HTC-ov VIVE Pro Eye dostupan u Europi

HTC-ov VIVE Pro Eye dostupan u Europi

Vive Pro Eye od sada može kupiti u Europi po maloprodajnoj cijeni od 1649 eura preko Viveove stranice ili u odabranim trgovinama, dok će u ostalim regijama biti dostupan u nadolazećim tjednima.

Vive Pro Eye, koji je bio predstavljen ranije ove godine na CES-u 2019., sadrži najnovije od tehnologije praćenja oka i postavlja standarde za VR u poduzetništvu. Za poslovne klijente u Europi Vive Pro Eye dolazi u paketu s Advantage, licencom za tvrtke i dvogodišnjim jamstvom za komercijalnu upotrebu. Advantage, s cijenom od 185 eura (porez nije uračunat), također nudi posvećenu podršku i službu za Vive Enterprise proizvode. 

The New VIVE Pro KV V2 1

Rješenje sljedeće generacije za VR za poduzeća

Nadograđen na dizajn nagrađivanog modela Vive Pro, Vive Pro Eye stvoren je za profesionalnog korisnika imajući na umu sve njegove potrebe. Prednosti funkcionalnosti Vive Pro praćenja oka uključuju:

Precizno praćenje oka: Stvara još izražajnije avatare za potpuniju virtualnu interakciju pomoću alata za sastanke i suradnju.
Dinamična okruženja za obuku: Simulira događaje iz stvarnog života i pruža korisnicima pametnu povratnu informaciju o izvedbi.
Dublja analiza podataka: Registrira korisnikove podatke u realnom vremenu pomoću toplinskog mapiranja i praćenja pogleda da bi stekao uvid u korisnikovo ponašanje i proces odlučivanja.
Intuitivna iskustva korisnika: Omogućava navigaciju izbornikom orijentiranim na pogled da bi se uklonila potreba za upravljačima i povećala lakoća upotrebe u okruženju kao što su VR arkadni sustavi ili zabava bazirana na lokaciji.

Vive Pro Eye koristi pogodnosti tehnologije za praćenje SteamVR™ 2.0 da bi se omogućili fleksibilni prostori za demonstraciju – od sjedećih iskustava do punih sobnih dimenzija 10 m x 10 m za ambijent za više korisnika. Pružajući vodeće performanse industrije, slušalice sadrže dual-OLED prikaze kombinirane rezolucije od 2880 x 1600 piksela te poboljšani dizajn slušalica.

Graham Wheeler, glavni direktor za HTC Europu, komentirao je: "Vive Pro glavno je VR rješenje za poduzeća diljem svijeta. Vive Pro Eye s ovom tehnologijom ide korak dalje, prateći rastuću potražnju za VR-om za poduzeća. Od još učinkovitije obuke do još pronicljivije analitike podataka, profesionalnim korisnicima pruža alate za nastavak unaprjeđivanja načina rada pomoću VR-a."

Optimiziranje performansi pomoću dubinskog prikaza

Preko integriranja funkcionalnosti praćenja oka, korisnici mogu iskusiti pogodnosti dubinskog prikaza – procesa koji koristi tehnologiju praćenja oka da bi fokusirao snagu GPU-a (grafičkog procesora) i CPU-a (središnje procesne jedinice) na točku u koju korisnik gleda, ne bi li povećao efikasnost računanja i kvalitete slike.

NVIDIA, čiji GPU-i, bazirani na Turing tehnologiji pružaju jedno od vodećih rješenja na tržištu za dubinski prikaz, navela je Vive Pro Eye kao omiljeni VR sustav za svoju tehnologiju varijabilnog sjenčanja (VRS) ranije ove godine na GTC-u (konferenciji za GPU tehnologiju). Na konferenciji je Vive demonstrirao inovativna poslovna iskustva kompanija poput Zerolighta, koji su izložili svoje BMW M virtualno iskustvo, koje su razvili NVIDIA i Vive. Iskustvo omogućuje potencijalnim klijentima da upravljaju, istražuju i sjede u svom digitalnom vozilu u omjeru 1:1.

"Vive Pro Eye preuzeo je sve dobro od modela Vive Pro i otišao korak dalje", komentirao je Chris O'Connor, tehnički direktor Zerolighta. "Koristeći tehnologiju praćenja oka ovog sustava, možemo dati važnu dodatnu vrijednost projektima svojih klijenata dubinskim prikazom i detaljnim uvidima u ponašanje korisnika."

Da biste pregledali najnovije slike i uređaje, promotivnom materijalu za Vive Pro Eye možete pristupiti ovdje. Za više informacija o Vive Enterprise posjetite stranicu

VIVE Pro Eye Specifikacije:

Zasloni: Dvostruki AMOLED 3,5" dijagonala
Rezolucija: 1440 x 1600 piksela po oku (2880 x 1600 piksela zajedno)
Brzina osvježavanja slike: 90 Hz
Vidno polje: 110 stupnjeva
Zvuk: Visokorezolucijska certificirana audiooprema, visokorezolucijske certificirane slušalice (uklonljive), podrška za visokoimpedancijske slušalice, poboljšana ergonomija slušalica
Unos: Dvostruko integrirani mikrofoni
Veze: USB-C 3.0, DP 1.2, Bluetooth
Senzori: SteamVR™ praćenje, G-senzor, žiroskop, blizina, međuzjenični (IPD) senzor, praćenje oka
Ergonomija: Olakšanje za oči uz prilagođavanje udaljenosti leća, prilagodljivi međuzjenični (IPD) senzor, prilagodljive slušalice, prilagodljiv povez

Specifikacije praćenja oka:

Frekvencija proizvodnje podataka pogleda
(dalekozor): 120 Hz
Preciznost: 0,5°–1,1°
Kalibriranje: 5 točaka
Prateće vidno polje: 110°
Proizvodnja podataka (za svako oko): Vremenska oznaka (uređaj i sustav), izvor pogleda, smjer gledanja, položaj zjenice, apsolutna veličina zjenice, otvorenost oka
Sučelje: HTC SRanipal SDK
Kompatibilnost s 3D uređajima: Unity, Unreal

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC-ov VIVE Pro Eye dostupan u Europi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.