Palac gore za kupnju: Koji 27 inčni monitor odabrati

Palac gore za kupnju: Koji 27 inčni monitor odabrati


Monitori su postali iznimno nakrcani tehnologijama. Gaming modeli imaju FreeSync podršku i brzu matricu, dok se profesionalni monitori oslanjaju na IPS ekrane i bogate opcije namještanja koje uključuju i pivot.

Odabrali smo pet modela različitih karakteristika, a zajednički im je nazivnik dijagonala od 27’’

AOC Q27T1 s markicom
AOC Q27T1

ZA: Dizajn kojeg u potpisu nosi Porsche izdvaja se metalnim tankim stalkom, minimalizmom i relativno malim obrubom oko ekrana, a i sam monitor je tanak. AOC je u Q27T1 ugradio IPS panel klasičnog omjera stranica 16:9 i s 1440p rezolucijom. Tu je i nešto viši refresh rate od 75 Hz.

PROTIV: Kompetitivnim gamerima nedostajat će 144 Hz refresh rate, dok bi kreativnim profesionalcima mogao zasmetati 8-bitni ekran.

Veličina ekrana: 27 inča

Maksimalna svjetlina: 350 nitsa

Tip panela: IPS

Tip sinkronizacije: FreeSync

Cijena: 2.131,00 kn



Philips 275E1S s markicom
Philips 275E1S/00

ZA: Odlična cijena za 27'' IPS model s 2K rezolucijom koji ima podršku za FreeSync i osvježavanje ekrana od 75 Hz. Dizajn je klasičan i bez novih modernih elemenata, ali su zato performanse jako dobre. Philips ima i Low Blue tehnologiju koja smanjuje zamor očiju.

PROTIV: Zagriženi gameri zamjerit će mu 4 ms odziv i „samo“ 75 Hz osvježavanje ekrana, ali u isto vrijeme će imati Smart Contrast za bolji prikaz crne i gore spomenuti FreeSync, pa možete imati glatkih 75 frameova u sekundi.

Veličina ekrana: 27 inča

Maksimalna svjetlina: 250 nitsa

Tip panela: IPS

Tip sinkronizacije: FreeSync

Cijena: 1.699,00 kn

 


Dell P2719HC s markicom
Dell P2719HC

ZA: Izuzetno kvalitetna izrada sa svim ergonomskim značajkama počevši s čvrstim stalkom, pivot opcijom, podešavanjem prema visini i nagibu naprijed-nazad. Monitor ima IPS panel izvrsne reprodukcije boja i kvalitetnom slikom. Monitor je namijenjen za svakodnevnu i office upotrebu i dolazi s USB-C priključkom pa se može koristiti uz MacBook i druge prijenosnike koji tako proširuju radni prostor ekrana.

PROTIV: Rezolucija je FullHD, a voljeli bi u ovom cjenovnom rangu vidjeti barem 1440p. Također nema podrške za FreeSync i osvježenje ekrana je 60 Hz.

Veličina ekrana: 27 inča

Maksimalna svjetlina: 300 nitsa

Tip panela: IPS

Tip sinkronizacije: Nema

Cijena: 1.889,00 kn


Asus VG27VQ

Asus VG27VQ

ZA: Asusov gaming monitor ima varijabilno osvježenje ekrana do 165 Hz, pri čemu za igrače ima i FreeSync tehnologiju. Radi se o FullHD monitoru s VA matricom koja nudi dobre performanse, visok kontrast i ima vrlo brz odaziv panela od 1 ms. Uz to monitor je zakrivljen s 1500R što će pridonijeti imerziji u igrama. VG27VQ ima i kvalitetan stalak te opcije namještanja koje uključuju i pivot

PROTIV: Budući da ima 8-bitni panel, Asus TUF nije za ozbiljniju produkcijsku upotrebu, pa pivot neće toliko doći do izražaja. Također, monitor ima FullHD rezoluciju, što je u redu, no ipak bismo voljeli vidjeti 2k.

Veličina ekrana: 27 inča

Maksimalna svjetlina: 400 nitsa

Tip panela: VA

Tip sinkronizacije: FreeSync

Cijena: 2.072,00 kn

 


MSI Optix MAG271C

MSI Optix MAG271CV

ZA: Još jedan gaming zakrivljeni monitor s vrlo brzim odzivom panela od 1 milisekunde, te osvježenjem od 144 Hz. Sa stupnjem zakrivljenosti od 1500R i FreeSync podrškom ima sve potrebno za kompetitivno igranje. VA matrica omogućuje takve performanse, a među ostalima nudi i odličan kontrast.

PROTIV: Cijena za FullHD monitor je uvijek problem kod uređaja natrpanih gaming tehnologijama. Da bi cijena bila niža žrtvuje se i rezolucija koja je FullHD.

Veličina ekrana: 27 inča

Maksimalna svjetlina: 300 nitsa

Tip panela: VA

Tip sinkronizacije: FreeSync

Cijena: 2.019,00 kn

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac gore za kupnju: Koji 27 inčni monitor odabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.