5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna - 3.0 out of 5 based on 2 votes
5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna

5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna

Za vas smo okupili 5 mehaničkih tipkovnica koje si svatko može priuštiti i ako nije siguran u kakvu se to periferiju upušta.

Mehaničke tipkovnice naravno nisu novost, te se nakon dugogodišnje dominacije jeftinih gumenih tipaka, vraćamo na klasičan mehanički dizajn. Naravno, kako je to bilo i u origianlu, mehanički pristup daleko je skuplji u startu, prije nego proizvođači dodaju svoje neke stavke kako bi personalizirali ponudu.

No, kako to inače bude, kineske alternative ključne komponente mehaničkih tipkovnica – switcheve, sada proizvodi solidan broj off-brand firmi koje su se počele probijati u segmentu vrlo povoljnih tipkovnica.

Efekte koje nude naravno imitiraju originalne Cherry switcheve pa tako možete danas imati solidnu mehaničku tipkovnicu za svega tristotinjak kuna. Pogledajte što nude tipkovnice na našoj listi te će vam se sigurno jedna od njih i dopasti.

 

Redragon Kumara K552

Ova jednostavna tipkovnica kao najveću prednost iznimno nisu cijenu. Koristi “10-keyless” dizajn, točnije nema numerički dio tipkovnice. Ovakav pristup dizajnu pokazao se iznimno atraktivnim u gaming publici gdje je numpad bio vrlo rijetko korišten te tehnički samo zauzimao vrijedan prostor koji je mogao biti namijenjen kretanju miša.

 

Redragon Kumara K552

Upravo se to smatra jednom od prednosti ovakvog dizajna. Kompaktan je te tipkovnicu čak možete lagano ponijeti sa sobom. Koristi off-brand mehaničke switcheve što im omogućuje nisku cijenu, no naravno ne reklamiraju izdržljivost samih tipaka.

Tipkovnica ima crveno pozadinsko osvjetljenje. Korištenje tipkovnice svakako nudi onaj mehanički doživljaj te je tipkovnica iznimno glasna pa možda neće baš svi ukućani dijeliti vaš entuzijazam. Za traženu cijenu ne možemo tražiti više, no voljeli bismo ipak malo bolji font za tipke.

Tipkovnica ima 87 standardnih tipaka te se reklamira kao da ima dodatnih 12 multimedijskih, no samo se radi o F1-F12 tipkama sa dodatnim funkcijama.

Ovaj model kod nas se može naći za oko 280 kuna.


MS Thunder Pro

Mehaničke tipkovnice nedavno se nisu mogle naći za manje od 700 kuna pa su trenutne cijene uistinu pozitivna nota tržišta. MS se uključio u mehaničke tipkovnice te nam donosi Thunder Pto model u dva oblika: punu većinu, kao i verziju bez Numpad dijela sa desne strane.

 

MS Thunder Pro 2

Mi smo se odlučili istaknuti punu verziju za one koji imaju dosta mjesta na stolu za standardnu tipkovnicu. Dolazi sa mehaničkim Otemu switcevima koji su se poklazali solidnima za traženu cijenu, no rijetki trgovci uopće spominju boju switcha koja je od iznimne važnosti jer određuje specifikacije i ugođaj tipkanja.

Oni koji spominju, govore o plavim switchevima te vam možemo odmah reći da će iskustvo biti vrlo glasno jer imaju značajan zvučni klik te taktilni osjećaj tipkanja.

Također su često opisani kao “teški” te možda neće sjesti svim gamerima, tok je tipkanje svakako zabavno dok god ne sjedite pored i morate trpiti drugog ukućana. Tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje na način da svaki red svijetli u drugoj boji. Dolazi i sa nagibom za naslanjanje zapešća.

Ovaj model kod nas se može naći za oko 360 kuna.


EShark Kodachi

Ova tipkovnica dolazi nam sa kompaktnim dizajnom te se vidi da prostor oko tipkovnice nije bacan uzalud. Maksimizira vam zato mjesto na stolu za miša koji će naravno biti dobrodošao ovisno o vašem slobodnom prostoru.

