Usporedni test Bluetooth zvučnika

Usporedni test Bluetooth zvučnika

Za glazbu na putu

Mali prijenosni zvučnici proizvode se otkako je postalo moguće uopće reproducirati glazbu s uređaja koji stane u džep. Dokle je tehnologija stigla i što nam sve nudi, pogledajmo u velikom testu bežičnih zvučnika današnjice.

U osnovi, od Bluetooth zvučnika očekujemo samo jedno, a to je reprodukcija glazbe. No, ako već želite reproducirati zvuk bežično, mogli biste se razočarati kada saznate da nije sve tako jednostavno. Većina Bluetooth zvučnika zna dosta zaostajati, što gledanje bilo kakvog videa čini nemogućom misijom. Zatim je i baterija dosta bitan faktor.

Naravno, sada svi već reklamiraju barem pet sati glazbe s mogućnošću i do 20 sati reprodukcije, ovisno o veličini zvučnika. I sama veličina je također važna jer ipak ne želi svatko za sobom vući nekoliko kila zvučnika. Osim toga, razni nude dodatne mogućnosti Bluetooth tehnologije, a ne zaboravimo i na različite generacije Bluetootha, koje sa sobom nose i razna poboljšanja poput dometa, kvalitete te dodatnih opcija i standarda koje proizvođači mogu implementirati.

Važno je imati na umu glavnu zadaću ovakvih zvučnika, a to je da primarno poboljšaju zvuk uređaja s kojih inače reproduciramo glazbu, bili to mobiteli, tableti, laptopi ili nešto slično. Naravno, kod ovakvih je modela teško, primjerice, očekivati stereo reprodukciju, no jedinstven dizajn nekih modela omogućuje i to.

U ovaj test ulazimo sa znanjem da zvučnici koje ovdje izlažemo, naravno, neće biti na razini kvalitete klasičnog stacionarnog žičanog sustava, no neki će svakako pokušati i to, što se vrlo brzo odrazi i na cijenu sustava. Cijena je bila još jedan od vrlo značajnih faktora jer uvelike varira od zvučnika do zvučnika s obzirom na brand, dimenzije te mogućnosti samog zvučnika.

Osim toga, zanimala nas je i sama kvaliteta izrade te prenosivost i izdržljivost jer se na kraju dana ovi zvučnici većinom i reklamiraju kao uređaji za vanjsku upotrebu. Za kraj, voljeli bismo napomenuti kako je iskustvo slušanja subjektivno s obzirom na osobu koja zvuk sluša te nisu korišteni mjerni instrumenti.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test Bluetooth zvučnika - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.