5 najboljih grafičkih kartica za gaming u izolaciji - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 najboljih grafičkih kartica za gaming u izolaciji

5 najboljih grafičkih kartica za gaming u izolaciji

Savjeti za svaki budžet

Nije tajna da se ova vremena socijalnog distanciranja najbolje provode gamingom. U tu svrhu donosimo idealne kartice kojima biste mogli nadograditi svoje računalo.

Nadogradnja računala ne mora biti bolna. Sve što vam treba je solidna nadogradnja grafičke kartice, uz naravno činjenicu da morate imati 16 GB radne memorije. I mobiteli sada dolaze sa 12 GB bez problema stoga za manjak RAMa nema opravdanja.

Drugo, bitno je moći odrediti kakva je grafička kartica idealna za vaš trenutni procesor. Svaka igra je drugačija te će imati različite računalne zahtjeve.

Neke zahtijevaju i brz procesor, dok će većina ovisiti više o grafičkoj kartici. Stavljanjem prejake grafičke kartice, procesor postaje limit na ukupne performanse te kartica neće biti u potpunosti iskorištena.

Druga strana su tipovi igara koje želite igrati. Ako je vaš odabir najnoviji AAA naslov, svakako se ulog isplati, no držite li se primjerice MOBA naslova, možete proći bolje i sa nekom pristojnom mid-range karticom.

Svakako provjerite i maksimalnu snagu vašeg napajanja, točnije podržava li sve utore koje grafička kartica zahtjeva.

Krenimo tako listom i pogledajmo sviđa li vam se nešto od ponude.

 

Nvidia RTX 2070 SUPER

Nvidia je podijelila ponudu na GTX i RTX seriju kartica, a RTX kartice koriste najnovije tehnologije koje igre tek trebaju implementirati kako spada, poput RayTracinga u stvarnijom vremenu.

Kao vrh na koji vam savjetujemo da ciljate smatramo RTX 2070 SUPER grafičku karticu koja ima sve najnovije tehnologije i još donekle razumnu cijenu.

No, više od same cijene je njena zahtjevnost te kako bi ju mogli smatrati nadogradnjom znači da vaše računalo ima već par godina.

 

RTX 2070 Super

Kako vaš procesor ne bi postao bottleneck, savjetujemo minimalno i7 7700k kao bazu, dok novije generacije mogu proći i sa dobrim i5 modelima. Kod AMD strane na ćalost morate imati seriju 3000 za ovu karticu.

RTX 2070 SUPER ima 2560 CUDA jezgri te osnovnu brzinu od 1605 MHz, iako lagano dosegne i preko 1900 MHz, ovisno o temperaturi grafičkog čipa.

Uz to 8 GB VRAM memorije bez problema će pokrenuti sve najnovije naslove. Osim toga, tu su i RayTracing jezgre koje odvojeno računalu te specifične grafičke dijelove u igrama, a razlika je impresivna jednom kada ju iskusite za sebe.

Tensor jezgre omogućuju AI komponentu kartice za funkcije poput DLSS-a za izvlaćenje još više FPS-a, a može vam pomoći i u profesionalnim alatima.

Kod nas se ovakva kartica može naći za oko 5.000 kuna što je cijena ovako naprednih tehnologija.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

5 najboljih grafičkih kartica za gaming u izolaciji - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.