Trekstor MiniPC W1 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
CRNA KUTIJICA Ponosno ističe Windows logotip na vrhu

Trekstor MiniPC W1

Windows kutijica

PC tržište preplavljuju malena računala bazirana na Atom procesorima, a Trekstorov MiniPC W1 je jedna od boljih opcija u kategoriji

Pomalo neuglednu kutijicu, malo širu od kutije cigareta krasi veliki Windows logo na vrhu uređaja. Dizajn i veličina neodoljivo podsjećaju na Apple TV, no MiniPC W1 ima osjetno više portova.

Nalazimo dva USB porta pune veličine i jedan microUSB, LAN RJ45 priključak, HDMI port pune veličine i audio priključak od 3,5 mm. Port koji nas je najviše razveselio je microSD port kojim se memorija može proširiti budući da W1 vapi za više pohrane od internih 32 GB. Za nekoliko osnovnijih programa poput Microsoft Office paketa, Googleovog Chromea i još par multimedijskih poput Plexa i Kodija će biti dovoljno mjesta, s još tri do četiri gigabajta viška. No, za ugodno korištenje Windowsa preferiramo i malo veću lokalnu pohranu za baratanje s datotekama. Ako ipak treba spojiti i više od kapaciteta microSD kartica, eksterni USB hard diskovi se bez problema mogu napajati putem USB portova. 

Tipično Windows Mini PC-jima, W1 dolazi s predinstaliranim Windowsom 8.1 koji se može updateati bez ikakvih problema na Windows 10. Primjećujemo nešto fluidniji rad na Windowsu 10, otprilike na razini drugih Windows 10 uređaja u ovoj razini ponude.

Specifikacije svih Windows Mini PC-a i tableta su gotovo jednake, pa i ovdje nalazimo relativno čest procesor, Intelov Atom Z3735F takta do 1,83 GHz, popraćen s 2 GB RAM memorije. Za neke laganije zadatke, poput pisanja u Wordu i laganijeg surfanja webom, hardver je dovoljan.

Trekstor MiniPC W1 4

PREGRŠT PORTOVA Na stražnjoj stranici je i HDMI port pune veličine

 

Mala štucanja smo primijetili jedino na intenzivnijim stranicama ili kada bismo pretjerali s količinom otvorenih tabova u Chromeu, gdje smo uspjeli preplaviti RAM memoriju. No to je više pokuda Chromeu nego MiniPC W1. Intel HD Graphics bez problema pogoni Full HD ekran putem HDMI porta, a i hardver je dovoljan za reprodukciju Full HD video zapisa veće kvalitete.

W1 se time nudi kao odličan HTPC koji ne bismo nikada gasili. Njegova potrošnja je toliko malena da bismo mogli reći kako je gotovo zanemariva, budući da odgovara potrošnji televizora u standby modu. One štedljivije koji ipak odluče MiniPC W1 isključivati obradovat će činjenica da se W1 pali iznimno brzo, čak brže od nekih high-end računala koja smo imali prilike testirati.

Trekstor MiniPC W1 5

MICROSD SLOT Dobro je došao budući da ima samo 32 GB interne pohrane

 

Od pritiska tipke za paljenje do login screena u Windowsu prolazi samo 6 sekundi. Dok se drugi, manji, Windows Mini PC modeli često pregrijavaju i zahtijevaju bar maleni ventilator, W1 se potpuno pasivno hladi i ostaje hladan čak i pri težem loadu.

Puštajući Full HD video preko PLEX media centra, nakon 30 minuta reprodukcije primjećujemo tek laganije zagrijavanje u donjem dijelu kućišta.
Time bismo mogli W1 sakriti i na neko mjesto na kojem ne bi bio vidljiv, bez ikakve grižnje savjesti da će nam se mala Windows kutijica početi pregrijavati. Iako bismo rado vidjeli neki način za montiranje računala na monitor ili TV, W1 je toliko malen da mu ne možemo zamjeriti nedostatak VESA
mounta.

Više informacija

  • Model: Trekstor MiniPC W1
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Kvaliteta: 4,0
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Trekstor
  • Procesor: QuadCore Intel Atom Z3735F do 1,83 GHz
  • Grafički sustav: Intel HD Graphics
  • Memorija: 2 GB RAM
  • Tvrdi disk: 32 GB + microSD utor
  • OS: Windows 8.1, dostupan upgrade na 10
  • Mreže: Wi-Fi b/g/n, LAN 10/100
  • Dimenzije i masa: 97,5 mm x 22,5 mm x 97,5 mm, 234 g
  • Plus: Nečujan rad, malene veličine, mala potrošnja
  • Minus: 32 GB pohrane je malo za Windows
  • Ustupitelj i cijena: Dradar, www.dradar.hr/, cijena: 1.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Trekstor MiniPC W1

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Trekstor MiniPC W1 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.