Mikronis drži 10 posto tržišta prijenosnika u Hrvatskoj

Mikronis drži 10 posto tržišta prijenosnika u Hrvatskoj

Prije 15 godina pokretanje tvrtke koja prodaje brand name računala činilo se kao hrabar potez.

Mikronis d.o.o. je 2001. godine pokrenuo prodaju brand name računala s naglaskom na prijenosnike, u vrijeme kad je prosječni prijenosnik koštao oko 20 tisuća kuna. Mnogi su im tada govorili da laptope nitko neće kupovati za kućno korištenje, jer tržište za to ne postoji, no kada su u idućim godinama cijene padale kako je potražnja rasla, pokazalo se da je Mikronis pogodio trend.

Negdje oko 2008. godine prodaja prijenosnih računala je nadmašila prodaju desktop PC-a u čitavom svijetu, a Mikronis je iz godine u godinu ostvarivao rast prodaje od nekih 30-40%. Uvidjevši da prodaja raste, Mikronis se nije želio zaustaviti na tome, pa je kroz specijaliziranu tvrtku Zel-cos d.o.o. počeo servisirati prijenosna računala (u jamstvu i nakon jamstva), te je pokrenuo prodaju pametnih telefona koji su postajali sve traženiji. Ponuda je proširena i vlastitom linijom računala Avenio, koja se sastavljaju u Hrvatskoj od probranih komponenti i ekstenzivno testiraju kako bi bila što pouzdanija i kvalitetnija.

Mikronis 2 PR

Sva iskustva i stečeno znanje u radu sa brand name računalima prenesena su na Avenio računala koja po svim testovima stoje uz bok onima s "imenom", ali uz niže cijene. Mikronisove visoke standarde kvalitete prepoznala je renomirana svjetska računalna kompanija Hewlett-Packard te mu je ukazala povjerenje da ju predstavlja kroz HP brand store kojeg su zajedno otvorili 2010. u zagrebačkom trgovačkom centru Arena. Godinu dana kasnije, u Zagrebu je otvoren i prvi Lenovo exclusive store u ovim krajevima.

Mikronis trenutno raspolaže sa 5 maloprodajnih prostora u Zagrebu koji su uređeni po najmodernijim svjetskim standardima koje nalažu principali s kojima posluje. Uz njih, u Novom Zagrebu je i veliko i moderno organizirano centralno skladište koje je „na dohvat ruke“: na njemu su svi, pa i najskuplji modeli – za razliku od drugih trgovaca koji ne žele držati robu „na lageru“, pa na mnoge (posebice one skuplje modele) računala treba dulje čekati na isporuku. Ovako, roba vrlo brzo dolazi do kupaca po cijeloj Hrvatskoj, neovisno kupuje li se direktno u trgovini ili online, budući da je Mikronis inače poznat kupcima širom Hrvatske i regije po vrlo kvalitetnom web shopu koji u svakom trenutku korisniku nudi preko 5000 tehnoloških artikala većinom odmah dostupnih kupcima, ostalom uvjerite se i sami na www.mikronis.hr.

Mikronis se nakon 15. godina poslovanja danas može pohvaliti da trenutačno drži oko 10 % tržišta prijenosnih računala u Hrvatskoj.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mikronis drži 10 posto tržišta prijenosnika u Hrvatskoj - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.