Usporedni test: Koji pametni sat odabrati

Usporedni test: Koji pametni sat odabrati

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat

Tržište pametnih satova sve je raznolikije iz godine u godinu, a ovoga puta sretni smo najaviti da se ponuda proširila i cjenovno pa na testu imamo sve - od nešto luksuznijih primjeraka pa do povoljnijih modela koji se vrlo lagano mogućnostima i dizajnom uklapaju među skuplje. Satove smo podijelili na one fokusirane više na fitness (sportske) i one koje bismo nosili svakodnevno (lifestyle), a uračunali smo i preciznost senzora koji se nude. Na izbor imate i jednostavnije modele s duljim trajanjem baterije, kao i klasične Android modele za koje znate da će im baterija raditi dva dana. Ove godine imamo zanimljiva rješenja što se tiče praćenja aktivnosti te je sada moderno imati sat koji može mjeriti zasićenost krvi kisikom, EKG, pa čak i mjerenje krvnog tlaka. Dok je praćenje otkucaja srca već stara stvar, zasićenost krvi kisikom relativno je nova metrika koja se mjeri pod dosta uvjeta pa nas je jako zanimalo koliko su satovi s tom mogućnošću točni u usporedbi s nečim što bi vam liječnik dao za kontrolu kod kuće. Rezultati tog testa su... zanimljivi, no mislimo da neće šokirati većinu čitatelja. Neki proizvođači čak, osim različitih veličina satova, kako bi zahvatili veću publiku nude i različite oblike, što nam se, naravno, dopalo.
Osim pozitivnih stvari nismo zaboravili spomenuti ni neke negativne, no u svakom slučaju smatramo kako će u hrpi koju smo uspjeli okupiti za ovaj veliki usporedni test svatko pronaći budući pametni sat za sebe.
Koji satovi su osvojili Grand Prix, a koji Best Buy preporuke Vidilaba pročitajte u velikom testu u 301. broju časopisa Vidi koji je tokom travnja u prodaji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test: Koji pametni sat odabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.