Meta 2 AR headset postao jaki konkurent HoloLensu

Meta 2 AR headset postao jaki konkurent HoloLensu

Nova inačica naočala za proširenu stvarnost omogućuje savršenu interakciju s hologramima u realnom prostoru.

Ni tjedan dana otkad je najavljena prednarudžba za developerski HoloLens, evo konkurenta s Meta 2 AR headsetom.

Za "Space Glasses" AR naočale ekipe iz tvrtke Meta čuli smo prije nego za Microsoftov HoloLens, a nakon što su crowdfundingom uspješno prikupili znatno veći iznos od traženog, sada se vidi da su novac dobro uložili u dalji razvoj, pa su upravo lansirali novi proizvod, Meta 2 AR headset, za koji tvrde da u svemu nadmašuje konkurenciju (uključujući HoloLens), jer nudi znatno bolju slobodu, veći pogled, bolju razlučivost projekcija, te preciznije pozicioniranje i savršenu interakciju s "hologramima" u stvarnom svijetu.

Meta 2 1

Novi headset je developerski model, a od danas se nalazi u online prodaji po cijeni od 949 dolara (6.640 kn), što je puno manja cijena nego HoloLensa koji dođe tri tisuće dolara. Kupcima će se isporučivati u 3. kvartalu ove godine.

Meta 2 2

Donosi vidno polje od 90 stupnjeva, razlučivost od 2560 x 1440 piksela, te može raditi bez problema s dioptrijskim naočalama, pa čak i sunčanim. Za gestualne interakcije i pozicijski tracking na naočalama se s prednje strane nalazi senzorska mreža 720p razlučivosti, dok će vam za reprodukciju zvuka poslužiti 4 zvučnika. Uz headset dobivate i podatkovni kabel koji spajate na HDMI 1.4b ili DisplayPort na PC Windows 8 ili Windows 10 računalu, a uređaj donosi i podršku za Microsoft Office, Adobe Creative Suite i Spotify. Tijekom ove godine planirana je i podrška za Mac računala.

Meta 2 iz videa

Nova Meta mogla bi postati meta mnogim developerima zahvaljujući svojoj cijeni i specifikacijama.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Meta 2 AR headset postao jaki konkurent HoloLensu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.