Veliki usporedni test laptopa sa novim Intelovim procesorima

Veliki usporedni test laptopa sa novim Intelovim procesorima

Novi laptopi za 2020. sa svježim Intel procesorima

Ostavite sve što radite jer Intel napokon u nekom obliku ima vlastite 10 nm procesore, a riječ je, naravno, o lakim prijenosnicima. Glavna zadaća ovog testa je pokazati vam što sve nude i kolika poboljšanja

Kao što već svi znamo, Intel je sa svojim naprednim 10 nm proizvodnim procesom naišao na male poteškoće – još 2015. godine. Pet godina kasnije, imamo priliku prvi put isprobati proizvod s novim proizvodnim procesom, ali i poboljšanom arhitekturom.

No očito u proizvodnji i dalje postoje neke prepreke jer je Intel odlučio istovremeno nuditi i starije 14+++ nm čipove u obliku bržih procesora. Zanimaju nas, naravno, poboljšanja i performanse unutar obje kategorije procesora, pa smo okupili veći broj laptopa različitih mogućnosti kako bismo bolje analizirali tržište na kojem se procesori nalaze.

Također nas zanimaju grafičke komponente ovih procesora. Iako još nije riječ o iščekivanoj Intelovoj Xe grafičkoj arhitekturi, Intel je dodao barem nekakva poboljšanja integriranoj grafici. Znači li to da će imati solidne performanse, samo hladni brojevi mogu reći.

S dosta ćete pozornosti morati pročitati i točne nazive novih procesora, jer Intel se s njima poprilično zaigrao. Podsjetimo i kako su najavili da 10 nm procesori donose nove tehnologije, ponajprije ugrađeni Wi-Fi 6 u sami procesor, no same performanse ovih procesora nešto su slabije, dok su 14 nm procesori više usredotočeni na snagu u svojoj kategoriji.

Tako imamo niz laptopa vrlo različitih cjenovnih razreda. Iako ćemo, naravno, navesti njihove prednosti i nove tehnologije, glavni nam je cilj bio vidjeti kako se ponašaju novi procesori.

I sami smo se iznenadili kada je jedan od laptopa imao neobično impresivne performanse zaslona te otkrili da je riječ o OLED zaslonu, prvom na laptopu koji smo imali priliku pošteno isprobati. Kako biste doznali koji su naši dojmovi, naravno, nastavite čitati.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Veliki usporedni test laptopa sa novim Intelovim procesorima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.