ADATA XPG Spectrix  S40G

ADATA XPG Spectrix S40G

Blještavilo RGB-a

Uz odlične performanse ovaj će vam SSD ponuditi i atraktivno RGB osvjetljenje što ga čini idealanim za sve koji dodatno žele ukrasiti svoje RGB gaming računalo.

Bez sveprisutnog RGB osvjetljenja nije mogao proći ni ovaj usporedni test. Premda SSD-ove općenito do sada nismo baš imali priliku vidjeti u RGB izdanju, situacija se polako mijenja. ADATA će tako razveseliti sve ljubitelje kričavog blještavila atraktivnim Spectrixom. Moramo priznati kako je ovdje RGB osvjetljenje odlično izvedeno, izgleda vrlo atraktivno, a sam disk će se lijepo uklopiti u svaku modernu RGB gaming konfiguraciju. RGB osvjetljenje možete podešavati po želji putem za to predviđene XPG RGB aplikacije koja omogućuje i spremanje željenih profila.

 

ADATA SPECTRIX S40G 1

Očekivano platit ćete RGB „porez“, obzirom da je cijena nešto malo viša u odnosu na diskove istovjetnog kapaciteta i usporedivih performansi. Međutim činjenica je kako je Spectrix vrlo sposoban i brz NVMe SSD, što znači da ga nećete kupiti isključivo zbog svjetlucavih efekata.

 

ADATA XPG Spectrix S40 G ISPRAVLJENA 1

Ukupno gledno Spectrix svojim performansama spada u brže diskove koje smo testirali. Hardverski se temelji na prilično neobičnoj kombinaciji Micronovih 3D TLC NAND flash čipova i Realtekovog kontrolera RTS5762. Nadalje ovaj disk posjeduje DDR3L DRAM cache, odgovarajući SLC cache, a podržava i 256-bitnu AES enkripciju podataka. Vijek trajanja je specificiran na 600 TBW što je savim pristojno i ulijeva povjerenje. Što se tiče dodatnih mogućnosti Spectrix doista ima što za ponuditi, čak i ako zanemarimo atraktivno RGB osvjetljenje.

 

ADATA SPECTRIX S40G 3

Spomenimo ovdje kako gornja površina, osim što skriva RGB LED-ice, služi i za odvođenje topline. Spectrix se prilikom našeg testiranja pokazao vrlo sposobnim NVMe diskom, iako su neki rezultati malo slabiji od očekivanja. Ovdje prije svega mislimo na performanse prilikom zapisivanja podataka koje nisu na razini najbržih PCie 3.0 diskova. S druge strane kod čitanja je svakako jedan od bržih diskova, a iskazao se i odličnim performansama u našim real life testovima.

 

ADATA SPECTRIX S40G 4

Ukoliko želite brz NVMe SSD s atraktivnim RGB osvjetljenjem onda trenutno baš i nemate mnogo izbora. Spectrix svakako možemo preporučiti svima koji brzinm NVMe SSD-om žele dodatni obogatiti unutrašnjost svojeg računala, no budite svjesni da to zadovoljstvo ima svoju cijenu koja je u pravilu nešto viša u odnosu na diskove sličnih performansi.

VELIKI USPOREDNI TEST M.2 PCIE NVME SSD-OVA

M.2 SSD: Totalno ubrzanje

Moderna gaming ili profesionalna računala danas se više ne mogu zamisliti bez iznimno brzih SSD-ova. Najnovija generacija NVMe SSD-ova koristi PCIe 4.0 sučelje za prijenos podataka i postiže do sada nezabilježene performanse. Provjerili smo što se trenutno nudi na tržištu NVMe SSD-ova, isplati li se doista kupiti najbrže PCIe 4.0 diskove te koliko je najnoviji pad cijena NVMe diskove velikog kapaciteta približio širem krugu korisnika.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ADATA XPG Spectrix S40G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ADATA XPG Spectrix  S40G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.