MSI GTX 1650 Super Gaming X

MSI GTX 1650 Super Gaming X

Raskošni budget Turing

MSI je napravio jednu od ponajboljih 1650 Super kartica. Ova se kartica odlikuje solidnim 1080p performansama, vrlo tihim radom i malom potrošnjom energije. Ako tražite budget karticu, ovo je vrlo dobar odabir.

Želite li dokaz kako i mainstream budget kartice za 200 eura mogu biti kvalitetno napravljene? Mislimo kako će nam MSI-jeva 1650 Super gaming X jako dobro poslužiti u te svrhe. Kao i obično, MSI se ne šali kada su pitanju Gaming X modeli. Čak ni kada govorimo o karticama s budget grafičkim procesorima.

Tako je MSI s ovom karticom najmanjem Turing procesoru pružio odgovarajući tretman. Skloni smo ustvrditi kako je ovo vjerojatno jedna od ponajboljih 1650 Super kartica.

Premda ugrađeni grafički procesor ima vrlo skromne zahtjeve (za današnje pojmove), što se tiče potrošnje energije MSI je ovu karticu opremio prilično sposobnim dual slot hladnjakom TWIN Frozr 7. Hladnjak dolazi s dva 90 mm ventilatora Torx 3.0 koji kombiniraju prednosti tradicionalnih i disperznih ventilatora kako bi poboljšali protok zraka.

 

MSI GTX 1650 Super Gaming X 4

Dobra vijest je kako je ova kartica praktički nečujna, čak i prilikom dugotrajnog opterećenja, a temperature se kreću oko 60-63 °C! Tako da je slobodno možemo preporučiti svima koji žele tihu i kompaktnu karticu za silent multimedijalno računalo.

MSI ovdje nudi i ponešto uvećani boost radni takt grafičkog procesora koji je u odnosu na referentne vrijednosti podignut za 50 MHz. Što se tiče videoizlaza, zgodno je napomenuti kako ova kartica dolazi s čak tri DisplayPort priključka po standardu 1.4a, što znači da podržava 8K na 60 Hz.

U svakom slučaju, kvaliteta izrade, mogućnosti i ugrađeni hladnjak su na osjetno višoj razini nego što bismo očekivali od ovakve mainstream kartice. Kakve su performanse?

Ne treba očekivati čuda, međutim na 1080p uz high detalje ova se kartica pokazala prilično uvjerljivom i može osigurati igrivi framerate u svim novijim igrama.

4 GB videomemorije pak znači kako ne smijete pretjerati s detaljima jer u protivnim slijedi osjetan pad performansi. Istini za volju treba reći kako ovaj pad performansi i nije toliko strašan ako ste ograničeni na gaming na FullHD rezoluciji. Na 1440p je ipak sasvim druga priča.

 

MSI GTX 1660 Super Gaming X 3v2

No ova kartica je ionako prespora za igranje na 1440p. Naravno, možete probati izvući još koji frame overclockom grafičkog procesora i memorije. Mi smo zabilježili overclock grafičkog procesora od nekih +155 Mhz za boost clock uz power limit od 110 %. GDDR6 videomemorija se također može vrlo lijepo overclockirati.

Sve to rezultira solidnim porastom performansi. Jasno, 1650 Super neće postati RTX 2080 Ti, ali zašto ne iskoristiti mogućnost za besplatno poboljšanje performansi? U svakom slučaju, Gaming X verzija 1650 Super kartice je svakako preporučljiva ako tražite novu i sposobnu karticu, a ograničeni ste dostupnim budžetom.

Mnogi će pritom ciljati na najjeftinije modele 1650 Super kartice, ali mi bismo vam ipak sugerirali da se odlučite za kvalitetniju karticu, poput Gaming X modela. Bit ćete nešto mirniji na duže staze, a dobit ćete tihu karticu s kvalitetnim hladnjakom i prilično respektabilnim overclocking potencijalom.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MSI GTX 1650 Super Gaming X

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI GTX 1650 Super Gaming X - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.