Motorola G53 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Motorola G53

Motorola G53

5G u svakom slučaju

Motorola je novu godinu otvorila svojom novom generacijom mid-range mobitela, a na testu se danas našla nova verzija popularne G50 serije

Ovaj model prati novi dizajn koji su donijeli novi Edge 30 modeli. Okvir mobitela je sada još plosnatiji, s laganim ukošenjem prema prednjoj i stražnjoj strani mobitela koje ipak puno znači kada mobitel držite u ruci. Prednja strana je ravno staklo, što znači da je lagano nabaviti zaštitu za njega. Stražnja strana je plastična, no dizajnirana je od nekoliko slojeva kako bi se dobio vrlo atraktivan efekt koji suptilno reflektira tamnoplavu boju mobitela, a istovremeno ima matiranu površinu koja je vrlo otporna na ostavljanje otisaka prstiju. Rubovi, koji su sada plosnati, napravljeni su od plastike, matiranog dizajna koji također prati boju pozadine mobitela, u našem slučaju tamnoplavu. Lijeva strana mobitela ima utor za SIM kartice, a ovdje uz jednu Nano-SIM karticu možete staviti i jednu MicroSD karticu kojom proširujete ukupan prostor pohrane na mobitelu. Desna strana standardno ima gumbe za kontrolu, manji za zaključavanje koji ujedno funkcionira kao senzor otiska prsta. Na dnu imamo USB-C utor za punjenje i prijenos podataka, a pored njega su glavni zvučnik kao i Audio 3,5 mm utor kojim povezujete slušalice i druge uređaje žicom. Mobitel ima stereo ozvučenje s impresivnim zvučnikom i na gornjoj strani mobitela, iznad selfie kamere.

Zaslon ima pristojnih 6,5 inča u dijagonali s rezolucijom od 720 x 1.600 piksela. Riječ je o IPS zaslonu s dovoljno svjetline za razumljivo korištenje mobitela na suncu, a podržano je i moderno osvježavanje od 120 Hz koje možete sami postaviti da radi konstantno sa 60 ili 120 Hz, ili prepustiti sustavu da automatski optimizira rad na temelju gledanog sadržaja.

 

Prozori u dušu

Kada pričamo o kamerama, Nokia je za ovu generaciju odlučila smanjiti set kamera straga na dva komada, izbacivši Ultrawide kameru. Ostaju standardna 50 MP glavna kamera treću generaciju za redom, kao i sveprisutna Macro kamera ako ste ljubitelj kukaca ili drugih sitnih tvorevina. Glavna kamera ima već provjereni senzor od 50 megapiksela, a uglavnom povezuje četiri susjedna piksela u jedan veći, tako da dobivate standardnu 12-megapikselnu sliku koja je manje osjetljiva na lošije svjetlosne uvjete. Sam senzor ima dijagonalu od 1/2,76 inča, a koristi PDAF tehnologiju fokusiranja. Kod snimanja imate opciju FullHD rezolucije od maksimalno 30 FPS-a. Nudi vam se opcija paljenja i gašenja elektroničke stabilizacije koja, kako i naziv kaže, stabilizira video, no također smanjuje vidno polje, pa imate više prostora za prilagodbu prema svojim potrebama. Makro kamera s dva megapiksela ima fiksiranu žarišnu točku, pa ćete se sami morati približiti subjektu slike dok se ne izoštri. Podržava i snimanje u HD rezoluciji, no ponovno trebate puno svjetla za pristojne rezultate. Selfie kamera ima senzor od 8 megapiksela, a dat će sve od sebe za dobar selfie.

 

Ispod šajbe

U mobitelu nailazimo na Qualcommov Snapdragon 480 Plus čipset koji među ostalim podržava i 5G mobilnu mrežu. Sastavljen je od dvije jače Cortex A76 jezgre s do 2,2 GHz brzine te šest štedljivih A55 jezgri brzine do 1,8 GHz, koje obavljaju pozadinske zadatke i pomažu u multithread zadacima. Grafička komponenta koju koristi je Adreno 619 i dovoljno je jaka da podrži sve moderne društvene mreže i njihove aplikacije i mogućnosti, a možete i zaigrati dobar dio igara s umjerenim postavkama. Kod nas se može naći model sa 128 GB interne memorije te 4 GB radne memorije. Sve to napaja velika 5.000 mAh baterija koja bi mobitel trebala podržati oko dva dana, no nudi svega 10 W punjenja što uistinu razvuče ukupno punjenje, pa ga je idealno puniti preko noći.

 

Moto-7.jpg

Telefon podržava proširivanje memorije pomoću eksterne MicroSD kartice koja stoji uz SIM karticu

 

Motorola G53 za sada je dostupna samo uz pretplatu, no već vidimo vrlo atraktivnu cjenovnu ponudu s kojom ćete dobiti sustav koji koristi vrlo veliku bateriju za bezbrižnih dva dana rada, ovisno o vašem korištenju mobitela.

Više informacija

  • Model: Moto G53
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 3
  • Cijena: 5
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Motorola
  • Operativni sustav: Android 13
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 480+ 5G
  • Grafički sustav: Adreno 619
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: IPS 120 Hz, 720 x 1.600 piksela, 6,5”
  • Stražnja kamera: 50 MP, f/1.8 širokokutna, 1/2.76", 0.64µm, PDAF 2 MP, f/2.4, makro
  • Prednja kamera: 8 MP, f/2.0 širokokutna, 1/4", 1.12µm ili 16 MP, f/2.2, širokokutna, 1.0µm
  • Baterija: 5000 mAh, punjenje 10 W
  • Dimenzije i masa: 162,7 x 74,7 x 8,2 mm, 183 g
  • Plus: Vrlo povoljan mobitel s modernim funkcijama za svakog korisnika
  • Minus: Performanse bi mogle smetati manje strpljivim korisnicima
  • Ustupitelj i cijena: Motorola Motorola.com/hr, Cijena: 250,00 € / 1.883,63 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola G53

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola G53 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.