Usporedni test mehaničkih tipkovnica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Usporedni test mehaničkih tipkovnica

Usporedni test mehaničkih tipkovnica

Suputnik za duge staze

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Priča oko mehaničkih tipkovnica ne bi trebala biti komplicirana. Umjesto gumenog osjećaja kod tipkanja, dobivate više mehanički, čvrsti odaziv kojeg se naši stari možda još sjećaju iz davnih dana. Nama mlađima mehaničke tipkovnice su korak naprijed nad klasičnim gumenim varijantama koliko god to povijesno smiješno zvučalo jer su upravo gumene tipkovnice zamijenile mehaničke u prošlosti.

Razlog tome bila je naravno cijena pa nije neko veliko čudo kako su danas mehaničke tipkovnice ponovno poprilično skuplje od gumenih verzija. Ovom problematikom odlučili smo se pozabaviti i vidjeti što se sve može naći na tržištu mehaničkih tipkovnica danas te kakve dodatne feature nude proizvođači kako bi vas primamili na svoju stranu.

Dok je tržište tipkovnica danas poprilično šaroliko cijenom, odlučili smo se ipak za višu razinu tržišta kako bismo mogli pogledati kakve novotarije donose, a također smatramo da je mehanička tipkovnica dugogodišnje ulaganje u koje se prije svega upuštate radi užitka za vrijeme tipkanja, bilo da puno pišete ili pak igrate na svom računalu.

Imajte na umu da je ovo većinom subjektivan test, no neke specifikacije ipak se mogu ocijeniti kao kvalitetnije unutar ponude poput materijala i samih mogućnosti tipkovnice te softvera koji potencijalno s njom dolazi. Kao i uvijek, dotaknut ćemo se i samih switcheva koje koriste s generaliziranim osobinama, no oni također mogu ponuditi različito iskustvo u različitim tipkovnicama pa savjetujemo da prije kupnje ipak sami probate pritisnuti koji gumb na željenom modelu.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test mehaničkih tipkovnica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.