Božićni vodič za kupnju: Koji monitor odabrati - 3.3 out of 5 based on 3 votes
Božićni vodič za kupnju: Koji monitor odabrati

Božićni vodič za kupnju: Koji monitor odabrati

Nova era gaminga

Kada pričamo o računalima i komponentama, monitor se često zadnji pojavi na listi premda nam upravo on predstavlja najbitniju komponentu kvalitete doživljaja sadržaja kojeg konzumiramo.

Vrijeme FullHD monitora je prošlo te se valja okrenuti boljoj rezoluciji , imajući na umu grafičku karticu u našem računalu. I tu vrijedi naravno da kvaliteta nosi cijenu, no iznenadili bi ste se koliko se ta cijena spustila unazad par godina. Donosimo vam najbolje monitore za poklon ovih blagdana bez nekih pretjeranih ekstrema. Bitno je samo da rezolucija zadovoljava 1440prazlučivost prikaza.

Dell UltraSharp U2515H palac NOVI
Dell UltraSharp U2515H


Za: Odličan prikaz slike te visoka svjetlina zahvaljujući IPS tehnologiji daju ovom monitoru prekrasan prikaz slike. Odaziv od 6ms osigurava i solidne performanse u gamingu gdje će samo okorjeli fanovi FPS naslova primijetiti mućenje slike kod brzog micanja.
Protiv: Kontrast bi mogao biti malo bolji, kao i maksimalna svjetlina što su polja gdje konkurencija nadmašuje, no s nekim drugim nedostacima gdje ovaj uređaj briljira.
Veličina ekrana: 25 inča
Dubina boje: 8 bitna
Maksimalna svjetlina: 350 nits
Tip panela: AH-IPS
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 2754
Viđeno u: Links


 

 ISTAKNUTO
AOC Q3279VWF palac

AOC Q3279VWF

ZA: Novi AOC monitor dolazi nam taman pred božićne blagdane, a glavna prednost je povoljna cijena zajedno s ukomponiranom FreeSync tehnologijom koja će gaming na primjerice RX 580 učiniti pravim zadovoljstvom na 1440p rezoluciji. MVA paneli imaju nešto bolji kontrast od VA panela dok IPS paneli imaju nešto višu maksimalnu svjetlinu čije prednosti postaju upitne u zatvorenim prostorijama ako panel ne podržava i HDR tehnologiju.

PROTIV: Nedostatak VESA kompatibilnosti za držače monitora kojim bi se primjerice mogao montirati na zid.

Veličina ekrana: 32 inča
Dubina boje: 8 bitna + FRC = 10 bitni prikaz
Maksimalna svjetlina: 250 nits
Tip panela: MVA
Tip sinkronizacije: AMD FreeSync
Cijena: 2249 kuna
Viđeno u: eu.aoc.com

 




AOC2778vqe palac
AOC Q2778VQE


Za: Iznenađujuće povoljan, ovaj monitor ima solidne ocjene te se performansama poput 98.9% sRGB prikazom boja, kontrastom od oko 1050:1 te maksimalnom svjetlinom od 322 nitsa lagano može mjeriti sa skupljom konkurencijom koja koristi IPS tehnologiju. Unatoč činjenici da se radi o TN panelu, kutovi gledanja su solidni dok god ne idete u ekstreme te je responzivnost ekrana deklarirana na 1ms što mu daje prednost u gaming situacijama nad IPS panelima.
Protiv: Plastičan izgled i fiksirani stalak oduzimaju od ukupnog dojma, no VESA kompatibilnost to može riješiti.
Veličina ekrana: 27 inča
Dubina boje:  8 bitna
Maksimalna svjetlina: 350 nits
Tip panela: TN
Tip sinkronizacije:  Nema
Cijena: 1955 kuna
Viđeno u: Protis

 


Samsung C27H711 palac
Samsung C27H711QEUXEN


Za: Ako ste ove blagdane spremni potrošiti malo više, čeka vas prava poslastica. Samsungova Quantum Dot tehnologija na 1440p monitoru zakrivljenosti 1800R te zahvaljujući VA tehnologiji zaslona ima kontrast impresivnog 3000:1 omjera i maksimalne svjetline od 300 nitsa. Za gamere tu je vrijeme odaziva od 4ms, te podržava AMD-ov Freesync koji se odlično uklapa sa AMDovim grafičkim karticama s brzinom od 48-75 Hz.
Protiv: Nedostatak VESA standarda, jedina mogućnost micanja je nagib uz malu mogućnost pomaka. Od portova ima samo HDMI i mini DisplayPort.
Veličina ekrana:  27 inča
Dubina boje:  8 bitna
Maksimalna svjetlina: 300 nits
Tip panela: VA sa Quantum-Dot tehnologijom
Tip sinkronizacije: AMD Freesync
Cijena: 3.608,00 kuna
Viđeno u: Extreme digital


BenQ GW2765HT palac
BenQ GW2765HT


Za: BenQ je odličan proizvođač gaming monitora te je ovaj display ponudio po relativno atraktivnoj cijeni s vrlo visokim odazivom s obzirom da se radi o IPS panelu. Limitiran je sa 60 Hz što će nekim gamerima smetati ako ste na samom vrhu konkurencije gdje ništa ispod 144 Hz ne prolazi. Ako vas pak ne zabrinjava vrhunska igra nego povoljan 1440p monitor koji bez problema služi u gaming svrhe, ovo je odličan izbor za vas.
Protiv: Dolazi bez G-sync ili Freesync tehnologije koju većinom ima konkurencija što bi nekima moglo smetati jer rješava vrlo značajan gaming problem.
Veličina ekrana:  27 inča
Dubina boje:  8 bitna + FRC
Maksimalna svjetlina: 350 nits
Tip panela: AHVA IPS
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 2.899,24 kuna
Viđeno u: M-computers



Acer Predator XB271HU palac
Acer Predator XB271HU bmiprz


Za: Ako vam je na umu jedino gaming i toliko ste dobri da više nije problem u vama niti u mišu nego vas koči nešto drugo, Acerova Predator linija ima rješenje za vas. Moderni ultra popularni shooteri poput PUBG više nisu u zatvorenim prostorima, već se akcija odvija na otvorenim poljima koja treba dobro proučavati zbog mogućih pozicija neprijatelja. Ovdje rezolucija ekrana postaje vrlo velika prednost ako ima mogućnost razaznati malene detalje u daljini. Kako bi se svaki pomak prikazao bez čekanja, ovaj panel vam daje brzinu od solidnih 165Hz za koje ćete morati imati stvarno najbolju grafičku karticu u ponudi.
Protiv: Gaming je proizvođačima odlično opravdanje za dizanje cijena proizvoda, no smatramo da je 6000 kuna ipak previše za 1440p kada 4k postaje standard zajedno s HDR tehnologijom.
Veličina ekrana:  27 inča
Dubina boje:  8 bitna + FRC
Maksimalna svjetlina: 350 nits
Tip panela: AHVA IPS
Tip sinkronizacije: G-Sync
Cijena: 5.763,00 kune
Viđeno u: Futura-it



(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni vodič za kupnju: Koji monitor odabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.