Usporedni test flagship pametnih telefona - 2.0 out of 5 based on 1 vote
Usporedni test flagship pametnih telefona

Usporedni test flagship pametnih telefona

10 izazivača u flagship oktagonu

Usporedno smo testirali deset trenutačnih flagship modela  najrazvikanijih proizvođača i uz poseban fokus na performanse te mogućnosti kamera odabrali najbolje i najisplativije.

Već dugi niz godina najjači pametni telefoni cijenom nadmašuju prijenosna računala i tablete srednje klase. S obzirom na to koliko uređaja mijenjaju i znamo li da mnogi korisnici kupuju smartphone unutar tarifnih paketa raznih telekoma, ta je cijena donekle i opravdana.
Za biti u samom vrhu ponude potrebno je imati vrhunske komponente, premium materijale u izradi i kamere koje svojim raznolikim foto mogućnostima čine razliku. Crème de la crème smartphone kategorije za razliku od srednje i niže cjenovne klase obično znači da uređaji nemaju kompromise, nego se u svim poljima ide do kraja s najjačim adutima.

Koje su to stvari ključne za moderan flagship u 2022?
Ekran je najbitnija stvar na mobitelu jer je sredstvo interakcije s uređajem. Kao zadani element koji je cijela testna skupina ispunila, svi najjači pametni telefoni redom imaju OLED/AMOLED zaslone. To je tehnologija koja omogućuje najveći kontrast i najbolju kvalitetu slike. Uz to, zasloni svi redom imaju više od standardiziranih 60 Hz.

Jedino trenutačno najjači čipseti dolaze u obzir i tu se bitka vodi između jakog Apple A15 Bionica, Snapdragona 8 Gen 1 i Samsungova Exynosa 2200. Hardverski telefoni dolaze s velikom količinom radne memorije, a 128 GB je minimum spremišnog prostora koji se nudi.

Kamere su sljedeća iznimno bitna stavka u kojoj se žestoko natječu svi proizvođači. Ide se na veće senzore, višestruki optički zoom i brojne softverske nadogradnje.
Baterija i brzina njezina punjenja još je jedna stavka oko koje se diže prašina. U eliti nema mjesta za telefone bez 5G mogućnosti, a svi mahom imaju i druge najnovije bežične mrežne standarde.

Kako onda odabrati najboljeg? Odgovor je u tjednima testiranja, nizu sintetičkih i realnih testova, a u konačnici ipak i među sličnima postoji onaj najbrži, najbolji u fotografiji te onaj s najugodnijim korisničkim iskustvom. Iako smo i ranije testirali neke od ovih uređaja, kada ih sve imate na okupu, onda neke prednosti i mane lakše iskoče. Testove smo provodili u standardiziranom i objektiviziranom okruženju te smo uz objektivna mjerenja postavili naš subjektivni sloj dojma i ugodnosti korištenja.

(Stranica 1 od 7)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 7)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test flagship pametnih telefona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.