Božićni palac gore za kupnju: Koju mrežnu opremu kupiti?

Božićni palac gore za kupnju: Koju mrežnu opremu kupiti?

Bez dobre Wi-Fi veze danas se ne može

Uzeli ste novu optiku velike brzine, no neki vaši uređaji i dalje ne dobivaju pune benefite najboljeg interneta? Ruteri koje dobivate s novom pretplatom uglavnom prate nove tehnologije, no to je tek početna točka kod umrežavanja vašeg doma.

Kako biste dobili puni benefit bežične mreže gdje god u kući se nalazili, svakako pogledajte što sve tržište nudi, pogotovo zato što su novi mobiteli i tableti naoružani svim potrebnim tehnologijama kako bi iskoristili nove Wi-Fi uređaje.

PRO-web.jpg

X-web.jpg


D-Link R15 AX1500 Smart router

D-Link-R15.jpg

ZA: Ovaj dual-band 2x2 Wi-Fi 6 pametni ruter baza je D-Linkovog MESH sutava za proširenje dostupnosti Wi-Fi mreže. Ideja MESH sustava jest ta da ne morate ponovno upisivati lozinke i odabirati druge mrežne točke, nego, kako se šetate iz prostorije u prostoriju ili s kata na kat, neprimjetno se spajate na najjači dostupan mesh, ne primjećujući da se išta događa u radu. Wi-Fi internet veza jednostavno vam je dostupna. Njegov Wi-Fi 6 (802.11ax) pruža veće brzine, odnosno veći kapacitet i manje zagušenja mreže, u odnosu na Wi-Fi ranijih generacija, kao i propusnost do 1,5 Gbps (300 + 1201). Čak i ako vaš Internet provider ne podržava opciju promjene rutera, uz jedan WAN i tri LAN porta Gigabitne brzine možete ga povezati s vašom postojećom mrežom i okoristiti se njegovim Eagle Pro AI značajkama. Eagle Pro AI je skup funkcija za pametnu optimizaciju Wi-Fi prometa sa ili bez dodatnih MESH satelita, a uključuje i roditeljsku zaštitu. Uz istoimenu aplikaciju na Android ili iOS uređajima dobit ćete i pametnog asistenta koji će vas provesti kroz jednostavan postupak postavljanja rutera, a kasnije će vam poslužiti za nadgledanje i poboljšavanje učinkovitosti vaše mreže. Roditeljska zaštita, između ostalog, omogućit će vam da Internet na PlayStation konzoli bude dostupan samo od 18 do 20 sati, kako biste limitirali korištenje tog gadgeta van navedenog vremena. Eagle Pro AI pobrinut će se da vaši gadgeti komuniciraju na Wi-Fi kanalu koji ima najmanje smetnji za što bolju propusnost. Želite li uštedjeti na potrošnji struje ili jednostavno želite smanjiti količinu radio valova u vašem domu, možete postaviti djelomično ili potpuno isključivanje Wi-Fi mreže u željeno vrijeme (recimo tijekom noći). Kompatibilan je i sa Amazon Alexa i Google pametnim asistentima putem kojih možete upravljati osnovnim opcijama paljenja i gašenja Wi-Fi mreže.

PROTIV: Nema Wi-Fi 6e koji je, ustvari, nešto kraćeg dometa od Wi-Fi 6 standarda, ali zato ima nešto više kanala, tj. frekvencija, za rad.

 

Model: R15

Proizvođač: D-Link

Podržani standardi: Wi-Fi 6 AX1500 (300 + 1200) 802.11/a/n/g/b/ac/ax

Sučelja: Jedan 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN priključak i po jedan WAN priključak

Wi-Fi šifriranje: WPA, WPA2, WPA3 enkripcija

Glasovno upravljanje: Google Assistant i Amazon Alexa

Eagle Pro AI značajke: Optimizator prometa, Wi-Fi-a i MESH veze, AI pomoćnik i roditeljska kontrola

Viđeno u: dlink.com

Cijena: 399 kn / 52,96 €

 


