Acer Predator Triton 300 SE - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Acer Predator Triton 300 SE

Acer Predator Triton 300 SE

Kompaktni nabrijanko

Predator je Acerov gaming brand, a Triton 300 SE mala je verzija 14'' prijenosnika koji u metalnom kućištu donosi vrlo opremljen uređaj sa snažnim hardverom. Za igre je zadužena mobilna verzija RTX 3060 grafike

U trenutačnom odnosu snaga na IT tržištu situacija je jedinstvena u povijesti otkada postoje prijenosna računala. Povijesno su laptopi bili praktični zbog prenosivosti, ali u gaming segmentu je cijena bila znatno viša, a snaga manja od desktop gaming računala. Zbog ludih cijena pojedinačnih komponenti, gdje samo desktop inačica RTX 3060 grafike ide preko 7000 kuna, trenutačno su gaming laptopi gotovo best buy opcija.

Puno u malo

Predator Triton iznimno je kompaktan stroj složen u metalnom kućištu koje ne prati minimalističke trendove niti se povija za klasičnim gaming dizajnom. Pomalo podsjeća na starija poslovna računala, a metalno sivo kućište ipak otkriva gaming duh kompleksnim sustavom hlađenja komponenti. Stražnja je strana podređena ispuhu vrućeg zraka kojeg stvaraju moćne komponente. Laptop je nešto deblji kako bi u njega stala gaming grafika, a jedina veća zamjerka ide debljini obruba ekrana koji ne prati 19:10 moderni layout već je i dalje 16:9.

Acer Predator Triton 300 SE 5

Kada otklopimo ovog mališana, to je mali, ali precizni touchpad i tipkovnica bez numeričkog dijela i izvedena u klasičnom chicklet stilu sa srednje dugim hodom tipki. Tipkovnica ima svjetloplavo pozadinsko osvjetljenje i nemamo neki veći prigovor. Čini se sposobna izdržati gaming seanse i udobna je za tipkanje.

Iznad tipkovnice smješten je zvučnik uz dts logo sa strane. Laptop je isporučio i DTS aplikaciju u kojoj možete podešavati zvuk putem equilizera. Za laptop pojmove zvuk je vrlo dobar, malo tanašan na dubokim tonovima, ali solidno zastupljen u srednjim i visokim. Ako želite da mogućnosti dođu do izražaja, nabavite kvalitetne slušalice.

Gaming pila

Važnije za gamere od vizualnog identiteta računala je ona sirova snaga koja kucka ispod metalnog kućišta.  Centralna komponenta oko koje se vrte performanse za igre je Nvidijina grafička kartica RTX 3060 koja donosi 6 GB GDDR6 memorije. Ampere arhitektura isporučit će u Full HD rezoluciji laptopa oko 60 frameova u Cyberpunku 2077, a sličan rezultat dobit ćete i na Assasin's Creed Valhalla. Tek s manje zahtjevnim igrama poput Fifa 21 i Star Wars Squadrons moći ćete natući oko 144 frameova kako bi do izražaja došao brzi ekran. Iako traje nogometni Euro, mi smo igrali NBA 2K 21 te smo lutali egipatskom pustinjom u Assasins Creed Origins.

Igranje 1

Za glatko igranje grafičkoj pomaže vrlo dobar Intelov Core i7-11375H procesor jedanaeste generacije koji radi na 3,3 GHz, a ima strahoviti boost do 5 GHz. Novi i7 dolazi s četiri fizičke jezgre i osam threadova te čak 12 MB cachea. Ovaj procesor trebao je popuniti rupu prije dolaska nove 45 W Tiger Lake- H serije. Iako su performanse vrlo dobre, nije donio značajniji napredak u odnosu na prošlu seriju koji bi opravdao veći TDP od 35W.

Od ostalih stvari treba istaknuti čak 24 GB radne memorije i terabajtni brzi SSD. Spomenuti ekran ima FHD rezoluciju i brzinu osvježavanja od 144 Hz. Radi se o IPS zaslonu koji isporučuje dobar prikaz boja i ima vrlo dobre kutove gledanja. Acer se hvali Aeroblade 3D tehnologijom koja se brine za odvod topline, no iz iskustva, prijenosnik će se ugrijati kod duljih downloada i igranja. Podržan je i Wi-Fi 6, od priključaka ima Thunderbolt 4, USB 3.2 druge generacije i HDMI 2.1 koji može isporučivati visoku rezoluciju na nove televizore. Od poslovnih prijenosnika posuđen je senzor otiska prsta kojeg možete konfigurirati za otključavanje laptopa.

Acer Predator Triton 300 SE 8

Trajanje baterije uvelike ovisi o načinu korištenja, a kako se radi o gaming prijenosniku, možete realno očekivati oko 2 sata bez utičnice u AAA naslovu.

Na kraju

Kompaktan paket kojeg vam neće biti problem ponijeti sa sobom ujedno je i vrlo sposoban gaming stroj. RTX 3060 pokrenut će u FHD rezoluciji na zadovoljavajućih 60-ak FPS-a većinu novih igara pa ste neko vrijeme mirni nabavite li ovaj stroj.

Više informacija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Predator Triton 300 SE

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Predator Triton 300 SE - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.