Sony Xperia 10II - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sony Xperia 10II

Sony Xperia 10II

Kino format u pokretu

Prepoznatljivi dizajn, jedinstveni omjer ekrana, staklena pozadina i IP65 zaštita odvajaju ga od konkurencije

Sony je za ovu godinu odlučio osvježiti svoj mid-range model te ponuditi bolje karakteristike ispod haube uz poznati Sonyjev dizajn i IP65 zaštitu. Kada primite mobitel u ruku, odmah primijetite da je uređaj nešto uži, ali duži. S prednju se stranu i dalje nalazi 6 inčni ekran s rezolucijom 1080 x 2520 piksela i omjerom stranica 21:9, no ovaj put u OLED tehnologiji.

Radi toga je prikaz boja vjerniji, a kutovi gledanja su veći u odnosu na prethodnika. Ekran je zaštićen Gorilla Glass 6 zaštitom kao i stražnja strana uređaja. Ispod ekrana se nalazi velika rešetka zvučnika. Nažalost, Xperia 10II nema stereo zvučnike kako bi kino doživljaj bio potpuno, no zato ima 3,5 mm utor za slušalice.

 

Xperia 10 II ultraširoka

Bočne stranice uređaja su blago zakrivljene prema prednjoj i stražnjoj strani uređaja, a pošto su izrađene od plastike, mobitel se ne kliže kada ga držite u ruci. Na lijevoj strani se nalazi tipke za pojačavanje i stišavanje glasnoće, dok je tipka za paljenje i gašenje mobitela uvučena u kućište. Tipka služi i kao čitač otiska prsta. Zbog samih dimenzija uređaja, čitač otiska prsta je uži, ali bez obzira na to, prepoznavanje prsta radi dosta dobro. Ipak, zbog male površine se dešavalo da nam nije uvijek prepoznalo otisak.

 

Xperia 10 II Glavna

Na lijevoj strani se nalazi hibridni utor za dvije nano SIM kartice ili microSD i nano SIM karticu. Na donjoj strani se nalazi USB Type-C utor. Na stražnjoj strani se nalazi modul s 3 kamere, a glavna kamera je 12 megapikselna, širokokutna sa f/2,0 , a tu su i 8 megapikselna telefoto kamera sa f/2,4 i 8 megapikselna ultraširokokutna kamera sa f/2,2 i kutom od 120 stupnjeva.

 

Xperia 10 II Zoom

Iznad modula se nalazi LED bljeskalica. Kvaliteta fotografija u dnevnim uvjetima sa sve tri kamere je jako dobra, s dobrim uzvratom boja i dobrim fokusom. Portreti, tj. „bokeh“ efekt, je vrlo dobar s puno detalja, no za dobar portret je potrebno malo strpljenja kako bi dobili oštru fotografiju. Premda nema makro kameru, makro fotografije s glavnom i telefoto kamerom ispadaju jako oštri.

Noćne fotografije su dobre, količina šuma na njima je primjetna, no u rangu s konkurencijom. Fotografije s bljeskalicom su dobre, no potrebno je malo vremena da se iste snime. S prednje strane je 8 megapikselna selfie kamera koja u dnevnim uvjetima daje kvalitetne fotografije i portrete.

 

Pristojne specifikacije

Kako bi uređaj radio glatko, zaslužan je Qualcomm Snapdragon 665 procesor s 8 jezgara (4x 2,0 GHz + 4x 1,8 GHz), a za grafiku se brine Adreno 610. Sve je to upareno s 4 GB radne memorije i 128 GB interne memorije, od čega je korisniku dostupno oko 100 GB. Premda ne djeluje puno, u ragu je s konkurencijom, a dostatno je i za pokretanje nešto zahtjevnijih igrica, dok u svakodnevnom korištenju nema nikakvih trzaja.

Za napajanje je zadužena baterija kapaciteta 3600 mAh, što je napredak u odnosu na prethodnika. Uređaj podržava i 18 W brzo punjenje, no u kutiji se ne isporučuje brzi punjač već punjač od 7,5 W. Ovisno o korištenju, iz baterije se može izvući bez problema preko 1 dan korištenja. Na mobitelu dolazi instaliran Android 10 s Xperia UI sučeljem koje je iznimno blizu čistog Androida.

Najveća promjena je vidljiva u instaliranoj „Side sense“ aplikaciji koja nudi brzi pristup pojedinim aplikacijama, te mogućnost pokretanja dvaju paralelnih aplikacija na ekranu. Upravo kod rada dvaju aplikacija do izražaja dolazi omjer ekrana ovog uređaja.

S cijenom ispod 3000 kuna, Sony Xperia 10II nudi pristojne specifikacije te dobre kamere i prepoznatljivi Sonyjev dizajn. Premda uređaj spada u mid-range modele, Sony se potrudio da se Xperia 10II malo ističe. Za razliku od konkurencije nudi staklo na stražnjoj strani, IP65 zaštitu te OLED ekran i jedinstveni omjer ekrana 21:9.

Više informacija

  • Model: Xperia 10II
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Mogućnost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Sony
  • Operativni sustav: Android 10, Xperia UI
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 665
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: OLED, 6,0”, 1080 x 2520 piksela, 21:9
  • Stražnja kamera: 12 MP, f/2.0, širokokutna, 1/2.8”, PDAF, 8 MP, f/2.4, (telefoto), 1/4.0”, 2x optički zoom, PDAF, 8 MP, f/2.2, (ultraširokokutna), 1/4.0”, 120
  • Prednja kamera: 8 MP, f/2.0, 24mm (širokokutna) , 1/4.0, HDR
  • Baterija: 3600 mAh
  • Dimenzije i masa: 157 x 69 x 8.2 mm , 151 g
  • Plus: OLED ekran u omjeru 21:9, IP65 zaštita, staklena prednja i stražnja strana uređaja s Gorilla Glass 6 zaštitom što je rijetkost u ovoj kategoriji uređaja
  • Minus: ne isporučuje se s brzim punjačem, kamera u lošim uvjetima bi mogla biti bolja
  • Ustupitelj i cijena: Sony Hrvatska www.sony.hr Cijena: 2.944,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony Xperia 10II

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony Xperia 10II - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.