Philips S221C4A - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Philips S221C4A

Philips S221C4A

Monitor-Tablet hibrid

Ideja Android OS-a kao platforme za pametne televizore prisutna je već nekoliko godina. Ipak, na prste jedne ruke mogli bismo nabrojati proizvode koji odgovaraju tom opisu i trenutno se prodaju na tržištu. Philips ima takav TV, no sada i računalni monitor…

Philips je dobro poznat po svojoj sklonosti eksperimentiranju i odvažnosti, poput izlaska na globalno tržište sa 21:9 formatom televizora (da bi nakon 5 godina ipak odustao od proizvodnje istih). U svojoj skorijoj AV povijesti imao je sjajne poteze, poput PixelPlus procesiranja (još na kraju CRT ere TV-a) preko Ambilighta a evo ga sada i na Androidu kojeg planira ugrađivati u televizore….i računalne monitore.

Philips S221C4AFD 00 8

Sa strane Dva USB-a te utor za slušalice najznačajniji su konektori sa strane

 

Monitor? …može i bez računala


Iza kodne oznake S221C4A stoji zanimljiv Philipsov uradak. Touchscreen monitor dijagonale 21,5 inča koji će se sjajno snaći sa Windowsima 8 ali isto tako i bez njih, točnije bez računala uopće, jer u sebi ima integriran Android OS. To znači da kod uključivanja monitora imate dvije ponuđene opcije: regularan „monitorski“ režim rada i odabir ulaznog signala ili pokretanje Android operativnog sistema. Radi se o 4.2 verziji sustava sa četverojezgrenim Nvidia Tegra 1,6 GHz-a procesorom, 2 GB radne memorije i 8 GB flash memorije koju je moguće proširiti SDHC karticom (kapaciteta do 64 GB) ili vanjskim diskom.

Tipkanje na glomaznu virtualnu tipkovnicu prstima po ekranu zna vrlo brzo postati naporno, pa spajanje klasičnog miša i tipkovnice na ovaj monitor smatramo obveznim. U biti Philips S221C4A + miš/tipkovnica idealna su kombinacija koja može u potpunosti zamijeniti klasičan PC osobama koje nisu vješte u Windows okruženju. Starijim osobama ovakav „setup“ osim jednostavnosti korištenja pruža i sigurnost od softverskih napada, virusa i slično bez previše komplikacija. Zahvaljujući ugrađenom Bluetoothu moguće je upariti bežičnu tipkovnicu/miš i tako se riješiti dodatnih kablova na radnom stolu.

Osim što će estetski izgledati sjajno uz dizajn ovog monitora vrlo brzo ćete u potpunosti zaboraviti na postojanje žice. Integrirani su i stereo zvučnici jačine 2 W te WiFi za spajanje na bežični router. Philipsov monitor pravi je hibrid između tableta i monitora. Iako na prvi pogled djeluje neozbiljno za zahtjevnu publiku (obzirom da ima tek prosječne performanse u ulozi monitora ali i tableta) smatramo da postoji velika potencijalna skupina korisnika ovakvog uređaja.

Monitor ima web-kameru i mikrofon što će biti korisno za video-chatove. Ako ste navikli na visoke PPI na mobitelima/tabletima susret sa S221C4A u tom pogledu bi vas mogao razočarati. Iako se radi o dijagonali od svega 21,5 inča sa FullHD rezolucijom (što znači da ovaj monitor ima veći PPI od većine monitora iz najskupljih klasa) u ulazi „tableta“ zrnatost se ipak može osjetiti, na to su nas navikli mobiteli koji imaju istu ovu razlučivost u svega 5 inča.

Philips S221C4AFD 00 9

Iza ispod Monitor/Android AIO ima VGA, HDMI (MHL) konektore, a tu je i Ethernet i čitač kartica

 

Simbioza dva svijeta

Postolje monitora riješeno je poput okvira za sliku sa mogućnosti regulacije nagiba što nam se posebno svidjelo jer monitor čvrsto stoji fiksiran na stolu čak i kada ga malo jače pritisnete. Osim bežične tu je i žičana mreža (LAN), Google Play trgovina dostupna je kroz Android sučelje a kvaliteta integriranih zvučnika je sasvim adekvatna za uživanje u muzici i filmovima sa metra udaljenosti od monitora. Performanse prikaza slike, dakle osnovna zadaća jednog monitora, ostaju tek prosječne i S221C4A nije zablistao, no nije niti loš.

Naš primjerak nije imao nikakvih problema sa probijanjem svijetlosti i uniformnost prikaza je prilično dobra. Ono što bi mogli poboljšati je tek prosječan kontrast i pomalo neizbalansiran prikaz tonova boje sa kojima smo se poigrali u postavkama slike, no dobiveni rezultat daleko je od idealnog. Deklarirani odziv bi mogao na prvu preplašiti potencijalnog kupca no stvari nisu tako loše. 14 milisekundi odnosi se na standardan režim rada dok SmartResponse (tzv. overdrive) sasvim dostatan za manje zahtjevnog igrača. Tehnika „overdrive“ odnosi se na mogućnost dodavanja voltaže LCD matrici kako bi piksel brže promjenio svoje stanje (zakretanje).

Ova „umjetno“ izazvana metoda često daje nešto bolje rezultate kada je brzina odziva u pitanju. Kada podvučemo crtu Philipsov spoj tableta i monitora zanimljiv je i jedinstven proizvod na tržištu. Tko traži alternativu PC-ju a želi sjediti za stolom uz tipkovnicu i miš dok čita vijesti na omiljenom portalu i provjerava elektroničku poštu S221C4A se zapravo nameće kao logičan odabir.

Više informacija

 • Model: Philips S221C4A
 • Ukupna ocjena: 4,4
 • Performanse: 4
 • Mogućnosti: 5
 • Cijena: 5
 • Proizvođač: Philips
 • Tip: Touchscreen LED
 • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 21,5” / FullHD
 • Statički/dinamički kontrast:: 1000:1 / 20 000 000:1
 • Snaga osvjetljenja: 250 cd/m2
 • Kut vidljivosti: 178/178
 • Vrijeme odziva: 14 ms (tipično) / 5 ms GtG
 • Priključci: VGA, HDMI (MHL) / SDHC čitač kartica, 2x USB, slušalice
 • Dodatno: Bluetooth, WiFi, Web kamera Android značajke: Android 4.2, Nvidia Tegra T33, 1,6 GHz,: 2 GB DDR3 RAM, 8 GB EMMC Flash
 • Dimenzije: 524 x 337 x 51 mm
 • Masa: 4,76 kg
 • Plus: Touchscreen LCD, mogućnost samostalnog rada bez računala, solidne android performanse, postolje monitora
 • Minus: Ništa specijalno
 • Ustupitelj i cijena: TP Vision, www.philips.hr, cijena: 3.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips S221C4A

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips S221C4A - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.