ovisno o uvjetima u kojima se snima.
Podjela ekrana na dva dijela moguća je u više situacija - u kalendaru kada je lijevo mjesečni prikaz kalendara, a desno detaljan prikaz upisane stavke. Zatim kod emaila, na isti način. Pri dolaznom pozivu na gornjem dijelu je fotografija osobe, a u donjem ime i broj telefona.

Staklo i metal

Kućište je izrađeno u kombinaciji koja je trenutno najčešća na tržištu – staklo i metal. Naprijed se nalazi Gorilla 3 staklo, straga je kućište zaštićeno Gorilla 5 staklom dok je na boku metalni okvir s prolazima za signale. Straga se ispod dual kamere nalazi prekidač sa senzorom otiska prsta, što je praktično izvedeno. Telefon je otporan na prašinu i vodu pa udovoljava standardu IP68, što znači da se može potopiti u vodu u trajanju do 30 minuta i na dubini do maksimalno 1,5 metara. LG je u G6 ugradio vrhunske komponente, ali je izostao najnoviji Snapdragon 835 te se koristi aktualna verzija Snapdragon 821 s četiri procesorske jezgre uparene s 4 GB radne memorije, a podržan je HDR10 uz optičko zumiranje stražnje kamere.

LG G6 3

DVA U JEDAN Na tipki za pokretanje telefona nalazi se i brzi čitač otiska prsta jer nema mjesta na prednjoj strani

Interna memorija može biti 32 i 64 GB, uz proširenje do maksimalnih 1 TB, iako na tržištu ne postoje toliko velike kartice. Promjene u odnosu na G5 su zaista velike – veći i drugačiji ekran, izrada je više premium, nema više modularnosti s kojom se krenulo i stalo, telefon je vodootporan, baterija je kapaciteta većeg za čak 500 mAh, ima instaliran Google Assistant za pomoć koju će nam telefon svakodnevno pružati trateći i učeći prvo naše navike, a zatim će nam biti pravi pomoćnik u mnogim situacijama. Čime nam sve G6 može uljepšati i olakšati život saznat ćemo uskoro kada uređaj dobijemo na detaljan test.

Više informacija

 • Model: G6
 • Ukupna ocjena: 4,5
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 5
 • Cool faktor: 5
 • Proizvođač: LG
 • Operativni sustav: Android 7.0
 • Procesor: 2 x 2,35 + 2 x 1,6 GHz, 4 jezgre, čipset Snapdragon 821
 • Pohrana: 32/64 GB (microSD utor max 2 TB)
 • Memorija: 4 GB RAM
 • Ekran: 5,7’’, 2880 x 1440 px, IPS 16,7 mil. boja, 564 ppi
 • Fotoaparat: 13 megapiksela, optička stabilizacija, 4K video, LED, prednji 5 megapiksela
 • Komunikacija: 4G LTE Cat.12, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, GPS
 • Baterija: Li-Ion 3300 mAh
 • Dimenzije i masa: 148,9 x 71,9 x 7,9 mm, 163 g
 • Ostalo: FM radio, senzor otiska prsta, IP68 standard
 • Plus: Izrada kućišta, dizajn, kamere, baterija
 • Minus: Ništa bitno
 • Ustupitelj i cijena: LG (www.lg.com), nije formirana
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG G6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG G6 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.