ASUS je u suradnji s Noctuom lansirao novu RTX 3070 OC karticu

ASUS je u suradnji s Noctuom lansirao novu RTX 3070 OC karticu

Noctua je poznat brend u svijetu hladnjaka za računala kao i ventilatora, pogotovo na sceni entuzijasta. Svoje performanse donosi na GPU scenu.

ASUS i Noctua zajedno su lansirali RTX 3070 OC grafičku karticu sa vjerojatno najboljim performansama hlađenja na zrak među tvorničkim rješenjima. Razlog tome je što se na ASUS-ov hladnjak koji je standardno na njihovim karticama impresivnih dimenzija dodan par Noctuinih ventilatora.

 

w800 10

Riječ je o najnovijim NF-A12x25 ventilatorima od Noctue koji svojim standardnim specifikacijama služe za hlađenje procesora, te su značajno veći od uobičajenih kakvi se mogu naći na grafičkim karticama.

 

w800

To znači da će sustav raditi značajno tiše pri punoj snazi, no tu je i primjetan minus. Hladnjak s ventilatorima zauzima čak četiri PCIe utora ispod same grafičke kartice tako da će dominirati kućištem i ako ga uspijete negdje ugurati s obzirom da morate paziti kakvo kućište koristite.

 

w800 2

Na kraju dana, riječ je o postojećem ASUS dizajnu hladnjaka na koje su zakvačili dva postojeća Noctuina ventilatora, te je samo plastični pokrov koji drži ventilatore novo dizajniran kako bi se uklopio u dizajn. Vrijedi pričekati prve testove koji će pokazati isplati li se tako velika kartica za novu razinu performansi i tišine za vrijeme igranja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASUS je u suradnji s Noctuom lansirao novu RTX 3070 OC karticu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.