Synology Disk Station DS1517+ - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Synology Disk Station DS1517+

Synology Disk Station DS1517+

Pohrana i razmjena datoteka, streaming multimedije, kućni web server… Sve su ovo odlike Synology mrežnih uređaja za pohranu podataka.

Još pouzdaniji i još brži

DS1517+ opremljen je četverojezgrenim procesorom brzine 2,4 GHz iz Atom serije. Riječ je o modelu Intel Atom C2538.

Posjeduje pet ladica za diskove. Četiri su dovoljne za RAID 5 polje, koje je pogodno jer je u njemu dozvoljeno otkazivanje jednog od diskova bez gubitka podataka. A peto mjesto možete iskoristiti za SSD disk, koji će se koristiti kao cache za fajlove ili kao disk koji će preuzeti funkciju diska koji je ispao iz RAID 5 polja.

Naravno, svejedno nevaljali disk morate zamijeniti ispravnim što prije kako ne bi došlo do potpunog gubitka podataka. No do tada ipak imate pouzdan pristup vašim podacima. Ovime dobivate NAS (mrežnu pohranu) kojoj je brzina prijenosa podataka ograničena na brzinu vaše mreže.
Uz četiri LAN priključka, mrežu možete podesiti na mnoge načine, a postoji i dodatak koji će vam dozvoliti proširenje na 10 GB LAN. Postoje kartice s jednim ili s dva porta.

RAID 5:
Za rad su potrebna minimalno tri diska. Četiri diska se uparuju u RAID 5 polje kako bi podaci bili raspodijeljeni na njih, a duplikat podataka s jednog diska nalazi se na preostala tri diska u polju. Tako je moguće doći do tih podataka kada jedan od četiri diska otkaže u potpunosti. RAID 5 polje koristi se većinom za podatke koje češće treba čitati nego pisati po diskovima, jer je čitanje brže od zapisivanja. Imate li potrebu za većim brzinama zapisivanja, bolje je odabrati RADI 1+0 kombinaciju polja. Neki to zovu RAID 10, koji ujedno zahtijeva i manje sistemskih resursa. Također je potrebno četiri diska za rad, a u odnosu na RAID 5, RAID 10 će imati manje mjesta za pohranu.

Zatreba li vam još ladica za diskove, DS možete proširiti DX517 proširenjem u koje stane dodatnih pet diskova. Tu su i tri USB 3.0 porta na koje možete spojiti dodani prostor, printere ili Wi-Fi te TV dongle (listu kompatibilnih potražite na Synology web stranicama).

DSM, tj. DiskStation Manager, softver koji DS1517+ koristi, dostupan je u verziji 6.1. U stanju je pokretati dodatne aplikacije kroz njegov Package Centar. Synology preporuča instalaciju raznih Multimedia Server aplikacija koje će vaše fotografije te audio i video datoteke moći isporučiti na računalo kroz internetski preglednik ili na smartphone kroz Synologyjeve aplikacije namijenjene streamingu sadržaja. Tu je popularni Plax Media Server, no i aplikacija za snimanje videa s IP nadzornih kamera. Neke će oduševiti torrent klijent, a druge mogućnost sinkronizacije s DropBoxom, Google Driveom ili Amazonom te drugim servisima. Programeri će uživati u Pythonu, Rubyju, Javi ili pak Docker virtualizacijskom layeru u kojem možete pokrenuti Ubuntu CLI i još mnogo toga. Iako to nitko ne preporuča zbog sigurnosnih razloga, uz malo truda može proraditi i desktop verzija Ubuntua.

Neka maksimalna ograničenja koja Synology navodi većinom su ograničena izborom RAM-a jer možete kupiti verziju s 2 GB RAM-a koja će pružiti više istovremenih korisnika povezanih na Cloud Station, CIFS/AFP/FTP i File Station protokole te verziju sa 8 GB koja se preporučuje za velike tvrtke koje trebaju više od 500 istovremenih konekcija na NAS.

Stražnja strana osim četiri LAN ima i dva E-SATA priključka za dodatne ladice s diskovima te 3 USB 3.0 porta.

Synology 2

Btrfs datotečni sustav pobrinut će se za maksimalnu sigurnost vaših podataka jer je u stanju prepoznati i popraviti korumpirane datoteke te pri inicijalnom setupu preporučamo taj file system. Iako su sve konekcije prema NAS-u ekriptirane hardwerskim AES-NI engineom, oni paranoični neka iskoriste mogućnosti spajanja putem VPN konekcija jer NAS dozvoljava do 20 konekcija. Uz NAS dobivate i dvije licence za snimanje IP kamera.

Demo budućeg (6.2) web sučelja i dostupne aplikacije isprobajte na web stranici http://bit.ly/DSMDemo.

Više informacija

  • Model: Synology Disk Station DS1517+
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Proizvođač: Synology
  • Kapacitet: 5 x HotSwap (max. 15 uz dodatne ladice) USB 3.0 Port: 4
  • Sučelje: Synology Hybrid RAID, Basic, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10
  • Dimenzije i masa: 166 mm x 250 mm x 243 mm, 4,46 kg
  • Plus: performanse, mogućnosti
  • Minus: nekima ovo nije dovoljno, pa će trebati punokrvni server
  • Ustupitelj i cijena: Xenon forte d.o.o, www.xenon-forte.hr, 7.487,50 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Synology Disk Station DS1517+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology Disk Station DS1517+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.