Najbolji kolaboracijski alati za organizaciju posla i suradnju na projektima

Najbolji kolaboracijski alati za organizaciju posla i suradnju na projektima

Organizacija bez premca

Proteklih godinu i pol dana nas je naučilo brojne nove stvari oko organizacije posla. Čak i najveći zagovornici uredskog 9-5 posla naučili su da se može raditi od kuće. Veliku ulogu u tome odigrali su kvalitetni kolaboracijski alati kojeg tehnološke kompanije već dugo koriste.

Da su zaposlenici opušteniji, a da se posao ipak odrađuje. ICT sektor nije pogodila korona kao neke, budući da korisnici i dalje moraju komunicirati te da i dalje moraju raditi na računalima, a softver, hardver, poslužitelje i ostalo netko mora isporučiti, konfigurirati i održavati.Čak se u nekim područjima bilježi značajan rast, poput komunikacijskog hardvera i softvera, web trgovina i streaming servisa te naposljetku, nama danas najzanimljivije teme, organizacijskih alata. Olovke i bilježnice smo zamijenili tipkovnicama i alatima za vođenje bilješki, sastanci su češće preko kamere nego preko stola, dok su zadaci sad puno strukturiraniji jer smo naučili da postoji cijeli set alata koji organizaciju vode umjesto nas. Korona već jenjava i svi se polako vraćamo u urede, no s udaljenim radom smo pokupili neke dobre navike.

Post-koronaški rad u uredu bit će puno bolje organiziran, agilan, brz i učinkovit. Uzeli smo najbolje od oba svijeta i to je budućnost modernog poslovanja. Još uvijek se lome koplja oko najbolje organizacije posla, no svakodnevno se pojavljuju nove metode ili nadogradnje postojećih, a koja je najbolja, zbilja individualno ovisi o timu, kompaniji, pa na kraju i o poslu kojim se bave. I dok su agilni timovi i Scrum metoda još do prije nekoliko godina smatrani najboljom modernom organizacijskom strukturom, primat sve više preuzima Kanban metoda, koju smo posebno pažljivo proučavali u alatima. Radi se o fantastičnoj vizualnoj organizacijskoj strukturi gdje na virtualnoj ploči gledamo napredak zadataka.

Za razliku od Scruma i njegovih sprintova, ovdje svi imaju pregled svega te se detaljno prati svaka faza projekta kako ne bi „izašla iz šina“ i nepovratno se izgubila u inerciji posla i pod pritiskom drugih zadataka. Koje smo alate koristili i koje ćemo još dugo koristiti, donosimo u pregledu najboljih projektnih i komunikacijskih alata na tržištu.

(Stranica 1 od 12)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 12)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbolji kolaboracijski alati za organizaciju posla i suradnju na projektima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.