Veliki usporedni test najboljih AiO CPU hladnjaka

Veliki usporedni test najboljih AiO CPU hladnjaka

Ohladite nove vruće procesore

Vodena hlađenja u računalima imaju bogatu povijest i zanimljive početke, no nikada nisu bila veoma pristupačna većini korisnika zbog cijene i održavanja. No razvojem ove ideje premostili su se mnogi problemi, a jedan od njih je i pristupačnost

Počeci vodenih hlađenja bili su bazirani na DIY pristupu te su prvi proizvođači krenuli u tom smjeru. I danas se može kupiti u dijelovima i nudi superiorne performanse kao i modularnost, no visoka cijena i znanje u postavljanju limitirajući su faktori.

Osim toga, uvijek postoji rizik da nešto ne spojite kako treba i voda počne curiti po samom računalu.

 

Tako su se proizvođači okrenuli vrlo pristupačnom proizvodu, to jest vodenom hladnjaku koji je već složen tvornički te ga je potrebno samo pričvrstiti za matičnu ploču i neku stranu kućišta.

Danas niste limitirani ponudom koja je uistinu bogata te svatko može naći nešto za sebe. Vodena hlađenja najviše se razlikuju po različitim dimenzijama, baziranim na veličinama ventilatora koje koriste za hlađenje.

Tu je bitno i korištenje metala za hlađenje, pumpa te dužina cijevi koje limitiraju postavljanje, no one su sekundarne samim performansama s obzirom na hladnjak i ventilatore. Naravno, korisnicima je bitno da je cijeli sustav tiši od klasičnog CPU hladnjaka, a da pritom bolje hladi.

 

Proizvođači se nameću dizajnom i RGB rasvjetom, što ćemo vidjeti i na testu, a kako bismo vidjeli koji je hladnjak najbolji usporedili smo ih pri maksimalnim opterećenjima, ali i pri standardnom gamingu kako bismo mogli ocijeniti i realne performanse.

Pokazat ćemo i veliki broj izbora pri montiranju te kako ih je lagano postaviti. Na kraju nas zanima i sama isplativost u usporedbi s klasičnim hladnjacima kako bismo sve mogli staviti u perspektivu.

Napomenimo da, kao i za klasične veće hladnjake, kod ovih treba voditi računa o dimenzijama i mogućnostima kućišta prije kupnje hladnjaka.

Također ćemo se dotaknuti činjenice da sam procesor nije jedini izvor topline na matičnoj ploči te bi se valjalo pobrinuti da je u kućištu dovoljno dobra ventilacija kako se ostale komponente ne bi pregrijavale.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Veliki usporedni test najboljih AiO CPU hladnjaka - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.