ADATA predstavila novu inačicu XPG GAMMIX SSD memorije

ADATA predstavila novu inačicu XPG GAMMIX SSD memorije

Nije prošlo puno od kada smo pisali o XPG GAMMIX S10 SSD disku, no nova verzija SSD kontrolera se pokazala toliko dobrom da je radi nje u prodaji već nova verzija SSD diska

 

XPG je Adatin brend pod čijim imenom nudi proizvode boljih performansi i često ih usmerava gaming zajednici. Lako ga se prepoznaje po crno-crvenoj boji koja već standardno predstavlja klasične gaming brendove, a tu su se našli i M.2 SSD diskovi od kojih je sada na tržište izašao model S11 i zamjenjuje S10. 

Dolazi u tri veličine: 240GB, 480GB i 960GB memorije, a zahvaljujući PCIe 3 standardu s maksimalne 4 linije posvećene brzini ovog SSDa, brzine čitanja dosežu 3200 MB/s, a brzine pisanja čak 1700 MB/s (sekvencijalno, naravno). Random brzine postižu impresivnih 310K/280K I/O operacija u sekundi za malo ekstra responzivnosti sustava, no najviše će se primjetiti pri učitavanju većih podataka.

Ove brzine su predstavljene za model najvećeg kapaciteta, te možemo očekivati malo manje performanse kod manjih verzija.

Za pohranu se koristi 64-slojna NAND 3D flash memorija tri bita po ćeliji što daje povoljniju cijenu proizvodnje, dok kontroler osigurava pouzdanost podataka takve memorije.

Sve za kraj pokriva i hladnjak koji će temperaturu kontrolera držati na prihvatljivim razinama i za vrijeme zahtjevnijih dugotrajnih operacija.

Za točnu cijenu i datum dobavljivosti morati ćemo još malo pričekati.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ADATA predstavila novu inačicu XPG GAMMIX SSD memorije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.