Tech odluke za 2023: Printeri

Tech odluke za 2023: Printeri

Printanje postaje sve dostupnije

2023. godine printajte sa stilom.

Bilo da se radi o printanju na naljepnice, jer morate imati sve obilježeno kao Sheldon, ili samo volite izrađivati blagdanske čestitke i rođendanske pozivnice, potreban vam je printer.

Zadnja doista korisna nadogradnja printera u boji je omogućila da printere natačemo bojom prema potrebi. Boja je sada u bočicama od deci ili više, a ne od 7 mililitara kao nekada. To je omogućilo barem desetostruko smanjivanje cijene printanja u odnosu na ranije „inkjet“ tehnologije koje su sadržavale vrlo male količine boje. Iako je u međuvremenu porasla početna cijena printera, pa su uređaji skuplji u startu. No isplati se ako imate potrebu za češćim printanjem.

Osim printanja na papir, sve popularnije postaje i printanje 3D objekata. Tako danas vrlo lako možete isprintati figurice za Dungeons & Dragons koji ste do sada igrali s papirom i olovkom, ili isprintati futrolu za mobitel kako bi bila jedinstvena i potpuno drugačija od drugih.

 

Laserski printer HP LaserJet Pro M428fdw

U novoj godini imajte veću sigurnost ispisa te kontrolu nad potrošnjom papira uz korištenje PINa na printeru. HP LaserJet Pro MFP M428 osmišljen je kako bi vam omogućio da svoje vrijeme usmjerite tamo gdje je najpotrebnije jer je dizajniran da vam olakša dan uz pomoć brzog i jednostavnog postavljanja uređaja. Funkcije možete odabrati putem zaslona na dodir u boji koji će vam pružiti još brži rad.

 

HP_LaserJet_Pro.jpg

Povežite ga u vašu mrežu uz Dual Band Wi-Fi i direkt Wi-Fi za bežični ispis ili ispisujte datoteka direktno s USB stika. Automatsko uključivanje i isključivanje omogućit će uštedu energije, a uz to ima ispis osiguran PIN-om što osigurava ispis povjerljivih podataka ili kontrolu potrošnje kod ispisa. Pri tome ima i skup ugrađenih sigurnosni značajki, Security Manager, koje vas štite od napada te omogućuje postavljanje konfiguracije za sprječavanje potencijalnih napada i o tome aktivira obavijesti u trenu.

 

HP LaserJet Pro 2

Ispisuje brzinom od 38 str/min. Skener ima rezoluciju od 1200 x 1200 dpi ali ima i uvlakač dokumenata za automatsko skeniranje, te 512 MB RAM-a, a u ladicu mu stane 250 listova papira.

 

3D Printer: Ender 3 serija

U novoj godini trebali biste konačno nabaviti 3D printer. Njime možete isprintati poklopac za baterije daljinskog upravljača koji ste zagubili ili stalak za držanje tableta, mobitela, pa zašto ne i daljinskih. Možete kreirati mnogobrojne stvari do kojih ne možete doći brzo i jeftino. Veliki broj 3D printera može se nadograditi opcijama koje nema u startu, kao što su opcija izravnavanja stola ili druga poboljšanja.

 

Ender3S1Pro_copy.jpg

Ender 3 je jedan od takvih pisača. Mnoge nadogradnje možete odraditi sami, poput zamjene staklenog stola i nadogradnje napajanja. Ender 3 ima veliku zajednicu i više vidova nadogradnji na kojima možete graditi njegovu poboljšanu verziju. Dolazi rasklopljen te ćete ga morati sastaviti. Ender 3 je najjeftiniji iz Ender serije. Njegova skuplja Pro inačica ima deblju središnju vodilicu za pomicanje postolja. Njome će se postolje lakše kretati i trebalo bi uzrokovati manje problema tijekom vremena, iako ima minimalan utjecaj na kvalitetu ispisa te nije od ključne važnosti za poboljšanje pisača.

