Maxell Mini Duo

Maxell Mini Duo

Glasnoća bez granica

Maxell velikim slovima na kutiji ističe „Sound to the max“ i možemo potvrditi da su u pravu jer ako volite glasno, ove slušalice su za vas

Maxell je kod nas poznat po dvije stvari, a to su baterije i slušalice. Odlučili smo provjeriti kvalitetu jednog od zanimljivijih modela u ponudi, pogotovo jer je njihova cijela ponuda unutar našeg budžeta od 40 € tako da nude dosta različitih, a pristupačnih modela, pa možete odabrati i onaj koji vam se dopada. Model koji smo mi odabrali, „Mini Duo“, ističe visoku glasnoću kao i solidno držanje u uhu.

Kada smo ih izvadili iz pakiranja, dočekala nas je poveća kutija za držanje samih slušalica, najveća na testu. No, nisu najteže, tako da ih i dalje možete lagano nositi sa sobom, iako možda ne u džepu, već u nekakvoj torbi. Kućište je plastično, tamnosive boje s metalik efektom te će solidno prikriti ogrebotine i packe. S druge strane, ovo su jedine slušalice koje umjesto modernih magneta koriste „klasičnu“ plastičnu kopču za koju nismo sigurni koliko će trajati, a otvaranje čini nezgrapnijim nego kod ostatka TWS slušalica na testu. Pod TWS mislimo na „True Wireless“ modele, odnosno svaka slušalica je sustav za sebe, pa nisu ničime povezane, osim bežičnom Bluetooth konekcijom. Kada otvorite poklopac dočekuju vas dvije slušalice većih dimenzija koje osim silikonskih umetaka koji idu u uho, imaju i dodatna silikonska „krila“ koja se pričvrste na uho kako bi ona dodatno stabilizirala slušalicu dok je u uhu. Za prvo pokretanje, izvucite slušalice te s njihove donje strane gdje su dva metalna pina za punjenje morate maknuti plastiku kako bi se upalile po prvi puta i počele puniti.

 

Maxell-Mini-Duo-crop-1.gif

 Za prvo paljenje:  Maknite plastičnu pregradu na pinovima slušalica, a nakon toga ih vratite u punjač

 

Jednom kada se upale, izvadite ih iz kućišta i odmah prelaze u mod povezivanja, pa na Bluetooth postavkama mobitela jednostavno pronađite slušalice, povežite se i spremni ste za uživanje. Svaka slušalica na sebi ima i fizički gumb koji pritišćete za razne funkcije, a one mogu kontrolirati glasnoću, prebacivati pjesme, pauzirati glazbu te prihvaćati ili odbiti pozive. Malo je nezgrapno što kratak pritisak pauzira glazbu, dok za povećanje glasnoće ili stišavanje trebate držati gumb dvije sekunde za jednu razinu povećanja glasnoće. Držite li gumb predugo, odnosno tri sekunde ili više, slušalice se gase. Uz same slušalice, dobivate i USB-C u USB-A žicu za punjenje, a nismo imali problema s punjenjem niti dok smo koristili obične punjače za mobitele. Tu su još i dvije veličine silikonskih umetaka za uho, pa imate tri veličine za biranje idealne izolacije kako bi fokus bio na sadržaju koji dobivate iz slušalica, bez da vam smeta okolina od koje ste pasivno izolirani silikonom, no dublje zvukove ćete i dalje čuti izvana.

Sam zvuk koji dobivate od slušalica je zanimljiv. Iako je Maxell u pravu, ovo uistinu jesu „Sound to the Max“ slušalice jer im možete pojačati glasnoću dovoljno da vas boli glava, a to kaže netko tko konstantno sluša s in-ear slušalicama na taj način. Baterija im traje oko 5 sati slušanja na maksimumu, a kućište nudi oko dvadesetak sati baterije na jednom punjenju kućišta. Za kompletno punjenje, potrebna su dva sata na punjaču.

 

Maxell-Mini-Duo--crop-2.gif

 Kućište: Ima nekoliko lampica kojima prikazuje razinu napunjenosti baterije u kutijici

 

Osim glasnoće, ostatak performansi bismo opisali solidnima. Iako se ne mogu mjeriti sa Sonyjem ili JBL-om, zvuk je jasan i na višim glasnoćama, no problem je što bismo zvuk koji proizvode opisali „metalnim“ te neki tonovi poput cimbala ili električne gitare mogu „udariti u živac“, ako znate na što mislimo, pa dobijete potrebu odmah ih stišati. Ostatak multimedije zato radi sasvim solidno, pa kod slušanja YouTube videa nema problema, a kašnjenje za videom dovoljno je suptilno da vam neće predstavljati problem, iako bi u hardcore gamingu moglo malo zasmetati.

 

Maxell_Mini_Duo_ZADNJA_CROP.PNG

 

USPOREDNI TEST ENTRY-LEVEL IN-EAR BT SLUŠALICA

MJUZA NA BUDŽETU

Dok se brendovi danas natječu koji gadget mogu skuplje prodati, mi smo odlučili testirati slušalice pristupačnije kategorije

Više informacija

  • Model: Maxell Mini Duo
  • Ocjena: 3,38
  • Cijena: 29,25 €
  • Kvaliteta: 4,7
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Maxell
  • Vodootpornost: Nema
  • Dizajn: Silikonski vrh s dodatnim držačem
  • Baterija: 50 mAh + 400 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Maxell Mini Duo

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Maxell Mini Duo - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.