Samsung Galaxy Tab S6

Samsung Galaxy Tab S6

Najjači Android?

Samsung je izbacio svoj novi flagship tablet te ovoga puta dolazi s vrhunskim performansama, odličnim dizajnom i brojnim mogućnostima.

 

Galaxy Tab S6 najnoviji je Samsungov tablet te se može nazvati solidnom evolucijom u odnosu na prijašnji model. Nema ekstremnih novosti, brojne funkcije su usavršene, a novi hardver pruža mu vrhunske performanse. Imajte na umu da se prave mogućnosti ovog tableta otključavaju tek kada kupite puni paket, uključujući Stylus i tipkovnicu.

Tablet izvana na prvi pogled ima vrlo moderan izgled. Ipak je riječ o Samsungovom AMOLED zaslonu od 10,5 inča, no te dimenzije već su neko vrijeme aktualne. Cijeli tablet se smanjio, a to možemo zahvaliti sve tanjim rubovima. Rubovi su dovoljno široki za držanje tableta kako ne biste prekrili zaslon, dajući tabletu impresivan izgled u usporedbi s onima iz prošlih generacija.

Prednja strana, osim zaslona, ima samo selfie kameru na vrhu. Riječ je o standardnom 8 megapikselnom senzoru koji će uz dovoljno svjetla zadovoljiti kvalitetom, no pad rasvjete brzo spušta kvalitetu slike. No, za videorazgovore je i više nego dovoljan, a softver za kameru daje mu brojne mogućnosti, poput otključavanja prepoznavanjem lica.

Samsung Galaxy Tab S6 3

 

Vrhunska reprodukcija multimedije

Sam zaslon je, kako smo već spomenuli, Super AMOLED dijagonale 10,5 inča te rezolucije 2560 x 1600 piksela, što mu pruža vrlo oštru sliku koja zbog AMOLED tehnologije izgleda impresivno sa žarkim bojama. Iako je u zatvorenom prostoru svjetlina i više nego dovoljna, na suncu se ipak ne može koristiti te ćete trebati malo hlada.

Integracija “Noćnog načina rada” sada maksimalno iskorištava AMOLED zaslon jer umjesto bijele, sve pozadine sustava postaju crne. Uz to, aplikacije su također krenule s praćenjem trenda pa tako primjerice i Instagram poprima crnu boju pozadine.

Senzor otiska prsta ugrađen je ispod zaslona, poput onih na mainstream Samsungovim mobitelima. Malo ga je nespretno koristiti te još uvijek traje dok se aktivira, a šansa za pogreškom je i dalje prilično visoka pa savjetujemo i druge načine otključavanja, poput onog licem, za jednostavnije korištenje uređaja.

Samsung Galaxy Tab S6 11

 

Rubovi su metalni kao i cijela pozadina. Samo plastični dijelovi za propuštanje signala za antene pružaju nešto detalja, dok s desne strane imamo tri standardna gumba za glasnoću i zaključavanje uređaja.

Jedna od funkcija koje uvijek iznenade su čak četiri zvučnika na tabletu. Dva se nalaze s gornje strane, a dva s donje, što je savršena lokacija pri horizontalnom gledanju filmova i serija. Zvuk je kristalno čist i poprilično glasan za tako tanki uređaj te nećete imati problema ako tijekom korištenja prekrijete koji zvučnik (kao što je slučaj s mobitelima).

Kada smo već kod rubova, Tab S6 ima debljinu svega 5,7 mm i težinu od 420 g što je primjetno tanje i lakše od prošlog S4 modela, a gotovo jednako nedavno lansiranom S5e modelu.

Samsung Galaxy Tab S6 2

 

Stražnja strana, osim Samsung logoa, nema puno toga na sebi. Tu su dvije kamere u gornjem desnom kutu nalik onima na smartphone liniji te se radi o standardnom 13 megapikselnom senzoru, dok je druga kamera ultrawide formata, no ima samo 5 megapiksela.

Dok kamere možemo nazvati funkcionalnima, ipak se ne mogu mjeriti sa smartphone verzijom. Barem nove AR funkcije rade savršeno, čak i u lošijim svjetlosnim uvjetima. Ispod kamera tablet ima duguljasto udubljenje sa snažnim magnetima čiji je zadatak držati stylus, Samsungov takozvani S Pen.

Dolazi sa svakim S6 tabletom te ga drže magneti na njegovoj poleđini, a tamo se i bežično puni. Dužim korištenjem postaje lakše rukovati tabletom i olovkom na pozadini, no u početku će olovka često završiti na podu. Ipak, podizanje tableta i stavljanje na stol mogu lagano izbaciti olovku s njene lokacije pa o tome treba voditi računa.

