Televizori mjeseca - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Televizori mjeseca

Televizori mjeseca

Želite li gledati vrhunski šampanj šampanj novogodišnji program na našim televizijima, vjerojatno biste trebali preskočiti ovaj vodič kroz najbolje 4K televizore godine. No, imate li arhivu 4K filmova na UHD Blu-rayevima ili na nekom drugom formatu, svakako pročitajte prije kupnje ultimativnog UHD televizora.

Ne samo da je ovo 4K elita već su sve do jednog ovo HDR modeli, a to je tehnologija koja je navodno „sljedeća velika stvar“ u televizorima. Ovo su uređaji koji nisu za svačiji džep, ali filmofili i ljubitelji apsolutno najbolje slike znat će cijeniti nevjerojatan kontrast i prirodne vjerne boje na HDR televizorima.

Samsung UE65KS9502Samsung UE65KS9502 2

ZA: Velikih 65 inča impresivnog televizora. Jedan od najboljih uopće proizvedenih LED LCD modela je ova zakrivljena verzija serije koja počinje s 9 i time implicira kvalitetu, a HDR tehnologija najzaslužnija je za hvalospjeve o kvaliteti slike ovog modela. HDR je the next big thing na televizorima i donosi zapravo proširenje omjera kontrasta i vjernost prikaza boja, pri čemu je dio tajne u mnogo izraženijim svijetlim tonovima, a sve to donosi na koncu realniju i prirodniju sliku. Quantum Dot tehnologija, 4K rezolucija i HDR uz novi Tizen 2.0 Smart TV glavni su aduti ponajboljeg televizora godine. KS9500 briljira i na području zvuka, a ako već nismo spomenuli radi se o zakrivljenom televizoru.

PROTIV: 3D više nije velika stvar i to je odavno očito, a za one koji to i dalje žele neka zaobiđu ovaj skupocjeni telkač. Baš bi cijena mogla biti stavka koju bi u prvi plan stavili kao najočitiji minus. Iako, ovo je stvarno the televizor godine i za HDR mrcinu od 65 inča nakrcanu svim mogućim tehnologijama ovo i nije nerealna cijena. Ali, s druge strane u istom cjenovnom rangu LG već nudi OLED.

DIJAGONALA: 65’’
REZOLUCIJA: 3840 x 2160 piksela
TEHNOLOGIJA: LED LCD (HDR+SUHD)
SMART TV: Tizen 2.0
SUČELJA: 4x HDMI, 3x USB, LAN, optički, RF ulaz

CIJENA: 27.999,00 kn
VIĐENO U: Sancta Domenica


 LG OLED65E6V

LG OLED65E6V

ZA: OLED je tehnologija koja je nestankom plazmi, a vjerojatno i da su one tu, ustoličena kao ona koja pruža nedostižan prikaz crne boje. Nova generacija OLED-a, osim nevjerojatne crne ima mogućnost da svaki pojedini piksel proizvodi osvjetljenje i nezavisan je bojama o okolnim pikselima, čime osvjetljenje i kontrast ulazi u HDR područje. Uz nevjerojatnu sliku, OLED zbog svoje tehnologije donosi ultra tanke televizore koji stilski izgledaju fenomenalno. Harman Kardon zvučnički sustav je zaslužan za audio pa je i on u premium kategoriji.

PROTIV: Iako za razliku od svih LED LCD modela, OLED ne pati od problema koji se vežu uz pozadinska osvjetljenja, ponekad je primjetan nedostatak detalja u iznimno svijetlim područjima slike. Cijena je druga stavka zbog koje će mnogi zaobići ovaj model pa i kod nas za sada dobiva četvorku

DIJAGONALA: 65’’
REZOLUCIJA: 3840 x 2160 piksela
TEHNOLOGIJA: OLED
SMART TV: WebOS 3.0
SUČELJA: 4x HDMI (4k), 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, LAN, optički i komponentni, RF, WiFi, Bluetooth, slušalice

CIJENA: 37.960,00 kn
VIĐENO U: RONIS


 Panasonic TX-58DX900E

Panasonic TX 58DX900E 2

ZA: Panasonic brzo s LCD televizorima grabi u teritorij koji je kvalitetom slike držao s plazmama. Ovaj top model UHD televizora dolazi s 4K HDR THX certifikatom. Ponosi se s 512 preciznih zona zatamnjenja uz saćasti dizajn gdje su zone pozadinskog osvjetljenja fizički odvojene kako bi se smanjili uobičajeni problemi kod LED pozadinskog osvjetljenja. U tome je Panasonic i uspio pa ovaj model stoji rame uz rame sa Samsungovim HDR SUHD čudovištem. Slika je na ovom televizoru bogata i kontrast je fenomenalan. THX certifikat je garancija da je slika odlično kalibrirana, a tu su i Firefox OS u verziji 2.0 te četverojezgreni procesor za Smart TV.

PROTIV: Malo nezgrapniji dizajn i visoka cijena dvije su stvari kojima možda malo zaostaje, ali to nije slučaj i s kvalitetom izrade. Ako trebate najbolji LED LCD, birajte između njega i Samsungovog KS9500 modela. Čiste petice!

