SlimBrowser pretraživač

SlimBrowser pretraživač

Brz, lagan i uglađen

Internetski preglednik zasnovan na Firefoxu dolazi s mnoštvom dodataka za ugodnije surfanje

Moderni internetski preglednici sličniji su jedan drugom no ikada, no svi dijele dva ključna problema. Prvi je velika izloženost rizicima, a drugi je velika glad za radnom memorijom. Tim problemima korisnici doskaču brojnim dodacima i proširenjima, no manje upućeni bi se mogli pronaći zastrašeni tisućama dodataka koji se nude, a i njihova konfiguracija može biti složena. Problemu sa sigurnosti preglednika doskočili su proizvođači antivirusnog softvera i druge zaštite za računala, te su ponudili vlastite verzije Chromiuma s integriranim dodacima za sigurnost i zaštitu od opasnosti na Internetu. Međutim oni uz takve „teške“ dodatke rade još sporije od popularnih preglednika. SlimBrowser ima sasvim drugačiji pristup korisnicima. Razvojni studio iza preglednika želi korisnicima ponuditi perolaki alat unaprijed konfiguriran za što brže i lakše „surfanje“. On je zasnovan na Mozillinom engineu i s Firefoxom dijeli brojne karakteristike, poput istog sučelja i mogućnosti korištenja istih proširenja.

 

323-1.jpg

Pretraživač: Integrirani SlimBrowser pretraživač koristi Google engine za pretraživanje, ali bez reklama i drugih prozora koji narušavaju njegovu nekadašnju jednostavnost

 

Preglednik ima integriran Ad Blocker i Download Manager, pa će korisnici moći puno bolje upravljati preuzimanjima, te prioritizirati one bitnije. Tu je i integracija s društvenim mrežama, prevoditelj i alat za lakše uploadanje fotografija. Zanimljiv je i dodatak pretraživača koji koristi Google za pretraživanje internetskog sadržaja, no lišen reklama i dodataka kojih popularna tražilica ima sve više. To su sve esencijalni dodaci koje odabiremo u popularnim preglednicima, pa je iznenađenje vidjeti ih predinstalirane i unaprijed optimalno konfigurirane. Uz sve te dodatke, SlimBrowser zadržava brzinu i stabilnost, no možda bi vas moglo zasmetati što nadogradnje nisu toliko učestale kao Firefoxu, na čijem se engineu zasniva.

 

323-2.jpg

 Opcije: Baziran na Firefoxu, preglednik nudi jednake opcije, ali prethodno podešene za maksimalno učinkovit rad

 

SPECIFIKACIJE_SlimBrowser.png

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

SlimBrowser pretraživač - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.