Samsung Galaxy Tab S6 5

 

S Pen dodaje novu dimenziju korištenju tableta te je preko njega povezan Bluetoothom. Prvi i očiti feature olovke je crtanje po tabletu. Samsung čak ima i aplikaciju za S Pen kojom vas vodi kroz različite crteže kako biste se sami okušali u čarima crtanja.

Osim toga, moguće je pisati bilješke, a kako olovka ima veliku osjetljivost, moguće pisati gotovo kao na papiru. Osim raznovrsnog korištenja olovke na samom zaslonu, moguće ju je koristiti i u zraku, dajući razne naredbe tabletu, slično kao i s olovkom u Note10 seriji.

Tako je primjerice moguće uključiti olovkom kameru iz daljine te pritiskati za slikanje. Osim toga, gestama u zraku možete prolaziti kroz menije kamera te mijenjati između modova slikanja.

 

Sve mora stati unutar 5,7 mm

Tablet dolazi sa 6 do 8 GB RAM-a te sukladno tome sa 128 ili 256 GB interne memorije. Procesor je ovog puta flagship jednak onome u mobitelima, to jest Qualcommov Snapdragon 855 koji tablet stavlja na vrh Android ponude.

Pravi je užitak koristiti ga zahvaljujući vrlo brzim reakcijama te nema gotovo nikakvih loadinga za vrijeme korištenja niti igranja. Baterija od 7040 mAh trajat će par dana i kod češćeg korištenja tableta. Podržava brzo punjenje, a mi savjetujemo da malo proučite kako se brinuti o bateriji u uređaju kako bi radila savršeno dugi niz godina.

Standardna kamera 2

Portrait Mode: Iako kamere nisu na razini mobitela, portrait mode funkcionira iznenađujuće dobro ako ima puno svijetla

 

Softverski, tablet vrti Android 9 sa Samsungovim OneUI. Novi način prikazivanja stranica sustava pruža puno lakšu kontrolu, iako se ne može baš koristiti samo jednom rukom dok ga držite.

Brojnim postavkama koje Samsung ima i u mobitelima dodan je Samsung DEX, koji obično omogućuje povezivanje mobitela s monitorima kako bi proširili funkcije mobitela, a u isto vrijeme praktički zamijenili kompletan PC.

Standardna kamera

Glavna kamera: voli malo pojačati boje, pogotovo neba. “sunčeve zrake” su također dosta istaknute te na slici rade značajan "lens flare"

 

Uključivanjem Samsung DEX načina rada cijeli UI se mijenja kako bi bio optimalan za horizontalni način rada pa će vam biti potrebna tipkovnica za punu iskoristivost sustava. Naravno, Samsung uz tablet prodaje i tipkovnicu koja se spaja magnetski te služi i kao zaštitna maska, no s tabletom možete povezati bilo koju Bluetooth tipkovnicu.

UltraWide kamera

Širokokutna kamera: iskrivljavanje se ne primijeti toliko na slikama prirode, osim na krajnjim rubovima, a sunce ne razbacuje boje kao na glavnoj kameri

 

Kako smo spomenuli, riječ je o vrhunskom Android tabletu kojemu konkurira jedino Appleova iPad linija, no nju ovaj Android tablet ipak ne uspijeva za sada dostići.

Tanji rubovi, bolji dizajn, sve intuitivnije korištenje i DEX sustav znače da ćete s ovim tabletom moći obaviti bilo koji posao i na putu, bilo pisanje tekstova, tablice ili pak jednostavno gledanje filmova tijekom putovanja.

UltraWide kamera 2

UltraWide: Što ste dalje od centra fotografije, svi objekti će biti izuduženi, te osobe mogu poprimiti vrlo čudne oblike

 

 

Više informacija

  • Model: Galaxy Tab S6
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 9.0 Pie (OneUI)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
  • Radna memorija: 6 GB
  • Memorija: 128 GB
  • Grafički sustav: Qualcomm Adreno 640
  • Ekran: Super AMOLED 2560 x 1600 piksela, 10,5 inča
  • Mreže: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, A2DP, LE
  • Baterija: 7040 mAh
  • Dimenzije i masa: 244.5 x 159.5 x 5.7 mm, 420 g
  • Plus: Lagan, atraktivan dizajn, uključena olovka, vrhunski zaslon
  • Minus: Visoka cijena, slaba vidljivost na suncu, kamere slabije od onih na mobitelima
  • Ustupitelj i cijena: Samsung www.samsung.com/hr Cijena: 5.499,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Tab S6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Tab S6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.