DIJAGONALA: 58’’
REZOLUCIJA: 3840 x 2160 piksela
TEHNOLOGIJA: LED LCD (HDR)
SMART TV: Firefox OS
SUČELJA: 4x HDMI (4K), 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, LAN, CI, SD kartica, optički i RCA ulaz, izlaz za slušalice, WiFi

CIJENA: 28.999,00 kn
VIĐENO U: Sancta Domenica


 Philips 65PUS7601

Philips 65PUS7601

ZA: Jedno od najugodnijih iznenađenja u vrhu 4K LED LCD ponude stiže iz Philipsa i osim s odličnim pozadinskim osvjetljenjem naoružan je i Ambilight tehnologijom u kojoj se na zid iza projiciraju boje koje kao da nastavljaju shemu boja sa slike. Philips se približio rivalima s vrha ponude u kvaliteti slike iako ne pruža toliko svjetline niti raspona boja. Odlično pozadinsko osvjetljenje omogućuje mu skoro jednako dobro HDR iskustvo, za skoro upola manju cijenu. Tu je još i Android OS s gomilom aplikacija.

PROTIV: Ako prođete kroz proces namještanja slike bit ćete obilato nagrađeni, ali upravo taj proces je jedan od minusa. Ekstra je naporan i neintuitivan, a slično je i s Android sučeljem koje iako nudi mnoštvo aplikacija, sam interface nije bogzna kako pristupačan. Ukupno, vrlo dobra ocjena za Philips.

DIJAGONALA: 65’’
REZOLUCIJA: 3840 x 2160 piksela
TEHNOLOGIJA: LED LCD
SMART TV: Android 5.1
SUČELJA: 4x HDMI, 3x USB, SCART, WiFI, LAN, CI, optički

CIJENA: 15.527,98 kn
VIĐENO U: Extreme digital


 Panasonic DX750

Panasonic DX750

ZA: Jedan od ulaznih modela u 4K HDR svijet kao glavnu stavku ima cijenu. Iako HDR modeli imaju i do tri puta višu cijenu, DX750 daje dobar uvid u prednosti te tehnologije iako njegov ekran nema raspon prikazati niti svjetlinom niti bojama HDR kao puno skuplji flagship modeli. Oštrina, visoki kontrast i prirodne boje na odličnom 4K ekranu ipak su jaki argumenti za kupovinu, kao i vrlo dobar Firefox OS.

PROTIV: Pozadinsko osvjetljenje djeluje ometajuće na HDR mogućnosti koje na ovom modelu daju naznaku kako bi to trebalo izgledati, ali ne i puno HDR iskustvo. Inače bi dobio višu ocjenu, ali u ovom društvu je ukapario trojkicu.

DIJAGONALA: 50’’
REZOLUCIJA: 3840 x 2160 piksela
TEHNOLOGIJA: LED LCD
SMART TV: Firefox OS
SUČELJA: 4x HDMI (4k), 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, LAN, CI, SD kartica, optički i RCA ulaz, izlaz za slušalice, WiFi

CIJENA: 7.999,00 kn
VIĐENO U: Sancta Domenica


Sony KD-55XD9305

Sony KD 55XD9305

ZA: Sony se u HDR bitku uključio s vrhunskim XD9305 modelom koji koristi Slim Backlight Drive napredni sustav pozadinskog osvjetljenja s kojim se približio performansama direktnog LED osvjetljenja, za puno nižu cijenu. Ovo je jedan od najjačih 4K HDR modela ove godine.

PROTIV: Pomalo predefinirano pozadinsko osvjetljenje stvara artefakte zbog blokova u kojima je raspoređeno, a Android TV je pomalo spor i unatoč brojnim aplikacijama ne osvaja prvo mjesto. Crna je kvalitetno predstavljena, ali nije u svim područjima 9305 bolji od prošlogodišnjih modela koje mijenja. Ipak, zbog mogućnosti da kvalitetno prikaže HDR iako nema UHD premium certifikat dajemo mu trojku.

DIJAGONALA: 55’’
REZOLUCIJA: 3840 x 2160 piksela
TEHNOLOGIJA: LED LCD
SMART TV: Android
SUČELJA: 4x HDMI, 3x USB, kompozitni, komponenti, RF, SCART, LAN, audio hibridni i digigalni izlaz

CIJENA: 18.189,00 kn
VIĐENO U: Ronis


 Samsung HW-J6500

Samsung HW J6500

ZA: Idealan suputnik za UHD HDR ekrane, ima bežični subwoofer i podržava 6.1 sustav snage 200 W. Soundbar je kompatibilan s Wireless Multiroom Samsung sustavom za povezivanje kućanskih uređaja, a ono čime se dodatno može pohvaliti jest Dolby Digital 5.1 certifikat i mogućnosti

PROTIV: Vrlo visoka cijena za ovaj fensi soundbar je prvo što odbija od kupovine. Iako je zvuk jako dobar i dalje je to emulirani surround, koji se ne može mjeriti s pravim fizičkim zvučnicima postavljenim po prostoriji. Ali ovo je the next best thing.

VIĐENO U: Sancta Domenica
CIJENA: 3.299,00 kn

(Stranica 1 od 7)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 7)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Televizori mjeseca - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.