V2 verzija poboljšana je u vidu zatezača remena za obje osi. Podešavanje napetosti remena moguće je na starijim verzijama, ali zahtijeva pridržavanje remena u napetosti dok zatežete sigurnosnu maticu, što može biti nezgodno za precizno postavljanje, pa ovo smatramo značajnijim poboljšanjem pouzdanosti i upotrebljivosti.

 

Ender3S1Pro copy 2

Ender 3 S1, osim gore navedenih poboljšanja, kod prijašnjih verzija ima i funkciju automatskog niveliranja stola, pa će biti pogodan za bržu pripremu printera za printanje, kao i za veće serije. Vrijeme sastavljanja mu je procijenjeno na 15 minuta, jer dolazi u šest većih komponenti koje treba međusobno spojiti.

 

Epson EcoTank L3256

U novoj godini riješit ćemo se nepotrebnih kabela oko stola. Stari printer i stari skener zamijenit ćemo jednim uređajem i time dobiti dodatni prostor na radnome stolu. Pri tome možemo odabrati printer koji troši manje tinte od dosadašnjeg. EcoTank L3256 riješit će sve navedene zamisli, a još k tome je i ekološki prihvatljiviji jer printeri bez tintnih uložaka, poput ovoga, stvaraju manje otpadne plastike svaki puta kada potrošimo neku boju.

 

Epson_EcoTank_L3256.jpg

Epson EcoTank L3256 je multifunkcijski inkjet printer koji se koristi za ispisivanje, kopiranje i skeniranje dokumenata. Nekoliko glavnih značajki ovog printera su Wi-Fi povezivost, velik kapacitet spremnika tinte, brz ispis, kvaliteta ispisa i duplex. Printer ima velike spremnike za tintu koji omogućuju dugotrajno ispisivanje bez potrebe za čestim zamjenama tinte. Kada se spremnik isprazni jednostavno je doliti novu tintu bez prolijevanja boje, a poseban dizajn bočica osmišljen je tako da se mogu umetnuti samo ispravne boje.

Visoka razlučivost od 5.760 x 1.440 dpi omogućuje ispisivanje visokokvalitetnih dokumenata, ali i fotografija koje će na foto papiru izgledati znatno bolje nego na običnom papiru. Duplex ispis od važnosti je svakome tko ima potrebu za printanjem većih količina dokumenata jer automatski obostrani ispis omogućuje uštedu papira, ali i prostora za pohranu ispisanih stranica.

Za ugodnije radno okruženje printer se može povezati na WiFi mrežu što omogućuje ispisivanje sa mobilnih uređaja i računala putem bežične veze, ali i rješava problem dodatnih kabela po stolu. Time printer može stajati na jednoj od polica u kutu sobe dok radni stol ostaje slobodan za rad. Tu je i podrška za različite vrste medija što uključuje obični papir, fotografski papir, ali i kuverte i druge medije. Epsonove tinte EcoTank bez uložaka imaju nekoliko prednosti spram klasičnih tintnih uložaka.

Osim što Epsonove tinte EcoTank bez uložaka imaju veći kapacitet od klasičnih spremnika s tintom, što znači da se rjeđe moraju nadolijevati u printer, to može znatno smanjiti troškove jer se kupuje manje tinte u odnosu na klasične.

 

Epson EcoTank L3256 2

Bitno je samo povremeno isprintati sliku u boji kako biste spriječili zgrušavanje tinte na ispisnoj glavi. Preporuka je isprintati jednu sliku svakih 7 do 14 dana. S obzirom na to da uz printer dobijete dovoljno tinte za ispis do 8100 crno-bijelih stranica i do 6500 stranica u boji prema ISO/IEC 24712 ili 29103 standardu, spomenuto printanje vam neće biti problem. Prema našim provedenim testovima ispis je zaista znatno jeftiniji od klasičnih printera u boji jer smo pri printanju časopisa VIDI isprintali 1500 stranica, a spremnici tinte još su napola puni.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Tech odluke za 2023: Printeri - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.