AMD prelazi na plavu boju s Radeon Pro WX serijom kartica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AMD prelazi na plavu boju s Radeon Pro WX serijom kartica

AMD prelazi na plavu boju s Radeon Pro WX serijom kartica

Na ovogodišnjoj Siggraph konferenciji AMD je predstavio novu liniju profesionalnih grafičkih kartica.

AMD-ov Raja Koduri prikazao je na konferenciji Radeon WX seriju kartica koja se bazira na njihovoj Polaris arhitekturi, pružajući mogućnost snižavanja troškova profesionalnog renderiranja. Svaka od tri kartica namijenjena je određenom području. Prve profesionalne Polaris grafičke kartice su Radeon Pro WX 7100, Pro WX 5100 i WX 4100. Najjača je Pro WX 7100, dolazeći s 32 AMD Compute Unitsa (računalnih jedinica) i pružajući 5 TFLOPS-a single precision floating point performansi. Sadržavat će 8 GB memorije i 256-bitno memorijsko sučelje. Namijenjen je za zahtjevne inženjerske dizajne i medijski i zabavni radni tok (workflow). Ovo je ujedno i AMD-ovo workstation rješenje za profesionalno stvaranje VR sadržaja ispod tisuću dolara.

Radeon Pro WX 7100

WX 5100 ima slabije specifikacije, sadržavajući 28 CU i 4 TFLOPS single precision performansi. Isti je broj memorije i tip sučelja kao i kod prethodnog. Namijenjen je za imerzivni dizajn u pravom vremenu i stvaranju u CAD i CAM softveru.

Radeon Pro WX 5100

Zadnji je dvostruko slabija verzija, dolazeći tako sa svega 2 TFLOPS performansi, 4 GB memorije na 128 bitnom memorijskom sučelju. Broj računalnih jedinica (Compute Units) iznosi 16. Namijenjen je small form factor radnim stanicama. Ono što im je zajedničko je da omogućavaju i do 4 5K ekrana putem DisplayPorta 1.3 te da su hlađeni jednim ventilatorom. Kompanija nudi i velikih 10 godina jamstva na kartice.

Radeon Pro WX 4100

Sva tri proizvoda, prema priopćenju, se očekuju da budu dostupni u četvrtom kvartalu ove godine. Za sada nisu poznate informacije o cijeni kartica.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD prelazi na plavu boju s Radeon Pro WX serijom kartica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.