D-Link M15-2 AX1500 Mesh

D_link-M15.jpg

ZA: M15 AX1500 MESH System znatno će proširiti domet vaše postojeće Wi-Fi mreže. Dakle, brzina interneta ostat će ista onakva kakva je bila, no sada ćete, ovisno o postavkama vašeg prostora, Wi-Fi imati i u udaljenim dijelovima vašeg stana. M15-2 oznaka je da u paketu dobivate dva MESH satelita koje možete uklopiti u postojeći Eagle Pro AI MESH. Postoji i opcija M15-3 sa tri komada u paketu, ali mogu se kupovati i zasebno ako vam usfali još jedan koji bi pokrio baš onaj dio stana koji je problematičan s Wi-Fi vezom. Ideja MESH sustava jest ta da ne morate ponovno upisivati lozinke i odabirati druge mrežne točke, nego, kako se šetate iz prostorije u prostoriju ili s kata na kat, neprimjetno se spajate na najjači dostupan mesh, ne primjećujući da se išta događa u radu. Wi-Fi internet veza jednostavno vam je dostupna. Ovaj mesh sustav možete povezati s vašom postojećom Wi-Fi mrežom, no tada je ta Wi-Fi mreža usko grlo cijelog sustava, a kontrola mreže uvelike ovisi o vašem postojećem ruteru i njegovim mogućnostima. Najbolja opcija bila bi koristiti D-Linkov R15 AX1500 Smart ruter, no, ako ga nemate, nema veze. Drugi slučaj spajanja bio bi da mesh satelit označen brojem 1 žicom spojite s bilo kojim vašim postojećim ruterom pa taj novospojeni uređaj konfigurirate kao ruter. On će, dakle, putem WAN porta (žuti priključak) biti spojen s vašim starim ruterom i njegovim LAN portom (tamo gdje inače spajate TV, laptop…). Tada je poželjno ugasiti stari Wi-Fi jer on samo radi smetnje u eteru. Time biste kontrolu Wi-Fi prometa u potpunosti prepustili D-Link mesh AI sustavu, čime možete ostvariti najbolje performanse Wi-Fi mreže.

PROTIV: Vraćanje na tvorničke postavke zadalo nam je muke jer reset gumb treba držati stisnut poprilično dugo, sve dok crvena lampica ne počne najbrže treperiti (jer može i sporije treperiti), a zatim treba ugasiti pa upaliti ruter.

 

Model: M15-2

Proizvođač: D-Link

Podržani standardi: Wi-Fi 6 AX1500 (300 + 1200) 802.11/a/n/g/b/ac/ax

Sučelja: Jedan 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN priključak i po jedan WAN priključak

Wi-Fi šifriranje: WPA, WPA2, WPA3 enkripcija

Viđeno u: dlink.com

Cijena: 999 kn / 132,59 €

 


Portafon video EMOS H1139

Portafon-video-EMOS-H1139.jpg

ZA: Na svoju bežičnu mrežu možete povezati puno više od laptopa i mobitela. Doličan dodatak su pametna zvona i portafoni koji s ugrađenim kamerama omogućuju da na mobitel uživo dobijete obavijest kada netko pozvoni. Isto tako, dobivate i videoprikaz i mogućnost dvosmjerne audio komunikacije. Zahvaljujući umreženosti, ne morate biti kod kuće kako biste dobili obavijest, već je potrebna samo Internet veza mobitela. Postavljanje je iznimno jednostavno kada pričamo o softveru, dok će za samu montažu biti potreban alat.

PROTIV: Na lokaciju instalacije trebate imati provedeno napajanje, kao i pristojnu snagu WiFi signala.

 

Kamera: 720p video

Vodootpornost: IP44

Kut gledanja: 70°

Dodatno: Kontrola zaključavanja elektronskih vrata

Viđeno u: chipoteka.hr

Cijena: 799 kn / 106,05 EUR

 


Amazon Echo show

Amazon-Echo-Show.jpg

ZA: Svi veći proizvođači imaju centralni dio (hub) za kontrolu svih dijelova vaše pametne kuće. Amazonov Echo Show, osim zvučnika, ima i zaslon kojim može obogatiti informacije vizualnim prikazom, a ne samo diktiranjem. Može prikazivati dnevnu prognozu, vaš planer, video vaših sigurnosnih kamera, ili pak uspostavljati videopozive na mobitele s Alexa aplikacijom. Ako imate pretplatu na Amazon Music, prikazivat će ono što trenutno svira i tekst pjesama. Pjesme, naravno, može puštati na kompatibilne bežične zvučnike u kući, kontrolirati rasvjetu i sve druge uređaje koje ste povezali na sustav.

PROTIV: Kao i kod ostalih pametnih asistenata, lokalizacija nije dostupna.

 

Zaslon: 7”, 1024 x 600 piksela, touchscreen

Dimenzije: 17,78 x 18,8 x 10,16 cm

Kamera: 5 MP, 720p video

Zvučnici: 2x 2”

Konekcija: Wifi, Bluetooth

Viđeno u: neutrinomobile.hr

Cijena: 1.499 kn / 198,95 €

 

BOŽIĆNI PALAC GORE ZA KUPNJU

BEZ LUTANJA ZA BOŽIĆNI ŠOPING

To je to vrijeme godine. Da, morate razmišljati o poklonima za druge, ali i vi zaslužujete novu tech poslasticu.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Koju mrežnu opremu kupiti? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.