Amazon Kindle Paperwhite 2021

Amazon Kindle Paperwhite 2021

Premium čitač po mid-range cijeni

Prvo što ćete primijetiti prelaskom s osnovnog Kindle modela na Paperwhite su veće dimenzije, kako samog uređaja, tako i zaslona.

Preuzevši dosta tehnologije iz premium Kindle Oasisa, Paperwhite je vrhunski čitač po mnogo prihvatljivijoj cijeni.

Paperwhite se može pohvaliti kvalitetnim 6,8-inčnim ekranom koji i dalje ima 300 piksela po inču, zbog čega su kvaliteta slike i jasnoća slova vrhunske. Veći ekran isto tako znači i više mjesta na ekranu – za veći font ili za više riječi, što je nama bio veliki plus za ukupno iskustvo čitanja. Bilo je teško vratiti se na 6-inčni zaslon tijekom testiranja. No, za neke će to možda biti i dvosjekli mač jer je samim time Paperwhite i veći od svog manjeg brata, pa će neki potencijalno imati problema s držanjem čitača u jednoj ruci. Mi smo ga ponovno isprobali tijekom rush houra i nismo imali problema držeći se jednom rukom za goli život dok nas se ZET-ov vozač trudio izbaciti iz vozila konstantnim naglim kočenjem. No oni s manjim dlanom možda neće biti te sreće, pa preporučamo da na to obratite pozornost ako svoj čitač planirate koristiti u javnom prijevozu ili sličnim mjestima. Ono što je pomoglo pri jednoručnom čitanju jest činjenica da kućište nema taj osjećaj jeftine plastike pod prstima, već se radi o gumiranoj podlozi koju je puno lakše i sigurnije držati od većine konkurencije na ovom testu. Osim te promjene po pitanju dizajna uređaja, za razliku od baznog Kindlea, kod Paperwhitea zaslon nije „uronjen“ u kućište, već ovaj uređaj dolazi s elegantnijim crnim bezelom oko njega. Samim time ćete od prvog trenutka imati osjećaj puno kvalitetnije izrađenog uređaja.

 

Veći ekran nije jedina značajka koju je Paperwhite preuzeo od svog znatno skupljeg brata Oasisa. Paperwhite dolazi s opcijom namještanja topline boja na ekranu, čime ćete eliminirati plavo svjetlo koje bi vas moglo malo ometati pri čitanju u mraku s baznim čitačima. Kvaliteti čitanja dosta pomaže čak 17 LED-ica za osvjetljavanje ekrana, što je nešto manje od Oasisovih 25, ali znatno više od 4 LED-ice koliko ih ima osnovni model Kindlea. Tim dvjema značajkama ćete si značajno poboljšati kvalitetu čitalačkog iskustva jer ćete zaista bez ikakvog napora za oči moći čitati u bilo kojim svjetlosnim uvjetima. Jedino što bismo mi voljeli vidjeti je da Paperwhite automatski može prilagoditi toplinu svjetla, kao što to učini sa svjetlinom. Tu mogućnost ćete pronaći kod druga dva Kobo uređaja na našem testu (Clara 2E i Libra 2). Jedino što vam Paperwhite nudi je mogućnost namještanja rasporeda u kojem dijelu dana se pali ta warmth opcija za topliju boju ekrana, čime donekle uklanjate nedostatak automatske topline dokle god imate usklađenu rutinu čitanja svaki dan.
Paperwhite ne samo da je preuzeo neke vrline od Oasisa, neke je čak i unaprijedio. Osim što je microUSB zamijenio USB-C utorom za punjenje uređaja, Paperwhite ima znatno veću bateriju, čak 1.700 mAh, što rezultira daleko najduljim trajanjem baterije na našem testu. Uranjanjem u svjetove svjetskih klasika i intrigantnih krimića, te ne štedeći sa svjetlinom zaslona, postoci baterije su na mnogim drugim uređajima padali značajno brže nego na Paperwhiteu. Što se tiče samog rada s njim, Kindle Paperwhite dijeli sve značajke s drugim Kindle čitačima koji imaju najnoviji softver, pa tako i na njemu, recimo, možete uključiti opciju da se na zaključanom zaslonu prikazuje naslovnica knjige koju trenutno čitate.

 

Amazon_Kindle_Paperwhite_2021-1-CROP.jpg

  Gumirana pozadina: Kindle Paperwhite modela vam pomaže pri držanju uređaja jednom rukom

 

Više informacija

  • Model: Amazon Paperwhite 2021
  • Ukupna ocjena: 4,70
  • Ergonomija: 4
  • Procesor: MediaTek MT8110 1 GHz
  • Radna memorija: 1 GB
  • Memorija: 3
  • Tvrdi disk: 8 GB
  • Ekran: 2
  • Baterija: 1.700 mAh
  • Dimenzije i masa: 174,2 x 124,6 x 8,1 mm, 205 g
  • Ustupitelj i cijena: Links, www.links.hr
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Amazon Kindle Paperwhite 2021

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Amazon Kindle Paperwhite 2021 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.