Acer debitira s prvim Chromebookom sa 14 sati baterije

Acer debitira s prvim Chromebookom sa 14 sati baterije

Acer je proširio liniju svojih Chromebookova s novim Chromebookom 14 od 14 inča.

Novi Chromebook predstavlja prijenosnik koji je u mnogim detaljima prvi. Acer Chromebook 14 je tako postao prvi industrijski model koji pruža rad baterije do 14 sati, baziran na HD panelu. Full HD panel može izdržati do 12 sati. Rad baterije ovisi i o korištenju aplikacija, igara, računalnim komponentama i opcijama; no u svakom slučaju ova brojka od 14 sati predstavlja dodatno pomicanje tehnoloških granica prijenosnika.

Nadalje, prijenosnik je ujedno i prvi Acerov prijenosnik koji ima 14-inčni IPS ekran i potpuno aluminijsko kućište. Prvi je ujedno i Acerov Chromebook s dva USB 3.1 Gen1 porta.

Ekran sadrži IPS tehnologiju te dolazi u Full HD verziji (1920 x 1080) i HD verziji (1366 x 768). Kutevi gledanja mu iznose do 170 stupnjeva.
Od procesora dolazi s Intelovim Celeronom s četiri jezgre ili dvojezgrenim N3060 procesorom. Što se tiče radne memorije dolazi s opcijom od 2 GB ili 4 GB dual channel LPDDR3 SDRAM-a.

Acer Chromebook 14 2

Prisutan je i Comfyview s niskom refleksijom i zaštitom od umaranja očiju. Putem ugrađene 720p web kamere moguće je vrlo lako pratiti grupne video konferencije. Web kamera ima i HDR (High Dynamic Range) opciju za reproduciranje dinamičkog dosega osvjetljenja i široki kut gledanja.

Navodi se kako ima vrhunski audio sustav s dual stereo zvučnicima i integriranim digitalnim mikrofonom, no ne navodeći detalje. Zahvaljujući Acerovoj fan-less tehnologiji pruža tihi rad i bez previše zagrijavanja. Težina mu je 1,55 kg.

Za pitanje konekcije, ugrađen je Bluetooth 4.2 i dual-band 2x2 MIMO 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi. S njim dolazi i besplatni pristup od 100GB na Googleovom Driveu.

Nekoliko modela u ovoj liniji bit će dostupno s 16 GB ili 32 GB eMMC pohranom i s 2 GB ili 4 GB RAM-a. Prvi model dolazit u travnju s Full HD ekranom, 4 GB RAM-a i 32 GB pohrane po cijeni od 300 američkih dolara (oko 1.998 kn). Za sad je dostupan za predbilježbu preko Amazona. Idealan je odabir za sudente, biznis i one koji traže računalo sa stilom i dobrom cijenom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer debitira s prvim Chromebookom sa 14 sati baterije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.