Kindle Oasis 2019

Kindle Oasis 2019

Ima li zemlje za starce?

Oasis odskače od prethodnih Kindle čitača odmah na prvu svojim asimetričnim dizajnom koji mu omogućava da na jednoj strani ima fizičke tipke pomoću kojih lakše mijenjate stranice nego što je to slučaj kod osnovnog Kindlea i Paperwhitea.

Oasis je također sa stražnje strane obložen metalom, a s prednje staklom, što mu daje izrazito skup osjećaj – jer on to zaista i jest. S obzirom da je skoro duplo skuplji od Paperwhitea, najvažnije pitanje koje svakome padne na pamet jest, je li Oasis vrijedan toga? Vizualno i kvalitetom materijala zaista se radi o premium čitaču, ali već tu nailazimo na prvi problem. To metalno kućište nije ništa praktičnije za korištenje od plastičnog jer se isto tako skliže na prve kapljice znoja. Kad tome nadodamo činjenicu da je jedna strana Oasisa znatno tanja od druge, zbog čega se doima vrlo krhko u ruci i pri odlaganju na stol, i kod ovog čitača ćete htjeti nabaviti zaštitnu futrolu, a u tom slučaju vam je svejedno koji su materijali korišteni pri izradi. Ta druga, deblja, strana Oasisa originalno je zamišljena da pridonese ergonomiji uređaja, ali nama nije pretjerano pomogla tijekom korištenja s jednom rukom. I dalje smo ga mogli koristiti u javnom prijevozu, ali to više pripisujemo asimetričnom dizajnu i vrhunskim fizičkim tipkama koje uvelike podižu kvalitetu čitanja i ukupni dojam ovog uređaja.

Oasis ima zanemarivo veći ekran od Paperwhitea – 7 inča (uvećanje za svega 0,2 inča) – i znatno manju bateriju od svega 1.130 mAh koja se bez sumnje trošila najbrže na našem testu. Pridodajte tome činjenicu da zbog svoje poodmakle dobi Oasis ima microUSB utor, tako da ćete se s njime više brinuti o punjenju nego što je to slučaj kod Paperwhite modela. Međutim, ono što Oasisu nedostaje po pitanju baterije i određenih drugih značajki, Amazon se definitivno pobrinuo nadoknaditi u iskustvu čitanja. Sustav je brz i responzivan, isto kao i Paperwhite; dijele i istu tehnologiju zaslona te je svako slovo na ekranu kristalno jasno, a fizičke tipke eliminiraju problem da ćete na ekranu stisnuti nešto što niste htjeli. Štoviše, svaki Kindle ima opciju zaključavanja ekrana (kod ostalih onda „svajpate“ za promjenu stranice, umjesto klikanja), ali kod Oasisa to funkcionira onako kako je zamišljeno – fizičkim tipkama šaltate stranice, bez brige da ćete slučajnim klikom biti izbačeni iz opsade Helms Deepa u Gospodaru prstenova i pronaći se u Kindle trgovini, čitajući sinopsis još jedne kopije Igara gladi. Nadalje, Oasis isto raspolaže tehnologijom mijenjanja topline boja zaslona, čime eliminirate plavo svjetlo i potrebu za dark mode načinom rada, iako on postoji, kao i na svim Kindle e-čitačima.

Softverski, Oasis je više-manje identičan ostatku Amazonove ponude. Mogućnosti označavanja teksta i što se s označenim citatima može su sjajne. Osim što ih možete podijeliti na webu i tijekom čitanja vidjeti koliko je ljudi označilo određeni citat, također im možete pristupiti u zasebnom dokumentu u kojem se nalaze svi označeni citati, zajedno s detaljima o vremenu kad su označeni i na kojoj lokaciji se nalaze u tekstu. To je odlična značajka za sve studente koji pišu niz seminara i drugih akademskih radova. Iako se brojevi stranica razlikuju u Kindleu i fizičkoj kopiji ili PDF-u zbog prilagodljive veličine fonta na e-čitačima, to vam i dalje uvelike olakšava život tijekom potrage baš tog citata koji vam treba da poduprete svoj argument.

Untitled-2.jpg

 micro-USB: koji koristi Kindle Oasis će vaš čitač napuniti nešto sporije od USB-C utora

Više informacija

  • Model: Kindle Oasis 2019
  • Ukupna ocjena: 3,80
  • Ergonomija: 3
  • Procesor: NXP i.MX7D 1 GHz
  • Radna memorija: 512 MB
  • Memorija: 8 / 32 GB
  • Ekran: E Ink (detalji nisu poznati)
  • Baterija: 1.130 mAh
  • Dimenzije i masa: 159 x 141 x 3,4-8,4 mm, 188 g
  • Ustupitelj i cijena: Links, www.links.hr
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kindle Oasis 2019

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kindle Oasis 2019 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.