Huawei P50 Pocket - 4.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pocket

Modni guru

Stil je glavna prodajna strategija P50 Pocket modela koji dijeli snažni hardver s Pro modelom, ali se više oslanja na preklopiv dizajn i vrhunsku izradu.

Detalji na njemu pažljivo su promišljeni, a jedan od zgodnih dodataka je vanjski mali okrugli ekran koji je koristan iako ima ograničene funkcionalnosti.

Aluminij i staklo

Za razliku od Galaxy Z Flip3 modela koji je očiti suparnik Pocketa, preklopni mehanizam ne dopušta telefonu ostati u polupreklopljenom položaju. Osim toga, Huawei P50 Pocket je dizajnerski, kvalitetom upotrijebljenih materijala i stilom uređaj koji ćete zamijetiti. S prednje strane dominira veliki 6,9-inčni OLED ekran kod kojeg se preklop primjećuje, ali čak malo manje nego kod Flipa. Ako pojačate svjetlinu ekrana, još ćete ga manje vidjeti, ali se itekako pregib osjeti pod prstima kod korištenja telefona.

 

P50 Pocket 3

Tehnologije savitljivog ekrana svakodnevno napreduju, a kod Pocketa se na OLED zaslonu jedva vidi mjesto pregiba kod korištenja.

 

Rubovi oko stakla nešto se više primijete zbog konstrukcijskih razloga i aluminijski okvir drži prednje staklo, ali i dva podijeljena stražnja stakla. Prednji ekran na vrhu je prekinut rupicom za selfie kameru. Kada se telefon preklopi ima male gabarite i stat će vam lakše u džep ili torbicu. Stražnje gornje staklo ima izrez za tri kamere i još jedan izrez istih dimenzija u koji je smješten 1,04-inčni mali OLED ekran koji korisno služi za pregledavanje notifikacija, vremensku prognozu ili kao pomoć u snimanju portreta.

 

P50 Pocket 1

Kada je Pocket zaklopljen na stražnjoj strani je sustav kamera i mali ekran koji može služiti za pomoć kod slikanja portreta ili za navigaciju, multimedijsku reprodukciju i vremensku prognozu.
 

OLED ekran ima visoku rezoluciju od 1188 × 2790 piksela i refresh rate od 120 Hz i po svemu se zasluženo nalazi u flagship klasi. Uz to zbog izduženog oblika ekran ima format 21 : 9 što je fora kod gledanja filmova i igranja igara.

Preklopi mi Snapač

Osim po form-factoru, Huawei P50 Pocket ima identični hardver kao Pro model što znači da ga pokreće snažni prošlogodišnji najjači čispet Qualcomm Snapdragon 888, nažalost opet bez 5G modema. U pomoć osmojezgrenom procesoru koji je imao najslabije sintetičke testove na AnTuTu bencharcima, ali i solidne na Geekbenchu, stiže 8 GB radne memorije. Naš je model na test stigao s 256 GB prostora, a postoje i kombinacije s 12 GB RAM-a te 512 GB interne memorije.

Operativni sustav je fluidan, a EMUI je zapravo gotovo nativni Android s paketom Huawei aplikacija. U Kini ovi telefoni dolaze s Harmony OS-om. Brz i kvalitetan ekran i snažan hardver od ovog šminkerskog modela zapravo čine high-end uređaj po pitanju performansi.

Nema mjesta za kamere

Preklopni oblik odražava se najviše na kamere i baterije, koje zbog prirode oblika imaju manje mjesta. Tako je Pocket ostao na tri stražnje kamere pri čemu je glavna od 40 MP s laserskim autofokusom. Uz nju imamo još ultraširoku kameru od 13 MP te širokokutnu od 32 MP. Zanimljivo, kamere nemaju optičku stabilizaciju. S prednje strane u rupici nalazi se 10-megapikselna selfie kamera.

