5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna - 3.0 out of 5 based on 2 votes
5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna

5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna

Za vas smo okupili 5 mehaničkih tipkovnica koje si svatko može priuštiti i ako nije siguran u kakvu se to periferiju upušta.

Mehaničke tipkovnice naravno nisu novost, te se nakon dugogodišnje dominacije jeftinih gumenih tipaka, vraćamo na klasičan mehanički dizajn. Naravno, kako je to bilo i u origianlu, mehanički pristup daleko je skuplji u startu, prije nego proizvođači dodaju svoje neke stavke kako bi personalizirali ponudu.

No, kako to inače bude, kineske alternative ključne komponente mehaničkih tipkovnica – switcheve, sada proizvodi solidan broj off-brand firmi koje su se počele probijati u segmentu vrlo povoljnih tipkovnica.

Efekte koje nude naravno imitiraju originalne Cherry switcheve pa tako možete danas imati solidnu mehaničku tipkovnicu za svega tristotinjak kuna. Pogledajte što nude tipkovnice na našoj listi te će vam se sigurno jedna od njih i dopasti.

 

Redragon Kumara K552

Ova jednostavna tipkovnica kao najveću prednost iznimno nisu cijenu. Koristi “10-keyless” dizajn, točnije nema numerički dio tipkovnice. Ovakav pristup dizajnu pokazao se iznimno atraktivnim u gaming publici gdje je numpad bio vrlo rijetko korišten te tehnički samo zauzimao vrijedan prostor koji je mogao biti namijenjen kretanju miša.

 

Redragon Kumara K552

Upravo se to smatra jednom od prednosti ovakvog dizajna. Kompaktan je te tipkovnicu čak možete lagano ponijeti sa sobom. Koristi off-brand mehaničke switcheve što im omogućuje nisku cijenu, no naravno ne reklamiraju izdržljivost samih tipaka.

Tipkovnica ima crveno pozadinsko osvjetljenje. Korištenje tipkovnice svakako nudi onaj mehanički doživljaj te je tipkovnica iznimno glasna pa možda neće baš svi ukućani dijeliti vaš entuzijazam. Za traženu cijenu ne možemo tražiti više, no voljeli bismo ipak malo bolji font za tipke.

Tipkovnica ima 87 standardnih tipaka te se reklamira kao da ima dodatnih 12 multimedijskih, no samo se radi o F1-F12 tipkama sa dodatnim funkcijama.

Ovaj model kod nas se može naći za oko 280 kuna.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.