Alienware slavi 20 godina s četiri nova proizvoda

Alienware slavi 20 godina s četiri nova proizvoda

Povodom obilježavanja dvadesete obljetnice rada, Alienware je predstavio novu liniju snažnih proizvoda, optimiziranih za virtualnu stvarnost.

Dellov Alienware poznat je po svojim iznimno jakim i originalno dizajniranim računalima, ažurirajući ih i nadograđujući u skladu s novim tehnologijama. Dvadeset godina svog rada Alienware obilježava tako da izdaje četiri nova proizvoda koji su spremni za VR. To su Aurora desktop, Alpha, Area-51, OLED prijenosnik.

Alienware Aurora desktop

Alienware Aurora 550x300

Novi Alienware Aurora je mid-tower desktop računalo sa snažnim performansama. Unatoč manjim dimenzijama od prethodnika, novi Alienware Aurora omogućuje još bolju grafiku i overclocking potencijal, uključujući i najnoviju generaciju NVIDIA GeForce kartica za 4k igranje ili čak do 12k gaming kao dual-graphic desktop računalo. Poboljšane performanse također uključuju i posljednji Intelov procesor, dostupan s vodenim hlađenjem i overclock memoriju dostupnu s Kingston Fury X od 2400 MHz. Inovacije uključuju i prvu Alienware šasiju za laku zamjenu GPU-a. Uz to dolazi i Alienware softver, prilagođeno osvjetljenje AlienFX i potpuna kontrola s Alienware Command Centrom. Njegove opcije uključuju Intel Core i3 CPU pa sve do Core i7 Extreme Edition, grafički sustav s jednom ili dvije kartice od NVIDIA GeForce GTX 950, AMD Radeon R9 370 pa sve do GeForce GTX 1080. Zastupljeno je 8GB DDR4 2133 MHz memorije, proširivo do 32 GB, uključujući i 16 GB overclockirane Kingston Fury X memorije na 2400 MHz. Za pohranu osigurano je 1TB 7200 RPM 6Gb/s, a cijeli sustav ima 5 dostupnih ladica za pohranu u koje se mogu ugraditi i modeli s višestrukim terabajtima. Mrežne opcije uključuju Killer e2400 Gigabit Ethernet, Intel wireless i Bluetooth.

Novi Alienware Aurora bit će dostupan krajem srpnja. Početna cijena će biti od 799 dolara (oko 5.313 kn).


Alienware Alpha kompaktni desktop

Alienware Alpha Amp 550x300

Novi Alpha je Windows gaming sustav za svaku sobu, zahvaljujući svojim malenim dimenzijama. Kompaktan dizajn dolazi s potpuno nadograđenim NVIDIA GeForce GTX 960 GPU s 4GB GDDR5 memorije i 60 posto boljim GPU performansama u usporedbi s prethodnom generacijom. Također, podesiv s novom AMD Radeon grafikom, novi Alpha omogućuje više frekvencijskih okvira na višim rezolucijama i postavkama. Alpha je sada kompatibilan i s Alienware Graphics Amplifierom, eksternim dockom za grafičke kartice kako bi omogućio performanse do VR i 4k razine. Mnoge od tih nadogradnji nalaze se i na novoj verziji Alienware Steam Machinea za korisnike koji žele u potpunosti iskoristiti iskustva konzole, koje nude Valveov SteamOS i Steam Controller. Njegove opcije uključuju šestu generaciju Intel Core i3, i5 i i7 procesora, AMD Radeon R9 M470X ili NVIDIA GeForce GTX 960, 4 GB DDR4 1600 MHz memorije koja se može konfigurirati do 16 GB DDR4 2133 MHz. Omogućeno je 500 GB HDD pohrane, s mogućnošću do 2 TB.

Novi modeli dolazit će s početnom cijenom od 599 dolara (oko 3.983 kn).


Alienware Area-51 desktop

Alienware Area 51 2 550x300

Alienware Area-51 sada je opremljen novim Intel Core i7 (a.k.a. Broadwell-e) procesorima s rasponom od 6 do 10 jezgri, kao i s posljednjom tehnologijom NVIDIA GeForce grafike (a.k.a. Pascal). Prema Intelu, Core i7 omogućuje do 35 posto brže performanse uz izvršavanje nekoliko procesa istovremeno, a u kombinaciji s novom GeForce GTX grafikom postavljen je novi standard za multitasking i VR. Kultni dizajn spojen je sa snagom Alienwarea, podrškom za do tri grafičke kartice, lako odvojivim bočnim panelima, jednostavnom pristupu portovima i visoko optimiziranim hlađenjem.

Alienware Area-51 uključuje od opcija nove Intel Core i7 procesore za X-Series platformu sa 6 jezgri, s podrškom do 10 jezgri za extreme edition procesor. Grafičke opcije uključuju konfiguraciju od jedne, dvije ili tri kartice s NVIDIA GeForce i AMD Radeon karticama. Zastupljeno je 8GB Dual Channel DDR4 2133 MHz memorije s podrškom do 64 GB Quad Channel DDR4 2400 MHz. Standardna pohrana im je 2TB 7200 RPM SATA 6Gb/s, pružajući i mogućnost opcija iznad 6TB.

Početna cijena im počinje od 1699 dolara (oko 11.298 kn).


Alienware 13 OLED prijenosnik

Alienware 13 deconstruct 5

Najavljen prije pet mjeseci na CES-u, Alienware 13 je prvi gaming prijenosnik koji nudi OLED tehnologiju zaslona dizajniranu u suradnji sa Samsungom. Sve više potrošača prihvaća OLED grafiku u televizorima i pametnim telefonima, s pikselima koji se mogu u potpunosti ugasiti kako bi se postigla savršena crna boja za što veći kontrast. OLED ekran osjetljiv na dodir nudi iznimno velik omjer kontrasta od 100.000:1, uz bolju zasićenost boja. Vremenom odziv na prijenosniku je od 1ms. Kompatibilnost s Alienware Graphics Amplifierom omogućava poboljšane performanse grafike.

Alienware 13 s OLED ekranom uključuje šestu Generation Intel Core i5 i i7 procesora, NVIDIA GeForce GTX 960M s 2GB pa sve do GeForce GTX 965M sa 4GB, 8 GB Dual Channel DDR3L memorije konfigurirane do 16GB, 500GB 5400 RPM Hybrid (8GB Cache) SSD SATA 6Gb/s pohrane pa sve do 128GB mSATA SSD + 512GB PCIe SSD multi-drive storage. Za mrežu se brine Killer Networking Ethernet i Wifi.

Početna cijena je od 1299 dolara (oko 8.638 kn). Alienware 13 s opcionalnim OLED ekranom bit će dostupan u srpnju.
Osim ovih proizvoda, na E3 eventu Alienware je pokazao i prototip Alienware VR backpacka (računalo za VR u obliku naprtnjače) na kojem rade u suradnji s AMD-om.

alienware vr backpack 550x2

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Alienware slavi 20 godina s četiri nova proizvoda - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.