 

EShark Kodachi 2

 

Tipkovnica koristi Otemu crvene switcheve koji se, kao i Cherry crveni switchevi pokazuju omiljeni na gaming sceni. Za razliku od većine ostalih, nemaju nikakve dodatne taktilne niti “klikave” efektne pri pritisku što ih čini linearnima.

Lagani su za pritisak te ih se može smatrati tišima od ostalih iako se i dalje osjeti onaj mehanički efekt kod zvuka, ali i tipkanja. Tipkovnica dolazi sa dvometarskim pletenim kablom te im plastično kućište. Kao dodatak dobivate zamjenske, plave swithceve za primjerice WSAD zamjenu ako želite više klikavi odaziv za gaming.

Tipkovnica zato ima ekstra prostora iznad Funkcijskih tipki sa dodatnim, zasebnim multimedijskim tipkama te ima ugrađeni valjak na desnom rubu kojim se kontrolira glasnoća. Ovakvu implementaciju hvalimo svaki puta, a ovo je rijetka implementacija valjka na manjoj tipkovnici.

Tipkovnica naravno ima i pozadinsko osvjetljenje u RGB bojama, sa 13 modova osvjetljenja i softverskom podrškom za prilagodbu.

Ovaj model tipkovnice kod nas se može naći za oko 499 kuna.


Rampage Gaming Myth

Ova full-size tipkovnica ima numpad koji će mnogi cijeniti, no i dalje pokušava minimizirati prostor koji zauzima tako da su smanjili rubove tipkovnice do samih tipaka.

 

Rampage Gaming Myth 2

 

Tipkovnica koristi Content Blue switcheve o kojima ima malo informacija, no trebali bi imati performanse vrlo slične Otemu verzijama. Tako da od ove tipkovnice možete očekivati klikav efekt pri tipkanju, zajedno sa taktilnim osjećajem kod pritiska.

Na žalost, vjerujemo da će vaše tipkanje ipak smetati onima oko vas. Tipkovnica ima RGB osvjetljenje i to u stilu da je svaki red tipaka osvjetljen drugom bojom. Osvjetljenje ima i više različitih modova svijetljenja.

Tipke su također malo uvučene u kućište što bi se moglo dopasti onima koji su se navikli na standardni gumeni tip tipkovnica. Tipkovnica ima plastično kućište matt crne boje.

Ova tipkovnica kod nas se može naći za 399 kuna.


White Shark Spartan

Ovdje pričamo o kompaktnoj takozvanoj “Tenkeyless” tipkovnici jer nema numerički dio sa desne strane. Ovakve tipkovnice pokazale su se vrlo atraktivnima, pogotovo u gaming sceni jer dok imaju solidne performanse, ostavljaju više mjesta za miša te istovremeno ne gube na funkcionalnosti pri radu velike većine korisnika.

 

WS Spartan

 

Gornja ploča metalnog je dizajna od Aluminija te tipkovnici daje čvrstoću koja do izražaja dolazi za vrijeme tipkanja. Dizajn tipki koje vire iz tipkovnice možda je neobičan na prvu, no veličina samih swithceva zahtijeva ovakvu implementaciju, a tipkovnicu je lagano održavati čistom s obzirom da se prašina ne zavlači u nedostupna mjesta.

Verziju swithca najbolje možete vidjeti po boji jednom kada skinete kapicu gumba. Standardan dizajn je u obliku plusa kod velike većine tipkovnica. No, Spartan tipkovnica koristi ojačani dizajn sa plastičnim dijelovima oko samog plusa kako bi se tipke bolje stabilizirale od “ljuljanja”, kao i ojačala sama konstrukcija.

Ovi switchevi imaju standardni životni vijek od 50 milijuna klikova, što drugim riječima znači da su oni vjerojatno zadnja stvar koja će prestati raditi na tipkovnici. Samim time što se gumbi mogu micati, znači da su zamjenjivi te na tržištu možete naći razne alternative kako biste personalizirali tipkovnicu sebi.

Uz to, tipkovnica ima RGB pozadinsko osvjetljenje, no zone boja su fiksne, kako se vidi i na slici. Samo osvjetljenje zato je programibilno te možete birati između više razina osvjetljenja, kao i nekoliko načina rada i efekata rasvjete.

Ovu tipkovnicu oko nas možete naći za 269 kuna.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

5 najboljih mehaničkih gaming tipkovnica do 500 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.