Top 5 back-to-school mobitela

Top 5 back-to-school mobitela

Vrijeme je za povratak u klupe, a ako smatrate da vašem omiljenom uređaju treba osvježenje, pravo je vrijeme da ga i nadogradite.

 

Pametni telefoni neizostavan su dio naših života, a ovisno o tome koliko su nam bitni, birati ćemo i koliko smo spremni na njih potrošiti. Srećom, mid-range segment nudi neke uistinu atraktivne modele za trženu cijenu te će se svaki korisnik moći pronaći u nekom od njih. Ako vam se i tijekom ljeta dogodila mala nezgoda s dosadašnjim uređajem, vjerujemo da mobiteli s liste uistinu neće razočarati. Skupili smo pet primjeraka koji u svojoj ponudi imaju neke uistinu Premium funkcije i mogućnosti, no imajte na umu da zbog cijene uređaja negdje drugdje kaskaju za skupljim verzijama. Svi će vam poslužiti bez problema, a osim performansi gledali smo i druge dvije najvažnije stvari, a to su naravno kamere i ekran.

 


Xiaomi Pocophone F1

 

pocofon f1v2

Xiaomi je nedavno izazvao pravu strku sa svojim novim Pocophone mobitelom kojim su ciljali na istočne zemlje, no našla se verzija i kod nas. Ima vrlo impresivan hardver za traženu cijenu, a sastoji se od najnovijeg i najjačeg Snapdragona 845 zajedno sa 6 ili 8 GB RAM memorije. Unutarnja pohrana naravno varira o modelu za koji se odlučite. Kamere koje koristi su solidne, no naravno ne mogu se mjeriti sa premium klasom poput njegovih performansi. Ekran je solidan IPS sa standardnom FullHD+ rezolucijom i poznatim notchem za senzore.

Jedini aspekt koji bi nekima mogao biti minus je plastično kućište koje je obojano da daje premium dojam, no izdržljivost je u ovome trenutku upitna.

Procesor: Qualcomm Snapdragon 845

RAM: 6/8 GB

Pohrana: 64/128/256 GB

Selfie kamera: 20 MP f/2.0

Glavne kamere: dual 12 MP f/1.9

Zaslon: FullHD+ IPS

Baterija: 4000 mAh

Cijena: od 2.849,00 kuna

 


Huawei Honor 10

 

Honor 10v2

Impresivna ponuda od Huaweijevog Honor brenda, Honor 10 dolazi sa jednim od njihovih najboljih procesora, Kirinom 970. Njega podržava 4, 6 ili 8 GB RAM memorije, ovisno o verziji koju uzmete, no smatramo da će sve opcije biti valjane još neko vrijeme. Ekran je IPS FUllHD+ sa impresivnim bojama, standardnim notch izrezom te home tipkom i senzorom za otisak prsta koji je Honor zadržao s prednje strane. Kućišta su im atraktivna sa verzijom kojoj se prelijevaju boje za to malo ekstra blinga. Kamere su impresivne te koriste Huaweijev AI sustav za optimizaciju postavki kod slikanja različitih tematika.

Procesor: HiSilicon Kirin 970

RAM: 4/6/8 GB

Pohrana: 64/128 GB

Selfie kamera: 24 MP f/2.0

Glavne kamere: dual 16 MP f/1.8 + 24 MP crno bijela za poboljšanje performansi

Zaslon: FullHD+ IPS

Baterija: 3400 mAh

Cijena: od 2.828,00 kuna

 


Samsung Galaxy A8 (2018)

 

samsung a2018

Samsung je možda klasičan izbor kada pričamo o smartphoneima, no za traženu cijenu žrtvuju performanse. S druge strane, dobivate jedan od najboljih ekrana, FullHD+ Super AMOLED ekran koji se može lagano mjeriti sa flagship linijom. 16 MP glavna kamera širokog kuta zadovoljiti će većinu korisnika i u zahtjevnijim uvjetima s manje svijetla. Selfie kamere su zato dvije te je fokus bio na slikanju odličnih selfie slika. Procesor je samsungov vlastiti Exynos čip koji neće postaviti rekorde, no ima dovoljno snage da ga se ne treba čekati.

Procesor: Exynos 7885

RAM: 4 GB

Pohrana: 32/64 GB

Selfie kamera: Dual 8 MP + 12 MP

Glavna kamera: 16 MP širokokutna

Zaslon: FullHD+ Super AMOLED

Baterija: 3000 mAh

Cijena: od 2.599,00 kuna

 


Nokia 7 Plus

 

nokia7plusv2

Uređaj kojim smo bili poprilično zadovoljni na testu, savršen je omjer Nokijine ponude. Jeftiniji modeli su podosta "izrezani" po onome što dobijete, dok iznad sedmice stoji samo flagship izvan ove kategorije. Atraktivan dizajn s istaknutim detaljima, odlične kamere nose se i sa zahtjevnijim uvjetima dok Snapdragon 660 uspijeva zadovoljiti svakog prosječnog korisnika bez nekih zastajkivanja. Nokia također radi na AndroidOne sustavu pa možete biti sigurni u čisto Android iskustvo sa brzim zakrpama i bez ekstra neželjenih aplikacija koje neki proizvođači vole instalirati za vas. Također je već duže vrijeme moguće isprobati i najnoviji Android P, prije većine korisnika.

Procesor: Snapdragon 660

RAM: 4 GB

Pohrana: 64 GB

Selfie kamera: 16 MP

Glavna kamera: 12 MP širokokutna + 13 MP s 2x optičkim zoomom

Zaslon: FullHD+ IPS

Baterija: 3800 mAh

Cijena: od 2.849,00 kuna

 


NOA N10

 

NOA10v2

Najnovija ponuda domaćeg brenda NOA, N10 uzima popularan dizajn sličnih uređaja uključujući "notch" kao i velik omjer ekrana naprema tijela mobitela. Osim atraktivnog i živopisnog ekrana, N10 sa stražnje strane ima i dva nova 16 megapikselna Sonyjeva senzora za hvatanje velikog broja detalja u svakoj slici. Zahtjevnije i tamnije scene su u ovom cjenovnom rangu zadovoljavajuće, no slika može ispasti malo zamuljana. Ako pak želite ekstra detalje, uzmite mali tripod, stabilizirajte mobitel i slikajte s nevjerojatnih 96 megapiksela koristeći spomenute Sonyjeve senzore. Selfie kamera je također 16 megapikselna te bolje funkcionira u mračnijim uvjetima za one kritične selfije dok ste vani. Naravno, jedan dio uređaja po ovoj cijeni morao je biti slaba karika, a ovdje je to procesor i senzor otiska prsta. Ako dolazite sa uređaja u ovoj kategoriji, čekanje tu i tamo neće vam biti primjetno, no svakako bi moglo biti brže.

Procesor: MediaTek MT6763

RAM: 4 GB

Pohrana: 64 GB

Selfie kamera: 16 MP

Glavna kamera: Dual 16 MP Sony senzor, 96MP mogućnost snimanja

Zaslon: FullHD+ IPS

Baterija: 3600 mAh

Cijena: od 2.599,00 kuna

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Top 5 back-to-school mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.