Poznate konačne cijene i datum izlaska PlayStation 5 konzola

Poznate konačne cijene i datum izlaska PlayStation 5 konzola

Od danas kod određenih trgovaca u svijetu kreću prednarudžbe za dvije nove PlayStation 5 konzole koje su detaljno predstavljene na PlayStation Showcase prezentaciji.

Nakon što smo doznali datume i cijene novih Xbox konzola sada znamo da će PlayStation 5 i PlayStation 5 Digital stići 12. studenom u SAD, Japan, Kanadu, Meksiko, Australiju, Novi Zeland i Južnu Koreju, dok će ostatak svijeta novu Plejku moći kupiti 19. studenog.
Za razliku od Microsofta, Sony je jeftiniju novu konzolu opremio jednako snažnim hardverom i jedina prava razlika je što Digital verzija nema Blu-ray. Cijena PS 5 Digital Edition bit će 399 eura, dok će punokrvna PlayStation 5 konzola koštati 499 eura. Podsjetimo, Xbox Series X imat će istu cijenu kao i PS 5, dok će slabiji Xbox Series S koštati 299 eura, ali i imati značajno slabiji hardvrer. Hardverski smo već usporedili snagu novih konzola koje obećavaju mogućnost igranja na 60 FPS-a u 4K rezoluciji.

PS 5
Otkrivena je i cijena za DualSense kontroler koji će koštati 70 eura. Predstavljeni su i stanica za punjenje kontrolera, HD kamera za streaming i The Pulse 3D slušalice koje imaju podršku za 3D audio i noise canceling mikrofone.

Nove igre

S izlaskom nove konzole na tržište će izaći i nasljednik hvaljene Marvel's Spider-Man akcijske igre Miles Morales. Insomniac Games studio predstavio je gameplay trailer koji izgleda iznimno obećavajuće.


Kao i novi Spider-Man, za PS5 će stići atraktivni naslovi Horizon Forbidden West i SackBoy A Big Adventure. Za njih je Sony najavio da će stići u verziji za PS4 koju ako kupite, dobiti ćete besplatan upgrade za verziju za novu konzolu.


Na konzolu se vraća Demon Souls u novom izdanju ovog starog hit naslova, novi 3D platformer Rathcet & Clank: Rift Apart vodi popularnog junaka kroz različite dimenzije, a Gran Turismo 7 pokušat će na jednom mjestu ponuditi sve što kroz 22 godine ova franšiza igara donosi ljubiteljima auto simulacija.Tu je i final Fantasy XVI te zanimljiv Hogwarts Legacy smješten u svijetu Harry Potera.
Od ekskluziva treba izdvojiti akcijske igre Godfall i Ghostwire TOkyo, FPS Deathloop i zanimljiv artistički naslov Project Athia.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Poznate konačne cijene i datum izlaska PlayStation 5 konzola - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.