SUPER verzija Nvidijine GTX 1660 u pripremi

SUPER verzija Nvidijine GTX 1660 u pripremi

U zadnje vrijeme počelo se pričati o čak dvije nove kartice u Nvidijinom GTX segmentu koje će popuniti trenutne rupe u cjenovnoj ponudi.

 

GTX serija grafičkih kartica zauzima entry-level segment cjenovno prihvatljivih kartica koje su dizajnirane sa Turing arhitekturom, no nemaju nove Raytracing i AI jezgre te stoga niti mogu podržati te funkcije. No, to ne znači da ih se ne može uz3eti u obzir. Ovisno naravno o modelu, bez problema podržavaju FullHD i 2K rezolucije, a ni 4K nije problem, uz malo spuštenu grafičku kvalitetu.

Trenutno najpopularnije Nvidia GTX 1660 i 1660Ti dobiti će srednju verziju pod GTX 1660 SUPER nazivom. Druga kartica o kojoj se šuška smjestiti će se između GTX 1650 i GTX 1660 modela pod nazivom GTX 1650Ti. RTX SUPER modeli su svojim dolaskom zamijenili dotadašnje modele, no s obzirom na cijene ovih kartica, vjeruje se kako će GTX 1660 SUPER ipak biti nešto skuplja od GTX 1660.

I dok će specifikacije samog Turing čipa za GTX 1660 SUPER najvjerojatnije ostati iste kao i kod trenutne GTX 1660, moguće je povećanje u radnom taktu. Glavna stvar za koju se vjeruje da će biti poboljšana je DRAM kojega koristi GTX 1660. Naime, ima 6 GB GDDR5 RAM memorije čija je brzina 8 Gb/s.

 

GTX Turing

 

SUPER verzija tako će vjerojatno biti nadograđena sa GDDR6 memorijom (i dalje 6 GB) te efektivno podići brzinu na 14 Gb/s sa 192-bitnom sabirnicom te ukupnom brzinom do 336 GB/s. To će joj dati dovoljno boosta u performansama da bude po performansama između trenutne ponude bez da postane konkurencija ijednoj.

O GTX 1650 se još ne znaju detalji, no s obzirom da je NAVI 14, AMD-ovo entry-level rješenje koje će zamijeniti RX 570 i 580 modele iza ugla, Nvidia se sprema za konkurenciju i u ovom dijelu segmenta.

Vjeruje se da će nove klartice biti u prodaji negdje oko listopada, a s približavanjemd atuma imamo i 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

SUPER verzija Nvidijine GTX 1660 u pripremi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.