Prva AOC-ova gaming tipkovnica odlikuje se vrlo robosnom izradom, a posjeduje i veliki broj dodatnih tipki

AOC AGK700

Novi gaming izazivač

 

Prva AOC-ova gaming tipkovnica ostavlja vrlo dobar dojam. Ugrađeni su vrlo kvalitetni Cherry MX Red switchevi koji omogućuju odlične performanse u igrama. Tipkovnica također posjeduje veliki broj dodatnih tipki i kvalitetno je napravljena uz odlične ergonomske osobine

AOC-ova prva gaming tipkovnica AGK700 je, mora se iskreno priznati, prilično ambiciozan ulazak ovog proizvođača na tržište krcato gaming tipkovnicama raznolikih mogućnosti. AOC se ovdje dobrano potrudio se odmah potencijalnim kupcima željnim kvalitetne gamerske perfierije predstavi u što boljem svjetlu. AKG700 je jako dobro osmišljena gaming tipkovnica više klase koja donosi neke zanimljive detalje i temelji se na vrlo kvalitetnim Cherry MX Red switchevima.

 

Osebujan dizajn

Riječ je o tipkovnici pune veličine s dosta velikim brojem dodatnih tipki koje omogućuju napredne funkcionalnosti. Vizualno smo najprije zamijetili veliki crveni kotačić u sredini tipkovnice. Njegova funkcija je jednostavna (da omogući pojačavanje i stišavanje zvuka), a sama izvedba prilično efektna.

S lijeve i s desne strane kotačića nalaze se po tri dodatne tipke koje služe za različite funkcije, od podešavanja RGB osvjetljenja, odnosno njegovog uključivanja i isključivanja, pokretanja željenog internet preglednika, onemogućavanja Win tipke i sl. S lijeve strane tipkovnice nalazimo još 6 dodatnih tipki. Tipka oznake M služi vam za odabir nekog od 5 spremljenih profila, dok je ostalih pet tipki programabilno i namijenjeno macro naredbama.

AOC je ovu tipkovnicu također opremio USB passthrough funkcijom, pa s gornje lijeve strane nalazimo USB 2.0 priključak na koji možete priključiti druge uređaje. Nažalost, USB passthrough zahtijeva spajanje dvaju USB priključaka tipkovnice na vaše računalo kako bi tipkovnica funkcionirala, što po nama nije osobito zgodno.

Što se tiče kvalitete izrade, možemo reći kako je AGLK700 vrlo robusno napravljena uz kombinaciju plastike i aluminijske gornje površine. Istaknimo i priličnu masu od 1,6 kg. Po nama je veliki plus prisustvo odvojivog odmorišta za ruke s vrlo zgodnim magnetnim priključkom. Gornja površina odmorišta za ruke napravljena je od umjetne kože i omogućuje vrlo ugodno dugotrajno tipkanje, premda ne znamo kako će izgledati nakon višegodišnjeg korištenja.

 

AOC-AGK700-2.jpg

 Zanimljivo dizajnersko rješenje kod ove tipkovnice uključuje ogromni crveni kotačić u samom središtu koji služi za stišavanje i pojačavanje zvuka

 

Provjereni Cherry MX Red switchevi

Ključna osobina svake gaming tipkovnice su ugrađeni mehanički switchevi. U ovom slučaju mi smo testirali model s ugrađenim Cherry MX Red switchevima koji su svakako na dobrom glasu. Radi se o vrlo kvalitetnim i odzivnim switchevima koji su povrh svega relativno tihi.

Pokazalo se kako je ova tipkovnica ugodna za dugotrajno tipkanje ili igranje igara. S tim u vezi ipak moramo reći kako su nam se neke tipke učinile nešto manje kvalitetne nego što je to slučaj kod nekih drugih high end tipkovnica. Posebno se to odnosi na pojedine tipke poput entera ili spacebara koje nam nekako nisu djelovale dovoljno stabilno niti su pružale odgovarajući feedback. Dakako, ovo je stvar i osobnog ukusa. RGB osvjetljenje prilično je atraktivno, što smo i očekivali, a možete ga podešavati putem AOC-ove aplikacije G-Tools. Na raspolaganju vam je 11 predefiniranih profila ili se jednostavno možete sami pozabaviti i podesiti željene efekte. Moramo reći kako RGB osvjetljenje nije prenaglašeno, tako da je ova tipkovnica vrlo pogodna za rad u mračnom prostoru. Vratimo li se malo na sam softver evidentno je da nije osobito vizualno dotjeran i da bi mogao nuditi i više opcija.

Prva AOC-ova gaming tipkovnica svakako ostavlja vrlo dobar dojam. Performanse su dobre, tipkovnica je ugodna za korištenje, a veliki broj dodatnih tipki svakako je dodatni plus. Ostaje pitanje cijene. Na našem je tržištu u pravilu nema, a na EU tržištu cijena dosta varira, ovisno o layoutu prilagođenom pojedinoj zemlji i jeziku. U svakom slučaju, ovo je tipkovnica za zahtjevnije korisnike koji su takvu funkcionalnost spremni i platiti.

Više informacija

  • Model: AGK700
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Mogućnosti: 5
  • Isplativost: 3
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: AOC
  • Tip prekidača: Cherry MX Red
  • Dimenzije i masa: 457x 239x 33 mm, 1626 g
  • Ostalo: aluminij, plastika, 1000 Hz, 1 ms, mogućnost spremanja do 5 profila, 16,8 milijuna boja per-key RGB, 2x USB 2.0, kabel dužine 180 cm
  • Plus: zanimljiv dizajn, vrlo dobra robusnost i kvaliteta izrade, odlični Cherry MX Red switchevi, veliki broj dodatnih tipki, posebno odvojivo odmorište za ruke, USB passthrough omogućuje spajanje raznih uređaja
  • Minus: USB passthrough zahtijeva korištenje dvaju USB priključaka. G-tools softver zahtijeva određenu doradu, nije osobito jeftina
  • Ustupitelj i cijena: AOC www.eu.aoc.com, Cijena:179 €/ 1348,67 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC AGK700

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC AGK700 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.