Novi Logitech MX Keys Mini - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Novi Logitech MX Keys Mini

Novi Logitech MX Keys Mini

Lagan, kompaktan i spreman za akciju

Logitechova MX serija idealna je za profesionalne korisnike kojima osigurava atraktivan i funkcionalan dizajn koji će vam pružiti ugodan provod radnog vremena bilo da radite od kuće ili u uredu. 

Mi smo se pozabavili najnovijim dodatkom u MX seriji od Logitecha, a to je Logitech MX Keys Mini, bežična tipkovnica čiju smo veću verziju već imali prilike koristiti. Nova tipkovnica nema desni dio koji sadrži numpad i ostale dodatne tipke tako da postaje vrlo kompaktna.

Bilo da kodirate, pišete tekstove ili dizajnirate u virtualnom okruženju, ova tipkovnica će doprinijeti ugodnom iskustvu vašeg rada.

 

Mateja 4

Logitech tvrdi da su sve bitne funkcije i dalje prisutne, te smo se malo pozabavili da vidimo na koje sve načine možemo iskoristiti ovakvu tipkovnicu. Značajno je kraća što ju čini iznimno prenosivom pa smo ju odlučili i iskoristiti u različitim situacijama da u potpunosti iskoristimo njenu svestranost.

 

Mateja 3 2

Glavni feature je mogućnost povezivanja do tri uređaja putem Bluetootha koji se zatim mogu vrlo lagano switchati pritiskom na prva tri funkcijska gumba koji mijenjaju povezane uređaje. Danas većinom radimo hibridnim načinom, pa se rad s više lokacija sve češće prakticira. Tako smo u našu torbu uz tablet stavili i tipkovnicu MX Keys Mini otišli smo na kavicu te smo isprobali cijeli setup.

 

Mateja 1 2

Tipkovnicu vrlo lagano povežete s uređajem putem Bluetootha, kao bilo koje slušalice. Sve jednostavno radi bez obzira na Android ili iOS sustave. Brzo možete pokrenuti Office aplikaciju i krenuti s tipkanjem. Tipkovnica stane i na manje površine, a kako nije povezana sa uređajem žicom možete se lagano komforno namjestiti bez da morate savijati vrat kako biste vidjeli zaslon.

 

Mateja 1 3 v2

Jednom kada se vratite kući, opcije za kontrolu pametnih uređaja su također raznolike. Mi smo MX Keys Mini povezali s televizorom, ponovno pomoću Bluetootha, a značajno olakšava tipkanje i pretraživanje sadržala na brojnim streaming servisima.

 

20211006 155043

Jednostavno ju upalimo i odaberemo funkcijski gumb koji smo postavili da bude televizor, te se ostatak povezivanja odvija automatski. Tipkovnica je malena pa je njome lagano baratati i jednom kada smo pronašli željeni sadržaj jednostavno ju odložimo sa strane.

Ovo je odlična prilika da spomenemo kako tipkovnica ima bijelo pozadinsko osvijetljene pojedinačnog gumba, a koristi detekciju pokreta u blizini pa se osvjetljenje pali čim približite ruku tipkovnici što olakšava tipkanje, ali i pronalaženje tipkovnice u mraku jer će se gumbi sami ugasiti kako vam ne bi smetali.

 

Mateja 5

Tipkovnica je također vrlo robusna zahvaljujući čvrstoj aluminijskoj pozadini pa se ne savija niti kada je podloga nestabilna, a gumene nožice sprječavaju klizanje na gotovo svakoj površini.

Na kraju se kao i uvijek ipak moramo vratiti u ured. Ovdje nas dočekuje uredsko računalo na koje se također već automatski povezujemo.

 

Mateja 1

Koristeći Logitechevu aplikaciju možete dodatno personalizirati funkcije tipkovnice, poput Macro naredbi ili prilagodbe osvjetljenja. Funkcijski gumbi također već imaju svoje dodatne predprogramirane mogućnosti, poput brzog uzimanja odrezanih screenshotova, integracije emojia ili diktiranja teksta, a možete lagano kontrolirati i multimediju.

 

Mateja 1 9

Idealna je za uredska okruženja sa puno tipkanja poput našeg, a dopao nam se i dizajn samih tipki koje imaju kraći pritisak nalik onom na laptopima, s tipkama koje koriste cirkularno udubljenje u sredini kako bi navodile vaše prste za najugodnije tipkanje.

Odlučite li se za proširivanje Logitech MX linije periferije s njihovim mišem, tipkovnica može koristiti reciver miša (Logi Bolt kompatibilni), a otključava joj se mogućnost rada i prebacivanja datoteka na različitim sustavima jednom kada su upareni, kao da radite na jednom računalu.

 

Mateja 3

Za kraj svakako spomenimo da tipkovnica dolazi u tri boje te osim grafitno sive koju smo testirali, dolazi sa blijedo sivom kao i rozom bojom. Imate opciju koristiti USB-C utor za punjenje klasičnim punjačima ili putem računala, a jedno punjenje dovoljno je za 10 dana rada sa pozadinskim osvjetljenjem ili čak pet mjeseci bez osvjetljenja.

Pametan sustav isključiti će osvjetljenje pred kraj baterije kako bi produžio samu funkcionalnost do slijedećeg punjenja.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Logitech MX Keys Mini - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.