Fove VR HMD dobio službene specifikacije - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Fove VR HMD dobio službene specifikacije

Fove VR HMD dobio službene specifikacije

Još jedan VR HMD bliži se izlasku na tržište, nudeći u većini detalja slične specifikacije kao i Rift i Vive.

Fove je započeo kao Kickstarter projekt prošle godine, uspješno prelazeći svoj clj od 250 tisuću dolara sa preko 480 tisuća dolara. Od tada se sam Fove pojavio na CES-u i Tokyo Game Show, no bez službenih detalja. Foveov VR koji se ističe od konkurencije posjedovanjem senzora za praćenje oka sada je konačno dobio i službene specifikacije i minimalne zahtjeve za pokretanje. Njihov prvi VR HMD tako se zove Fove 0 i imat će WQHD OLED ekran (2560 x 1440), frame rate od 70 fpsa i kut vidljivosti od 90 do 100 stupnjeva. Ugrađeni su senzori za praćenje oka s frame ratem od 120 fpsa, za orijentaciju s niskom latencijom i za položaj. Zahvaljujući prvom senzoru Fove sustav pruža developerima optimiziranje sadržaja, gdje je moguče staviti visoku rezoluciju gdje korisnik gleda, a manju rezoluciju staviti na one koji nisu u fokusu. Od konekcija podržava 3,5 mm audio port, USB 2.0 i 3.0 te HDMI 1.4. Sama težina mu je 520 grama.

FOVE diagonal white

Objavljeni su i također minimalni zahtkevi za pokretanje, Za procesor navodi se Intelov Core i5-4590 (Haswell), dok je za grafiku određen GTX 970 ili Radeon R9 290. Memorija mora biti minimalno 8 GB, a sam operativni sustav Windows 8.1 ili 10 u 64-bitnoj verziji. Nije naveden tip AMD procesora, no AMD i HTC su za Vive i Rift rekli da je dovoljan FX-8350, što bi trebalo onda biti dovoljno i za Fove 0.

FOVE side Black

Kompanija je ponudila i mogćnost čekanja na informacije o prednarudžbi i ekskluzivne pre-order ponude. Pružaju dvije verzije HMD-a, u crnoj i bijeloj boji. Trenutno nema detalja o njegovoj cijeni.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fove VR HMD dobio službene specifikacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.