Epson EcoTank pisači

Epson EcoTank pisači

Ogromni spremnici tinte i ušteda na ispisu

Sve veći broj obrtnika i malih poduzetnika treba pouzdano ispisno rješenje koje nije komplicirano. Epson EcoTank tehnologija omogućuje velik volumen ispisa s jednim setom spremnika koji se mogu natakati pristupačnom tintom. Uz to, imaju pouzdan i kvalitetan ispis te omogućuju velike uštede.

 

Kada se otvara novi obrt, malo poduzeće ili slični posao, ključna stvar je odabrati pouzdane uređaje s kojima neko vrijeme nećete morati imati dodatnog posla. Raširena praksa otvaranja obrta uz poticaje kod nas obvezuje nove poduzetnike da u prvoj godini rada ispune mnogobrojne uvjete i svaka distrakcija je nepoželjna. 

Ako ste prije godinu dana otvorili svoj posao i pritom se odlučili za EcoTank pisač, do sada ste ispisali sve račune, radne dokumente i za posao nevezane školske i vrtićke materijale te pokoju bojanku. Pri tome svemu, razina boja je i dalje iznad pola u slučaju da dnevno ne ispisujete stotine stranica, a dodatni crni spremnik tinte još je u vakumiranoj vrećici. U čemu je tajna ove tehnologije inkjet pisača?

Veliki spremnici tinte

Iako je početna cijena nešto viša nego kod inkjet pisača s klasičnim tintnim ulošcima, na duge staze do izražaja dolazi pristupačnost ispisa, velikih spremnika tinte i praktičnost korištenja. Dizajn ovih pisača na slikovit način vam pokazuje količinu tinte. Prozirni spremnici smješteni su s prednje strane i kratkom vizualnom inspekcijom moguće je provjeriti stanje boje. Jasno, to će vam i softver na vrijeme javiti. U startu je vrlo bitno to što s pisačem dobijete set boja koji vam je dostatan za ispisivanje do 14.000 stranica. Za vrlo zaposlene vlasnike malih tvrtki ili obrtnike to je iznimno bitan podatak, jer sa sobom donosi uštedu vremena i novca zbog toga što nećete često mijenjati uloške.

Za usporedbu, jedan komplet bočica sadrži istu količinu tinte kao i 66 uložaka, pri čemu su same bočice vrlo pristupačne cijenom. U prijevodu, to znači da ćete moći ispisivati tisuće stranica bez gnjavaže. S ovakvim načinom ispisa i velikim bočicama s bojom, moguće je uštedjeti i do 90% na troškovima ispisa.

 

Epson_mobilni_print.jpg

 

Pouzdana tehnologija

Epson ne samo da ima velike spremnike tinte koji dugoročno omogućuju niže troškove ispisa, već su Epsonove ispisne glave trajne i pouzdane te nećete morati štedjeti za zamjensku ispisnu glavu. Isto tako, za razliku od laserskih pisača i tintnih pisača nekih drugih proizvođača, pri ispisu s EcoTank pisačima nema proizvodnje topline što znači da su ovi pisači značajno energetski učinkovitiji. Tehnologije koje omogućuju ispis bez korištenja topline su Micro Piezo i Precision Core. Za Epsonovu tehnologiju bez topline nije potrebna toplina u postupku izbacivanja tinte. Umjesto toga, na piezoelektrični element primjenjuje se tlak koji ga savija prema natrag i prema naprijed, i tako omogućuje izbacivanje tinte iz ispisne glave.

Za male poduzetnike je jako bitno i trenutačno promotivno produženo trogodišnje jamstvo koje znači da se nećete morati brinuti oko ispisa tokom tog perioda.

U isto to vrijeme, EcoTank ispisuje jednu stranicu u kraćem vremenu od najbližeg modela iz konkurencije, a o tome koliko su ovi pisači popularni, govori i brojka od više od 60 milijuna prodanih pisača diljem svijeta.

Mobilni ispis

EcoTank mrežni pisači omogućuju jednostavan ispis s bilo kojeg mrežnog uređaja. Laptop ili računalo jednostavno će preko mreže nakon instalacije aplikacije pronaći pisač, a bilo da ispisujete dokumente ili fotografije, dostupne su brojne dodatne mogućnosti prilagodbe ispisa. Kako svi sada radimo puno stvari na mobilnim uređajima ili tabletima, ista filozofija vrijedi i u tom slučaju. Aplikacija Epson Connect omogućuje ispisivanje s mobilnog uređaja, a ispisivanja u oblaku omogućuju vam bežično ispisivanje i skeniranje upotrebom tableta i pametnih telefona kod kuće, u uredu ili dok ste u pokretu.

Isto tako možete koristiti aplikaciju Epson iPrint i spremni ste za ispisivanje web stranica, dokumenata Microsoft Officea, fotografija i dokumenata u PDF-u, skeniranje i kopiranje pomoću pametnog telefona ili tableta.

Ako trebate kreativne ispise poput čestitki i kalendara te printanje izravno na CD/DVD, možete koristiti aplikaciju Creative Print i stvarati kolaže, prilagođavati čestitke ili pretvoriti fotografije u zabavnu bojanku na svojem mobilnom telefonu.

 

dno_desne_stranice.jpg

 

Pregled modela

Epson je svoje EcoTank pisače podijelio u nekoliko kategorija i u svakoj ima podosta zanimljivih modela. U kategoriji svakodnevnog ispisa koja će malim poduzetnicima i obrtnicima biti dostatna jer nudi zalihe tinte i do tri godine, nude se EcoTank L4260 višenamjenski obostrani pisač, EcoTank L3260 višenamjenski pisač s Wi-Fi vezom, EcoTank L3256 koji nudi ispis, kopiranje i skeniranje te L3251 i L3250 koji nude isto.

Ako tražite ispis poslovne kvalitete, izdvajamo rješenja kao što su EcoTank L5590 višenamjenski uređaj, L1150 koji nudi ispis u A3 formatu, EcoTank Pro L15180 fokusiran na iznimno povoljan ispis stranica ili EcoTank L6490 koji ima iznimno velike brzine ispisa.

Tu su i modeli fokusirani na ispis fotografija EcoTank L8050 i L18050 koji imaju nizak trošak po fotografiji i brz ispis, a potonji nudi i velike A3+ formate. EcoTank L8160 nudi tintni sustav u šest boja i rukovanje medijima u pet smjerova.

Održivost u prvom planu

Epsonova tehnologija EcoTank koja omogućuje ispis bez zagrijavanja glave pisača značajna je s korisničke strane jer manja potrošnja struje štedi energiju i novac. Istovremeno, manje zamjenskih dijelova također doprinosi manjem utjecaju na okoliš. I dok laserski pisači koriste više potrošnog materijala te je potrebna zamjena bubnja, grijača ili remena za prijenos, zahvaljujući ispisu bez topline koristi se manje zamjenskih dijelova. Budući da Epsonovoj tehnologiji nije potrebna toplina za zagrijavanje prilikom uključivanja pisača ili pokretanja iz stanja mirovanja, to znači da ispis počinje odmah. S EcoTank uređajima postignuto je da se istovremeno puno pažnje posvećuje održivosti i smanjenju CO2 otiska, kao i da postoji niz atraktivnih prednosti za korisnike koji štede vrijeme i novac.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Epson EcoTank pisači - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.