Qualcommov Snapdragon Wear 2100 procesor namijenjen wearablesima

Qualcommov Snapdragon Wear 2100 procesor namijenjen wearablesima

Qualcomm je najavio novu platformu Snapdragon Wear koja će uključivati softver i Wear 2100 SoC namijenjen wearablesima.

Nakon što je kompanija predstavila tri nova mid-range Snapdragona, sada je predstavila novu platformu i procesor specijalno za wearables uređaje. Većina današnjih Android Wear pametnih satova imaju Snapdragon 400 procesor, no kompanaija obećava sa Snapdragon Wear platformom i Snapdragon 2100 SoC puno bolje performanse i prednosti.

Tako su u službenom priopćenju kazali kako je Wear 2100 30 posto manji i kako troši 25 posto manje energije nego Snapdragon 400. Zastupljena je i funkcija integriranog senzora niske potrošnje koja je još preciznija od modela 400.

Procesor je dostupan u dvije verzije, ograničenoj (koja koristi Bluetooth i Wi-Fi) i "connected". Upravo ova spomenuta verzija dolazi sa sljedećem generacijom LTE modema, koja uključuje i nisku potrošnju Wi-Fi i Bluetootha.

Sadrži tako quad ARM Cortex A7 optimiziran za wearablese, Adreno 304 GPU, ekran do 640x480 rezolucije. Od ostalih detalja ima još i Quick Charge 2.0 verziju, NFC, kompanijinu aktivaciju putem glasa itd. Za pohranu zaslužan je sustav eMMC 4.5, dok za memoriju LPDDR3 400 MHz.

Snapdragon Wear platforma namijenjena je za različite vrste wearable uređaja, kao što su pametni satovi, sportski satovi, pametne narukvice, pametne naočale itd.

Kompanija je izjavila kako se već razvijaju prvi uređaji koji će imati ovaj procesor. Prvi pametni satovi bi trebali biti dostupni u drugoj polovici ove godine.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Qualcommov Snapdragon Wear 2100 procesor namijenjen wearablesima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.