Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8+

Premium izrada

Izrada je vrhunska, bez ikakvog kompromisa, uz korištenje skliskog (Gorilla) stakla i na prednjoj i na stražnjoj strani uz aluminijski okvir koji elegantno (i diskretno kod crne verzije) spaja obje staklene površine.

Telefoni nemaju gotovo nikakvih ispupčenja izuzev tipki na boku, a velika novost je Bixby koji ima svoju tipku (ne može se, na žalost reprogramirati za nešto drugo ukoliko ne želite koristiti ovu funkciju). Bixby je pametni virtualni pomoćnik koji na osnovu naših glasovnih, dodirnih i preko tipkovnice unesenih informacija pametno predlaže i sugerira razne radnje te nam pomaže u čestim situacijama kada nešto na telefonu pregledavamo, tražimo, fotografiramo pa prepoznaje detalje ili prevodi s drugih jezika...

Uz veliku iskorištenost prednje površine (84%, za usporedbu iPhone 7 Plus ima 68%) dolazi i novi omjer stranica ekrana - 18,5:9. Ljubitelji širokokutnih snimaka, bilo foto ili video će uživati, a ako video nije u tom omjeru može se razvući preko cijelog ekrana, uz sitnu deformaciju slike. Always on Display sve više koristimo i uviđamo njegovu korist, bez da se znatno utječe na autonomiju baterije koja kod S8 modela iznosi 3000 mAh, a kod S8+ 3500 mAh.

ilustrativne 1

PRAŠINA I VODA: Novi Galaxy S modeli su vodootporni, a ne smeta im ni prašina

Jasno, stječe se dojam da su baterije mogle biti i većeg kapaciteta, ali je sigurnosna komponenta, kojoj Samsung sada daje veliku pozornost, očigledno bila na prvom mjestu. Trajanje baterije je sve teže definirati kroz naše testove jer sve ovisi koliko često koristite telefon, kakve postavke ekrana i same rezolucije imate podešene pa u konačnici možete očekivati između jedan do dva dana korištenja. Ulaz u izbornik s aplikacijama (i izlaz) funkcionira potezanjem prstom po ekranu prema gore ili prema dolje. Efektno! Nema velikog broja aplikacija, samo najbitnije pa je pokretanje telefona i instaliranje vrlo brzo.

Konačno dobra prednja kamera

Velika novost nalazi se na prednjoj strani oba modela - prednja kamera od 8 megapiksela (5 na prethodniku) sada ima autofokus i uvjerenja smo kako se radi o jednoj od najboljih selfie kamera na današnjim telefonima. Do sada je to bila svojevrsna boljka Samsungovih telefona, u usporedbi s konkurencijom. Naprijed nema LED bljeskalice, ali se u noćnim uvjetima može koristiti osvjetljenje ekrana koje se na trenutak, prije okidanja, maksimalno osvijetli.

Stražnja kamera je ostala na istom broju megapiksela, 12, ali je ipak naprednija u odnosu na onu na S7 pa u noćnim uvjetima primjećujemo nešto bolju kvalitetu i fotki i video snimaka. Može se smatrati da je ugrađena kamera na S8 i S8+ sam vrh što se tiče usporedbe s ostalim kamerama na tržištu.

Samsung Galaxy S8 i S8FOTO MOGUCNOSTI

SELFIE KAMERA: Konačno je dobila autofokus pa se i s prednjom kamerom mogu dobiti vrhunske fotografije

Prelazak na nove modele, ukoliko se premišljate, isplati se jer ćete dobiti daleko veće modele za ugodnije surfanje, a iako je cijena veća nego kod prethodnika, u suštini je cijena manja jer ćete dobiti edge modele s daleko većom dijagonalom pa ste u konačnici profitirali. Brzina rada oba telefona je bez ikakvih usporavanja jer ugrađen je vrhunski hardver, a dugogodišnji dodatak na Android TouchWiz zamijenjen je Samsung Experienceom koji je primjetno drugačiji.

Recenziju Galaxy S8 modela pročitajte ovdje.

Više informacija

  • Model: Galaxy S8+
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 7.0
  • Procesor: 4x 2,3 GHz + 4x 1,7 GHz, 8 jezgri, čipset Exynos 8895
  • Memorija: 4 GB RAM / 64 GB (microSD utor do 256 GB)
  • Ekran: 5,8’’, 1440 x 2960 px, 16,7 mil. boja, 529 ppi
  • Fotoaparat: 12 megapiksela, f/1.7, 4K video, LED bljeskalica, prednji 8 megapiksela
  • Komunikacija: LTE Cat16, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC, GPS
  • Baterija: Li-Ion 3500 mAh
  • Dimenzije i masa: 159,5 x 73,4 x 8,1 mm, 173 g
  • Ostalo: Senzor otiska prsta i šarenice oka, IP68 certifikat, Always On display, Bixby
  • Plus: Praktičnost korištenja, izrada kućišta, kamere, ekran, IP68 certifikat
  • Minus: Položaj senzora otiska prsta
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska (www.samsung.hr), 6.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S8+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S8+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.