Nove RTX 2060 kartice mogle bi imati 8 GB radne memorije

Nove RTX 2060 kartice mogle bi imati 8 GB radne memorije

Nvidia dominira tržištem grafičkih kartica, a raznolikom ponudom pokrili su kompletno tržište, kako tehnologijom, tako i cjenovnim intervalima.

Glavnu razliku u ponudi čine GTX i RTX kartice, gdje GTX kartice nemaju napredne RayTracing funkcije, kao ni AI akceleraciju, no zato su i jeftinije. S druge strane, RTX ponuda nosi višu cijenu, no nudi i bolje performanse te novije tehnologije.

Druga značajna razlika je i u količini RAM memorije. Ona oštro limitira mogućnosti kartica jer unatoč brzini, ako resursi ne stanu na karticu, brzina, performanse kao i iskustvo vrlo brzo mogu biti narušeni.

Kompletna RTX linija kartica dolazila je sa 8 GB radne memorije, osim one početne RTX 2060 koja ima 6 GB RAM-a. Dolaskom SUPER verzija i RTX 2060 SUPER dobila je 8 GB radne memorije što je očito bitna stavka kako bi kompletan grafički sustav optimalno radio.

Ono što se otkrilo su nove kartice od strane preprodavača koje su sa RTX 2060 čipom postavile i 8 GB RAM-a na njihove kartice, dok ostatak specifikacija ostaje jednak. S obzirom na ostale verzije, ako i ova dođe na tržište, RTX 2060 imati će četiri varijante s obzirom da imamo originalnu, SUPER, KO koja je nedavno izašla, te sada nova sa 8 GB VRAM-a.

Pitanje ostaje planiraju li nove verzije zamijeniti dosadašnje sa 6 GB RAM-a ili pak popuniti rupu između dosadašnjih RTX 2060 i  RTX 2060 SUPER.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nove RTX 2060 kartice mogle bi imati 8 GB radne memorije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.