OnePlus 3T - 5.0 out of 5 based on 1 vote
OnePlus 3T

OnePlus 3T

Snažni i jeftin(ij)i flagship

Sa svojih 5,5 inča i nabrijanim hardverom OnePlus 3T ravnopravno se natječe u samom vrhu Android konkurencije.

Svojom pojavom prije nekoliko godina OnePlus brand donio je maloj kompaniji etiketu cool proizvođača flagship killera koji je osvojio simpatije korisnika. Taj osjećaj se nije izgubio, a i prvi dojam za 3t model je prilično dobar. Ono što se promijenilo jeste da je taj cjenovni rang za potencijalne flagship killere nastanjen jednako hardverski opremljenim modelima ZTE-a, Lenova, Meizua, Xiaomija i drugih brandova.

Telefon se nalazi u vrlo kvalitetno izrađenom metalnom kućištu debljine samo 7,4 mm i odlične iskoristivosti prednje stranice na kojoj je ekran od ruba do ruba, s tim da je uz to i blago zakrivljen. Sa stražnje stranice nalazi se samo kamera i bljeskalica te logo, zvučnik je smješten na donjoj strani mobitela, dok je naprijed iznad ekrana kamera, a ispod dodirna home tipka, ujedno i čitač otiska prsta te dvije kapacitivne tipke za back i multitasking pregled. U izborniku im se može mijenjati pozicija i još se može uključiti da su te tipke na ekranu. U postavkama je mnoštvo opcija za podešavanje tipki, ali i gesti poput dvostrukog dodira za buđenje, kontrolu kamere, svjetiljke, glazbe, snimanje zaslona s tri prsta itd. Od iPhonea je posuđena ideja za hardversku tipku za gašenje zvuka, s tim da OnePlus 3T ima tri stupnja koji se mogu podesiti.

oneplus3t

DIZAJN I PERFORMANSE Tanko metalno unibody kućište, 5,5- inčni AMOLED ekran  koji ide od ruba do ruba. Iznutra snažan hardver s čak 6 GB RAM-a

Prednjom stranom dakako dominira veliki 5,5-inčni AMOLED ekran, pri čemu mu je rezolucija FullHD. Neki flagship modeli ipak imaju višu rezoluciji, mada je 1080p sasvim dosta, pa ovo nužno nije minus. Ekran ima odličan kontrast i svjetlinu te prikaz boja, a zbog „manje“ reze, sa snažnim hardverom imamo velik gaming potencijal.
Hardverski, pokreće ga Snapdragon 821 s Adreno 530 GPU-om i impresivnih 6 GB radne memorije, a dolazi u kombinacijama od 64 i 128 GB prostora. Pod minus mu svakako ide manjak podrške za micro SD karticu.

Među jačim stavkama 3T modela su obje kamere, koje nude vrlo dobru kvalitetu fotografije bez šuma osim u dosta lošijim svjetlosnim uvjetima i mnoštvo opcija. U ručnom modu možete sami podešavati ISO, otvor blende, svjetlinu i fokusne točke. Što se tiče videa, može snimati 4k do 30 fpsa.

OnePlus 3T 2

FOTO OPCIJE Bogati set za manualno namještavanje postavki možda i nećete trebati jer su fotografije vrlo kvalitetne na automatskom načinu

Softverski telefon se pokreće Oxygen 4.3 operativnim sustavom baziranim na Androidu 7.0 Nougat, a osim onih spomenutih gesti i odlično implementiranog čitača otiska prsta, donosi gotovo stock Android iskustvo. S lijeve strane home screena nalazi se ekran s nedavno korištenim aplikacijama, kontaktima i podsjetnicima i doista je puno korisniji od OS overlay aplikacija drugih proizvođača koji tu stavljaju agregate vijesti.

Baterija ima 3400 mAh i dovoljna je za dan i pol korištenja. Zvuk je solidan, ali nije u rangu top mobitela na tom području koji imaju i bolji smještaj zvučnika (stereo raspored).
Ukupno, od prvog dojma preko testiranja i korištenja do završne misli, OnePlus 3T odaje odličan dojam. Ergonomski manji model nego što su to inače mobiteli s ovako velikim ekranom, vrhunska izrada, jak hardver i neopterećen gotovo stock Android glavni su aduti ovog mobitela. Kod nas je cijena nešto veća, ali to je tako sa svim hardverom, pa ne možemo govoriti baš o best buy uređaju.

Više informacija

  • Model: 3T
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: OnePlus
  • Operativni sustav: Android 7.0, Oxygen OS 4.0.3
  • Procesor: Snapdragon 821, Quad-Core (2 x 2,35 GHz + 2 x 1,6 GHz), Adreno 530
  • Pohrana: 64/128 GB
  • Memorija: 6 GB RAM
  • Ekran: 5,5” AMOLED 1080 x 1920, ~401 PPI
  • Fotoaparat: 16 megapiskela (2160@30fps, auto HDR), 16 megkapsiela prednja kamera
  • Komunikacija: 802.11 b / g / n / ac, Bluetooth 4.2, LTE
  • Baterija: Li-Po, 3400 mAh
  • Dimenzije i masa: 152,7 x 74,7 x 7,4 mm, 158 g
  • Ostalo: Čitač otiska prst, brzo punjenje
  • Plus: Performanse, kamera, OS, baterija
  • Minus: Nema utora za microSD karticu
  • Ustupitelj i cijena: Vipnet (www.vipnet.hr), 5.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za OnePlus 3T

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

OnePlus 3T - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.