Na testiranju smo upravo s njom i krenuli. Selfie kamera je u mračnim scenama funkcionalna, no slike budu lagano mutne od pokreta. Ako ne odaberete solidnu rasvjetu, na slikama nema puno detalja noću. Dnevne slike također će „ispeglati” detalje na licu i okolici. Srećom, glavne kamere na mobitelu nude slikanje selfieja s pomoćnim ekranom te su slike iznimno oštre i jasne u svim uvjetima, a dobiva se i prirodan bokeh efekt tako da su svi izazovni detalji poput kose uvijek realno prikazani.

Glavna kamera ima odlične performanse u svim uvjetima, no ne očekujte puno od velikog digitalnog zumiranja. Ultraširoka kamera je iznimno široka, no u noćnim scenama prikazuje krive boje u noćnom načinu slikanja. I prednja i stražnje kamere omogućuju snimanje u 4K rezoluciji do 60 FPS-a.

 

selfie

Slikanje selfija glavnim kamerama (kao i snimanje videa) nudi daleko bolje rezultate od klasičnih mobitela.
 

Mala baterija s brzim punjačem

Huawei je s produljenim oblikom zapravo uspio u neobičan oblik ugurati respektabilnu bateriju od 4000 mAh koja bi vam, ako ne bingate Netflix ili igrate Genshin Impact, trebala potrajati cijeli dan. Ona nije među najvećima u klasi premium telefona, ali je za preklopni jako dobra. Uz to, telefon podržava brzo punjenje od 40 W pri čemu ćete u kutiji s telefonom dobiti i brzi punjač. Ako vam ponestane soka u bateriji, brzo ćete ga moći nadoknaditi.

Manjak Google servisa kvari sve drugo dobro što je Huawei napravio s P50 serijom. To ne mora biti presudni manjak ako ne koristite Google mail, karte i dokumente. Njihova galerija aplikacija dobro je opremljena onim najpopularnijima, međutim ipak su brojke značajno manje.

Drugi veliki minus, ne toliko za sad koliko za future-proof upotrebu je manjak 5G podrške. Ipak brzi Wi-Fi 6 je prisutan, kao i odlični Bluetooth 5.2.

 

Untitled 11

 

Zaključak

Ako na mobitel gledate kao i na modni dodatak, P50 Pocket bit će vam idealan suputnik. Uz zanimljiv dizajn i premium materijale u izradi, preklopni Huawei ima i jaki hardver dostatan i za najzahtjevnije zadatke. 5G entuzijasti i zagriženi korisnici Google servisa će zaobići ovaj model, a za sve druge je realan izbor.

 

OVDJE PROČITAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST FLAGSHIP PAMETNIH TELEFONA

10 IZAZIVAČA U FLAGSHIP OKTAGONU

Usporedno smo testirali deset trenutačnih flagship modela  najrazvikanijih proizvođača i uz poseban fokus na performanse te mogućnosti kamera odabrali najbolje i najisplativije.

Više informacija

  • Model: P50 Pocket
  • Ukupna ocjena: 3.47
  • Performanse (usporedni test): 4.65
  • Ekran (usporedni test): 4.50
  • Kamera (usporedni test): 4.00
  • Baterija (usporedni test): 3.04
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: EMUI 12.0.1
  • Procesor: Snapdragon 888, Osam jezgri / 2,84 GHz
  • Grafički sustav: Adreno 650
  • Pohrana: 256 GB UFS 3.0
  • Memorija: 8 GB RAM
  • Konektor: USB-C, USB 3.1
  • Ekran: 1188 x 2790 piksela / 6,9 inča / 120 Hz; 340x340/1,04 nča, OLED
  • Stražnja kamera: 40 MP, širokokutna, f/1.8, PDAF, Laser AF 13 MP, f/2.2, ultraširoka AF 32 MP, f/1.8,širokokutna, 1/3.14”, 0.7µm, AF
  • Prednja kamera: 10,7 MP, f/2.2
  • Komunikacija: WiFi 6 / Bluetooth 5.2 / 5G
  • Baterija: 4000 mAh, 40 W punjenje
  • Dimenzije i masa: 170 x 75.5 x 7.2 mm/87.3 x 75.5 x 15.2 mm, 190 g
  • Ustupitelj i cijena: https://consumer.huawei.com/hr/, Cijena: 9,999.00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P50 Pocket

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P50 Pocket - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.