i sprijeda i straga Razliku između starog M8 i novog M8s gotovo je nemoguće primijetiti

HTC One M8s

M8 - M8s - M9

Na pola puta između sad već starog modela One M8 i novog M9 smjestio se M8s

HTC One M8s je djelomični One M9, ali u oklopu starog modela One M8. Radi se o nadogradnji modela M8 koji sada (točno godinu dana kasnije) ima daleko jaču stražnju kameru, nešto jaču bateriju te čipset koji dobro opslužuje najnoviji Android 5.0.2 kao i bolju grafiku na istom ekranu.

Dakle, novosti nisu kozmetičke prirode nego se HTC potrudio dati novi život starom modelu, u istom kućištu istih proporcija i mase, uz istu količinu radne memorije - 2 GB i 16 GB interne memorije (korisniku je dostupno nešto manje od 10 GB).

Odlično dizajnirano kućište s glasnim stereo zvučnicima i dalje je glossy aluminij tako da ćete razliku između M8 i M8s zaista teško skužiti na prvi pogled. Kućište je i dalje visokokvalitetne izrade, s tim da je i dalje sklisko u ruci. Tek pokretanjem sustava postaje jasno da se radi o najnovijem modelu koji neće biti konkurencija HTC-u One M9 jer ipak nudi slabije performanse. Po kapacitetu baterije od 2840 mAh su identični, ali baterija na testiranom M8s ipak traje nekoliko sati duže nego na M9. S druge pak strane M9 podržava brzo punjenje koje za pola sata napuni čak 60% kapaciteta baterije.

I dok je u jačem modelu Snapdragon 810, slabiji model ima Snapdragon 615 s istim Cortex procesorima s četiri jezgre (ukupno 8 jezgri), s tim da je takt prve četiri jezgre spušten na 1 GHz, a druge četiri na 1,7 GHz. Zadržana je dual kamera, ali s velikom razlikom u odnosu na M8 - kamera sada ne nudi samo 4 megapiksela nego 13+2 megapiksela, dok najjači ipak ostaje M9 s 20 megapiksela.

HTC ONE M8s 1 2

Za više lajkova na facebooku Više megapiksela na prednjoj “selfie” kameri od M9


I dalje duo kamera

Fotografije sa stražnjom duo kamerom se nakon fotkanja mogu editirati putem HTC Eye Experiencea i to je bila velika prednost kamere na M8. Tako se naknadno može odabrati drugi fokus, ukoliko smo na primjer okinuli fotku, a nismo provjerili na što je fokusirano. To je moguće zahvaljujući dodatnom senzoru dubine smještenom iznad glavne kamere.

U nečemu je slabiji M8s ipak jači, a to je prednja kamera od 5 megapiksela, dok M9 na prednjoj strani ima stražnju 4-megapikselnu kameru s modela M8. Zanimljivo!

Sada prilikom kupnje na izbor imate skuplji M9 ili pak facelift modela M8 koji je od M9 povoljniji za gotovo 2000 kuna, a zauzvrat nudi prepoznatljivi flagship osjećaj u ruci, iako se ne radi o flagshipu, ali to nitko na prvi pogled neće primijetiti. HTC je pribjegao dobrom triku te nastavio život modelu M8, ali i stvorio samom sebi konkurenciju, unutar istog dvorišta. Možda se radi o odluci da se odustane od modela s Mini oznakom koji je uvijek najbolje izgledao, ali je istovremeno uvijek bio zakinut za mnoge napredne funkcije.

Ono što nam na M8s nedostaje jest Sense 7.0 koji nudi nekoliko prilagodbi u sučelju (automatizirano mijenjanje postava početnog telefona, prema lokaciji korisnika, korisnički oblikovane teme). Očekujemo da će se u budućnosti trenutna 6.0 verzija Sensea nadograditi na 7.0. Pohvaljujemo i prikaz ekrana na suncu te već spomenutu bateriju. Iako bi mnogi očekivali nižu cijenu jer telefon spada u red srednje klase, ipak svojim dizajnom i dojmom odaje kao da se radi o hi-end telefonu.

Više informacija

 • Model: HTC One M8s
 • Ukupna ocjena: 4,3
 • Performanse: 4
 • Isplativost: 4
 • Cool faktor: 4
 • Proizvođač: HTC
 • Operativni sustav: Android 5.0.2
 • Procesor: 1 GHz + 1,7 GHz, 8 jezgri, čipset Snapdragon 615
 • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB (microSD max 128 GB)
 • Ekran: 5’’, 1920 x 1080 px, kapacitivni, 16,7 mil. boja, 441 ppi
 • Fotoaparat: 13 megapiksela, 1080p video, LED bljeskalica, prednji 5 megapiksela
 • Komunikacija: LTE, HSDPA, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1
 • Baterija: Li-poly 2840 mAh (20 h / 753 h)
 • Dimenzije i masa: 146,4 x 70,6 x 9,6 mm / 160 g
 • Ostalo: BlinkFeed, stereo zvučnici, Sense 6.0, duo kamera
 • Plus: Zvuk, izrada, kamera, dizajn, ekran
 • Minus: Cijena
 • Ustupitelj i cijena: HTC Hrvatska, www.htc.com/hr, cijena: 4.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HTC One M8s

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC One M8s - VidiLAB - QR Code FriendlyCopyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.